Ειδήσεις

Σλοβενία-Ιράν 65-60

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια πήρε η Σλοβενία, καθώς επικράτησε 65-60 του Ιράν και κατέκτησε την δεύτερη θέση στον Β' όμιλο του Μουντομπάσκετ. Η ομάδα του Μέμι Μπετσίροβιτς δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από το αξιόμαχο Ιράν (28-23), στη συνέχεια όμως σοβαρεύτηκε και μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού- και όταν είχε κριθεί ο νικητής- το Ιράν κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους. Αντίπαλος των Σλοβένων στη φάση των «16» η Αυστραλία που κατετάγη τρίτη στον Α' όμιλο.

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε παιχνίδια πήρε η Σλοβενία, καθώς επικράτησε 65-60 του Ιράν και κατέκτησε την δεύτερη θέση στον Β' όμιλο του Μουντομπάσκετ.

Η ομάδα του Μέμι Μπετσίροβιτς δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από το αξιόμαχο Ιράν (28-23), στη συνέχεια όμως σοβαρεύτηκε και μόνο προς το τέλος του παιχνιδιού- και όταν είχε κριθεί ο νικητής- το Ιράν κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους.

Κορυφαίοι για τους Σλοβένους οι Ντράγκιτς (18π.) και Ζούπαν (15π.), ξεχώρισε και πάλι ο ΝΒΑer Χαντάντι (15π.) για τους Ιρανούς.

Αντίπαλος των Σλοβένων στη φάση των «16» η Αυστραλία που κατετάγη τρίτη στον Α' όμιλο.

Ο αγώνας

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στον αγώνα, με τους Σλοβένους να θέλουν τη νίκη για να αποφύγουν Σερβία ή Αργεντινή στους ''16'' και τους Ιρανούς να θέλουν να φύγουν από την Τουρκία με μια καλή εμφάνιση.

Με έναν φοβερό Ντράγκιτς και τον Ζούπαν άξιο συμπαραστάτη του, η Σλοβενία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος της 1ης περιόδου 13 πόντους (19-6).

Οι Ιρανοί με καλύτερους τους Καρντούστ και Καμρανί, κατάφεραν να μειώσουν το σκορ στο -5 (28-23) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου εικοσαλέπτου, ήταν οι σκληρές άμυνες και τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας (κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ του ημιχρόνου).

Δεν είχαν διάθεση για αστεία οι παίκτες του Μπετσίροβιτς, κάνοντας ένα σερί 15-3 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, με τους Ντράγκιτς και Ζούπαν να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στο πρώτο ημίχρονο και να στέλνουν την διαφορά στους 18 με τη λήξη της περιόδου (52-34).

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού. Οι Σλοβένοι δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και το μόνο που κατάφεραν οι Ιρανοί, ήταν να μειώσουν στους πέντε όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Οι παίκτες του Μπετσίροβιτς έφτασαν στη νίκη με 65-60 και τώρα περιμένουν τους Αυστραλούς στην φάση των ''16''.

Τα δεκάλεπτα: 19-6,9-17,24-11,13-26

Σλοβενία (Μέμι Μπετσίροβιτς): Ρίζβιτς, Μπετσίροβιτς 10, Νάχμπαρ 10, Ντράγκιτς 18, Γιαγκόντνικ, Σλόκαρ, Λάκοβιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Ούντριχ, Ζούπαν 15, Βίντμαρ 4, Μπρέζετς 2

Ιράν (Βεσελίν Μάτιτς): Νταβουντί, Νταβαρί 7, Καμρανί 5, Καρντούστ 9, Χαντάντι 15, Ναμπιμπούρ 2, Βεϊσι, Ζαντί, Χαζαντέχ 2, Σαχακιάν, Καζεμί 13,Νταβαρπαναφάρντ 7

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x