Ειδήσεις

Μπαρμπόσα: «Ώρα να τους κερδίσουμε και στο μπάσκετ»!

Την πίστη του ότι έφτασε η ώρα η Βραζιλία να κερδίσει και στο μπάσκετ την Αργεντινή, εξέφρασε ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα. Η «σελεσάο» κέρδισε (76-67) τη μεγάλη της αντίπαλο στους Παναμερικανικούς του 2009, στους οποίους μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Μια νίκη όμως στο Μουντομπάσκετ είναι σαφώς σπουδαιότερη και ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς δεν έχει ξεχάσει τον αγώνα του 2002.

Την πίστη του ότι έφτασε η ώρα η Βραζιλία να κερδίσει και στο μπάσκετ την Αργεντινή, εξέφρασε ο Λεαντρίνιο Μπαρμπόσα. Η «σελεσάο» κέρδισε (76-67) τη μεγάλη της αντίπαλο στους Παναμερικανικούς του 2009, στους οποίους μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Μια νίκη όμως στο Μουντομπάσκετ είναι σαφώς σπουδαιότερη και ο γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς δεν έχει ξεχάσει τον αγώνα του 2002. Τότε οι Αργεντινοί νίκησαν την ομάδα του (78-67), σε έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες βρισκόντουσαν σε απόσταση αναπνοής μέχρι το 4ο δεκάλεπτο. Οι Αργεντινοί έφτασαν μάλιστα μετέπειτα μέχρι τον τελικό εκείνης της διοργάνωσης.

«Είναι ένα παιχνίδι για να μείνει στη μνήμη μας. Είναι για να φυλάξουμε τη στολή και τα παπούτσια (γέλια). Πονάει περισσότερο να χάσουμε από αυτούς γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη αντιπαλότητα. Το 2002, την τελευταία φορά που βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε Μουντομπάσκετ, ήταν έτσι. Πόνεσε γιατί κερδίζαμε αλλά δεν το πιστέψαμε. Στο ποδόσφαιρο η Βραζιλία μπορεί να χάσει ένα παιχνίδι από την Αργεντινή, αλλά κερδίζει περισσότερα (σ.σ. στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων η "σελεσάο" επικράτησε 3-1 εκτός έδρας). Τώρα είναι η ώρα του μπάσκετ να ανέβει και επίσης να κερδίσει».

Ο Μπαρμπόσα αναμένεται να ηγηθεί της βραζιλιάνικης ομάδας στο παιχνίδι της Τρίτης (21:00), μαζί με παίκτες όπως οι Σπλίτερ, Βαρεζάο και Ουέρτας. To παιχνίδι θα διεξαχθεί την ημέρα της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους και μια νίκη κόντρα στους Αργεντινούς, θα είναι δώρο για τον κόσμο και θα τονώσει την ψυχολογία των Βραζιλιάνων, ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Οι Αργεντινοί θα στηριχτούν σε επίσης σπουδαίους μπασκετμπολίστες μεταξύ των οποίων οι Σκόλα, Ντελφίνο και Πριτζιόνι. Ο Λουίς Σκόλα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των Αργεντινών μέχρι στιγμής στο Μουντομπάσκετ και αναδείχθηκε ΜVP στους Παναμερικανικούς του 2009 (Πουέρτο Ρίκο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x