Ειδήσεις

Ισπανία – Καναδάς 89-67

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Δ’ Όμιλο του Μουντομπάσκετ η Ισπανία, επικρατώντας του Καναδά με 89-67 και κατακτώντας την τρίτη θέση πίσω από τις Λιθουανία και Γαλλία. Οι «φούριας ρόχας» παρουσιάστηκαν σοβαροί και με κορυφαίους τους Φερνάντεθ και Βάσκεθ (με 19 πόντους αμφότεροι) διέλυσαν τον Καναδά, ο οποίος αποχαιρέτησε τη γιορτή της Τουρκίας, χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Δ’ Όμιλο του Μουντομπάσκετ η Ισπανία, επικρατώντας του Καναδά με 89-67 και κατακτώντας την τρίτη θέση πίσω από τις Λιθουανία και Γαλλία. Οι «φούριας ρόχας» παρουσιάστηκαν σοβαροί και με κορυφαίους τους Φερνάντεθ και Βάσκεθ (με 19 πόντους αμφότεροι) διέλυσαν τον Καναδά, ο οποίος αποχαιρέτησε τη γιορτή της Τουρκίας, χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης. Τρίτοι οι Ισπανοί, οι οποίοι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των 16, που θα προκύψει από τον Γ’ Όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας.

Οι Ισπανοί μπήκαν στο ματς όπως και στο αντίστοιχο της Τετάρτης με τον Λίβανο, θέλοντας να «κλειδώσουν» την υπόθεση – νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο. Το 28-17 με τη λήξη του, «υπνώτισε» τους παίκτες του Σκαριόλο, οι οποίοι μπήκαν νωθροί στη δεύτερη περίοδο, επιτρέποντας στον Καναδά να μειώσει στους πέντε (42-37) με τη συμπλήρωση των είκοσι αγωνιστικών λεπτών. Ένα τρίποντο του Κένταλ, 8:08 πριν το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, έριξε το χάντικαπ των Ισπανών στο +4 (44-40), αλλά μέχρι εκεί… Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές σοβαρεύτηκαν και με τον Ρούντι Φερνάντεθ να τους παίρνει από το χέρι, αποκατέστησαν την τάξη των πραγμάτων, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 63-48.
Ένα επιμέρους 8-2 των Ισπανών στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, διαμόρφωσε το 71-50 και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους. Το τελικό 89-67 έδωσε το ροζ φύλλο στους Ίβηρες, που ωστόσο ξέρουν πως πρέπει να ανεβάσουν… level στην απόδοσή τους αν θέλουν να επαναλάβουν τον άθλο της Σαϊτάμα.


Τα δεκάλεπτα: 28-17, 42-37, 63-48, 89-67

Ισπανία (Σκαριόλο): Σαν Εμετέριο 6, Φερνάντεθ 19, Ρούμπιο 8, Ρέγες 8, Κλάβερ 5, Βάσκεθ 19, Γιουλ 3, Γκασόλ 4, Μουμπρού 8, Γκαρμπαχόθα 9

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x