Ειδήσεις

Αργεντινή-Σερβία 82-84

Έδειξε την ισχύ της η Σερβία… Οι εννιά φορές πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 84-82 της Αργεντινής στο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και κατέκτησαν την πρώτη θέση του γκρουπ, αφήνοντας τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Αθήνας στη δεύτερη, με τις δυο ομάδες να περιμένουν το αποτέλεσμα της Βραζιλίας με την Κροατία, ώστε να δουν ποια από τις δυο θα αντιμετωπίσουν εκατέρωθεν στους «16».

Έδειξε την ισχύ της η Σερβία… Οι εννιά φορές πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 84-82 της Αργεντινής στο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και κατέκτησαν την πρώτη θέση του γκρουπ, αφήνοντας τους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Αθήνας στη δεύτερη, με τις δυο ομάδες να περιμένουν το αποτέλεσμα της Βραζιλίας με την Κροατία, ώστε να δουν ποια από τις δυο θα αντιμετωπίσουν εκατέρωθεν στους «16». Το ματς ήταν δραματικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τους Σέρβους να έχουν μια «βραχεία κεφαλή» σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Οι Τεόντοσιτς και Ράσιτς ήταν τα «βαρόμετρα» για την ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, αφού έβρισκαν τις περισσότερες λύσεις στο αντίπαλο καλάθι και κέρδιζαν τα φάουλ μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. Η ευστοχία στις ελεύθερες βολές και η ψυχραιμία των Σέρβων στη «ρωσική ρουλέτα» ήταν το βασικότερο κριτήριο που έκρινε το παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό, αφού οι δυο προαναφερόμενοι ήταν απόλυτα εύστοχοι και είχαν στην απέναντι πλευρά τον Λουίς Σκόλα να τους απειλεί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το +4 έγινε +2 με τις βολές του Κιντέρος στα 4’’, ο Ράσιτς αστόχησε στις βολές που κέρδισε στη συνέχεια, όμως οι παίκτες του Σέρχιο Ερνάντες έχασαν την τελευταία τους προσπάθεια.

Βέβαια, νωρίτερα οι Σαβάνοβιτς και Κρστιτς είχαν φροντίσει να βάλουν τις βάσεις με τους 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ, πλην του Σκόλα, τους Αργεντινούς "έσπρωξαν" και οι Πριτζιόνι και Ντελφίνο.


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-20, 39-40, 54-58, 82-84

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Σκόλα 32, Πριτζιόνι 13, Τσεκέιρα 2, Ντελφίνο 13, Κιντέρος 10, Γκουτιέρεζ 4, Γιάσεν 8

ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 16, Ράσιτς 10, Μάρκοβιτς 6, Σαβάνοβιτς 19, Κέσελι 6, Κρστιτς 18, Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 7

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x