Ειδήσεις

Ομάδα για χρυσό

Τίποτα δε δείχνει ικανό να σταματήσει την Τουρκία από τον τελικό του φετινού Μουντομπάσκετ. Οι διοργανωτές επικράτησαν 95-77 της Γαλλίας στο τέταρτο ματς των «16» της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη.

Τίποτα δε δείχνει ικανό να σταματήσει την Τουρκία από τον τελικό του φετινού Μουντομπάσκετ. Οι διοργανωτές επικράτησαν 95-77 της Γαλλίας στο τέταρτο ματς των «16» της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Σλοβενία την ερχόμενη Τετάρτη. Οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς πήραν «φαλάγγι» τους «τρικολόρ» από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα και, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τούρκογλου και τις εξάρσεις των Ιλιασόβα, Γκιουλέρ και Ασίκ, πήραν πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά.

Το ματς

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά, όμως οι Τούρκοι βρήκαν τις λύσεις και έξω και μέσα από τη ρακέτα και προηγήθηκαν με 5-0, μέχρι να έρθει το τρίποντο του Ντιό να μειώσει στους δύο πόντους, με τις άμυνες μαν του μαν των Βενσάν Κολέ και Μπόγκταν Τάνιεβιτς να έχουν «μπλοκάρει» τα ατού των αντιπάλων. Το τρίποντο του Ντε Κολό έδωσε προβάδισμα στους «τρικολόρ», την ώρα που οι Τούρκοι αναλώνονταν σε βιαστικές επιλογές μέσα στη ρακέτα και περίμεναν να εκμεταλλευτούν τα φάουλ που τους έκαναν οι αντίπαλοί τους. Οι Γάλλοι βρήκαν τον τρόπο να «σπάσουν» τη ζώνη των Τούρκων μέσα στη ρακέτα και όσο οι διοργανωτές έχαναν τις βολές, το ματς ήταν ντέρμπι. Ομως, τα συνεχόμενα λάθη των Γάλλων και οι άστοχες ενέργειες τους σε σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, έδωσαν ένα +6 στους γηπεδούχους, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται τελικά στο +5.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν και να κάνουν ένα 4-0 σερί, φτάνοντας στο +7. Ο Αρσλάν με ένα «τρελό» τρίποντο έφερε το +10, την ώρα που οι «τρικολόρ» δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις από πουθενά και έδειχναν «πελαγωμένοι», παρά τα γεγονός πως οι Τούρκοι είχαν ξαναγυρίσει την άμυνα σε μαν του μαν. Η πίεση σε όλο το γήπεδο και η νέα αλλαγή της άμυνας από τον Τάνιεβιτς «ξαναμπλόκαρε» τους Γάλλους, που μόνο μέσα στη ρακέτα μπορούσαν να βρουν τις κάποιες λύσεις. Ένα 4-0 σερί των Γάλλων τους έφερε στο -6, όμως οι Τούρκοι εκμεταλλεύονταν τη ζώνη τους και έβρισκαν τον τρόπο να πηγαίνουν σταθερά τη διαφορά στο +8, μέχρι να τη φέρει ο Τούρκογλου στο +11. Η προσπάθεια των Γάλλων να μειώσουν, σταμάτησε στο εκπληκτικό τρίποντο του Αρσλάν, με το +15 του πρώτου ημιχρόνου να φαντάζει «βουνό» για τους δυο φορές φιναλίστ του Ευρωμπάσκετ, ώστε να το «ανατρέψουν».

Ο Τούρκογλου, με το «καλημέρα στην τρίτη περίοδο, έφερε με δυο τρίποντα τη διαφορά στο +21 και οι διοργανωτές έδειχναν πως θα έκαναν «περίπατο» και πως ετοιμάζονταν για τον προημιτελικό της Τετάρτης με τη Σλοβενία. Ο τρόπος που αντιμετώπιζαν οι Γάλλοι τη ζώνη του Τάνιεβιτς θύμιζε παιδική ομάδα και το +25 ήταν αναπόφευκτο, οπότε, πλέον, περιμέναμε σε ποιο ύψος θα φτάσει η διαφορά, με το σερί να είναι στο 10-0 στο 23’. Η διαφορά κυμαινόταν στους 24 με 27 πόντους, με τον Ασίκ να κάνει ότι θέλει κάτω από το γαλλικό καλάθι. Η διαφορά έπεσε στο -21, όμως τα πάντα φαίνονταν να είχαν κριθεί, με τον Τούρκογλου να συνεχίζει το «πάρτι» του. Με όλα αυτά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +26.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η Γαλλία έκανε ένα σερί 4-0, όμως δεν το κράτησε για πολύ, με τη διαφορά να φτάνει ξανά στο +24 και, στη συνέχεια, το +28. Οι Γάλλοι βρήκαν κάποιες λύσεις από την περιφέρεια και μείωσαν στους 22. Μια «βροχή» από τρίποντα έφερε σε υψηλά επίπεδα το σκορ και οι θεατές χαίρονταν απλόχερα το θέαμα που παρακολουθούσαν. Η διαφορά έπεσε κάτω από τους 20 στο ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη, ενώ το σκορ έγινε 92-74 στο 1΄πριν τη λήξη. Η τρίτη πεντάδα που έριξε στο παρκέ ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έφερε και τη διαφορά στο -16. Τελικά, το ματς ολοκληρώθηκε στο +18.


Τα δεκάλεπτα: 19-14, 43-28, 71-45, 95-77

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Ακιόλ 5 (1), Γκιουλέρ 17 (1), Ερμίς 2, Ερντέν 5, Σαβάς 9, Αρσλάν 9 (2), Ασίκ 10, Τούρκογλου 20 (4), Ιλιασόβα 9 (1), Τουντσερί, Γκονλούμ 2, Ονάν 7

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Αλμπισί 3 (1), Μπατούμ 11 (2), Κοζέρ 3 (1), Κοφί 5, Μαϊνμί 2, Τζάκσον, Μποκολό 4, Πιετρούς 6, Ντε Κολό 15 (3), Ντιό 21 (5), Ζελαμπάλ 3, Τραορέ 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x