Ειδήσεις

Βραζιλία-Σλοβενία 77-80

Την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας εξασφάλισε η Σλοβενία. Οι τετραθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 80-77 της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου και «σφράγισαν» το αναμενόμενο «εισιτήριο», κάτι που σχύει και για τους «καριόκας». Πάντως, οι παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» πιο άνετα την αναμέτρηση και να μη φτάσουν στο δραματικό φινάλε, αφού είχαν προηγηθεί με διψήφια διαφορά μέχρι τα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

Την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας εξασφάλισε η Σλοβενία. Οι τετραθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 80-77 της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου και «σφράγισαν» το αναμενόμενο «εισιτήριο», κάτι που σχύει και για τους «καριόκας». Πάντως, οι παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» πιο άνετα την αναμέτρηση και να μη φτάσουν στο δραματικό φινάλε, αφού είχαν προηγηθεί με διψήφια διαφορά μέχρι τα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως η αντεπίθεση των παικτών του Ρούμπεν Μανιάνο και το "νταμπλ" σκορ στην τέταρτη περιόδο έκανε ντέρμπι το ματς.

Οι Σλοβένοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και πέτυχαν 14 συνεχόμενους πόντους, κάτι που τους έδωσε ένα +16, με κορυφαίο τον Μπρέζετς. Μέχρι την έναρξη της τελευταίας περιόδου, οι Λάκοβιτς και Νάχμπαρ βοηθούσαν επιθετικά του παίκτη των Νάγκετς. Όμως, ο Σπλίτερ άρχισε να κάνει τα δικά του στο αντίπαλο καλάθι και τα τρίποντα του Μασάδο έφεραν ένα 15-0 και τη διαφορά στο -2, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Τελικά, το άστοχο σουτ του Σπλίτερ και τα συνεχόμενα τρίποντα του Λακοβιτς έφεραν ένα +10 και, ουσιαστικά, έκριναν το ματς.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20, 30-44, 51-67, 77-80

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μασάντο 20, Γκαρσία 9, Χουέρτας 8, Μπαρμπόσα 12, Βαρεζάο 4, Τζιοβανόνι 5, Σπλίτερ 19

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σλόκαρ 5, Λάκοβιτς 20, Μπετσίροβιτς 6, Νάχμπαρ 15, Ντράγκιτς 10, Ζούπαν 2, Βίντμαρ 6, Μπρέζετς 16

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x