Η πρόκριση στα προημιτελικά ήταν ο αρχικός στόχος της Σερβίας στο Μουντομπάσκετ, αλλά όπως δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τη νίκη επί της Κροατίας, η ομάδα του δεν σταματά εκεί. Παράλληλα ο Σέρβος προπονητής στάθηκε στην κούραση των παικτών του.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Έγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Συγχαίρω τους παίκτες μου, γιατί φτάσαμε το στόχο μας που ήταν η παρουσία στα προημιτελικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε άλλα τρία ματς. Δεν θα χρησιμοποιήσω την κούραση σαν δικαιολογία. Κάναμε πολλά λάθη, αλλά είχαμε μεγάλη διάθεση και καλύψαμε τη σε βάρος μας διαφορά. Μέσα σε τέσσερις μέρες παίξαμε τρία πολύ δύσκολα ματς, με την Αυστραλία, την Αργεντινή και την Κροατία. Τώρα έχουμε τρεις μέρες ξεκούρασης για να ετοιμαστούμε για τα προημιτελικά. Συγχαρητήρια στην Κροατία, γιατί είχε πολύ καλή απόδοση», τόνισε ο «Ντούντα».

Όσο για την επανένταξη του Νέναντ Κρστιτς στην ομάδα, ανέφερε: «Δεν θέλω να μιλήσω για την τιμωρία του. Είναι μεγάλος παίκτης και καλό παιδί. Είναι πολύ σημαντική μονάδα για την ομάδα μας. Ήταν δύσκολο μετά από απουσία τριών αγώνων να προσαρμοστεί ξανά, αλλά στα τελευταία τρία παιχνίδια που έχει αγωνιστεί μας βοήθησε πάρα πολύ. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι».

Ο Μίλαν Μάτσβαν, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Σερβίας, ανέφερε: «Συγχαίρω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα για την πρόκριση. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Δεν παίξαμε καλά κι ελπίζω να είμαστε καλύτεροι στα προημιτελικά».