Ειδήσεις

«Να μιλήσουμε στο γήπεδο»

Έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στους Ισπανούς, που παρουσιάζονται βέβαιοι για την πρόκριση, αλλά και όσους τους κατέκριναν για την εμφάνιση και την ήττα από τη Ρωσία είναι οι Έλληνες διεθνείς. «Αυτή η ομάδα έχει δώσει τόση χαρά και δεν τη σέβεται κανένας. Συνεχώς μας κράζουν», είπε ο Γιάννης Μπουρούσης και πρόσθεσε: «Θα απαντήσουμε στους Ισπανούς στο γήπεδο». Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως «... Η Εθνική απαιτεί σεβασμό», ενώ εντόπισε το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα στην άμυνα.

Έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις στους Ισπανούς, που παρουσιάζονται βέβαιοι για την πρόκριση, αλλά και όσους τους κατέκριναν για την εμφάνιση και την ήττα από τη Ρωσία είναι οι Έλληνες διεθνείς. «Αυτή η ομάδα έχει δώσει τόση χαρά και δεν τη σέβεται κανένας. Συνεχώς μας κράζουν», είπε ο Γιάννης Μπουρούσης και πρόσθεσε: «Θα απαντήσουμε στους Ισπανούς στο γήπεδο». Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως «... Η Εθνική απαιτεί σεβασμό», ενώ εντόπισε το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόβλημα στην άμυνα.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

Μπουρούσης: «Δεν μας σέβονται...»

Δυσαρεστημένος από την κριτική που δέχτηκε η Εθνική για την εμφάνιση και την ήττα από τη Ρωσία παρουσιάστηκε ο Γιάννης Μπουρούσης.

«Μας κακολογούν πολλοί. Η ομάδα αυτή έχει προσφέρει πολλά. Εμείς κοιτάμε το καλό της ομάδας. Είμαστε όλοι εδώ τόσα χρόνια και αυτό το καλοκαίρι μαζί εδώ και δύο μήνες. Αυτή η ομάδα έχει δώσει τόση χαρά και δεν τη σέβεται κανένας. Συνεχώς μας κράζουν», τόνισε και πρόσθεσε: «Το τουρνουά τώρα ξεκινά. Οι Ισπανοί λένε ότι θα κερδίσουν εύκολα, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε στο γήπεδο. Έχουμε τραβήξει πολλά από αυτούς».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα της Εθνικής, ο 27χρονος άσος ανέφερε: «Υπάρχει το πρόβλημα στην αντιμετώπιση της ζώνης. Ελπίζω όποιο πρόβλημα και να παρουσιαστεί να το ξεπεράσουμε. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε και ελπίζω να δείξουμε χαρακτήρα με όλα αυτά που συμβαίνουν», τόνισε, ενώ δεν θέλησε να σταθεί στις απουσίες των Πάου Γκασόλ και Χοσέ Καλντερόν από την ισπανική ομάδα. «Δεν κοιτάμε καμία απουσία. Όποιοι μπουν στο παρκέ θα παίξουν για τη νίκη».

Όσο για τις επιθέσεις που δέχτηκε η ελληνική ομάδα από τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, ο διεθνής σέντερ είπε: «Πώς γίνεται ο κύριος Τάνιεβιτς να έρχεται και να μας ειρωνεύεται και ο κύριος Μπλατ να λέει αυτά τα πράγματα; Μας φοβούνται ίσως, δεν ξέρω...».

Τέλος, αναφορικά με το ότι αγωνίζεται πολλές φορές μακριά από τη ρακέτα και κάνει πολλά μακρινά σουτ, ανέφερε: «Ήταν εντολή του προπονητή να παίζω πιο έξω. Ίσως τώρα να αλλάξουμε λίγο. Θα δούμε».

Σπανούλης: «Η ομάδα απαιτεί σεβασμό»

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε πως η Εθνική αξίζει μεγαλύτερο σεβασμό, τόσο από... ίδιους όσο και από αλλότριους. Μιλώντας για την κριτική που δέχτηκε η ομάδα μετά την ήττα από τη Ρωσία είπε: «Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Καλώς ή κακώς, όπως είναι η διοργάνωση κάθε ομάδα βαδίζει με ένα στόχο κι εμείς θα κριθούμε στο τέλος της διαδρομής. Αυτή η ομάδα απαιτεί σεβασμό, έχει φέρει μεγάλες χαρές στους Έλληνες. Δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο για την επιτυχία. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα, είμαστε περήφανοι για αυτό και στόχος μας είναι η είσοδός μας στην τετράδα κι ένα μετάλλιο».

Για την αναμέτρηση με τους Ισπανούς και την αρνητική παράδοση ανέφερε: «Έχουμε φτάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια, που είναι χωρίς αύριο. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Το ίδιο θα λέγαμε ακόμη κι αν ήταν με το μέρος μας η προϊστορία. Προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας που είναι η νίκη. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και κάθε παιχνίδι διαφορετικό. Έχουμε αυτοπεποίθηση και θα προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δεν θα χαλαρώσουμε. Έχουμε έρθει με ένα στόχο. Για να προχωρήσεις και να φτάσεις ψηλά πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες, αργά ή γρήγορα. Αν είσαι ικανός, προχωράς», ενώ συμπλήρωσε: «Η Ισπανία είναι μεγάλη ομάδα, ανήκει στις κορυφαίες του κόσμου. Το σίγουρο είναι ότι δεν τη φοβόμαστε, τη σεβόμαστε όπως κάθε αντίπαλο. Είναι μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και με φιλοσοφία ανάλογη με τη δική μας. Στα νοκ άουτ παιχνίδια συγκεντρώνονται και παίζουν καλύτερα. Κλειδί είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού, η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο περιορισμός των λαθών».

Ο Λαρισαίος γκαρντ εντοπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας στην άμυνα. «Δεν παίζουμε την άμυνα που παίζαμε άλλα χρόνια. Παλαιότερα κερδίζαμε μέσα από την άμυνα και αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να αλλάξουν πολλά πράγματα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη διάθεση και συγκέντρωση. Δεν πρέπει να κρατάμε δυνάμεις για την επίθεση. Αν το κάνουμε αυτό, θα μας βγει σε καλό και στην επίθεση».

Όσο για το αν θεωρεί λάθος του συστήματος το γεγονός ότι θα αναμετρηθούν στους «16» οι δύο ομάδες που αγωνίστηκαν στον τελικό του 2006, είπε: «Είναι από τα παράξενα του συστήματος, όπως και το ότι ξέρεις με ποιες ομάδες θα αναμετρηθείς μέχρι το τέλος. Έτσι όμως είναι τα πράγματα και πρέπει να τα δεχτούμε. Μία ομάδα θα μείνει νωρίς απέξω και ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί π[ου θα πανηγυρίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x