Ειδήσεις

Τώρα φέρτε τις ΗΠΑ!

Ναι! Αυτή η Λιθουανία μπορεί να φτάσει στον τελικό. Αυτή η Λιθουανία είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια τις ΗΠΑ και να ανέβει στο βάθρο. Παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ οι Λιθουανοί ισοπέδωσαν τους Αργεντίνους με 104-85 και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ναι! Αυτή η Λιθουανία μπορεί να φτάσει στον τελικό. Αυτή η Λιθουανία είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια τις ΗΠΑ και να ανέβει στο βάθρο.

Παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ οι Λιθουανοί ισοπέδωσαν τους Αργεντίνους με 104-85 και θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Σαββάτου.

«Διαστημικό» μπάσκετ από τους παίκτες του Κεζμούρα. Απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, τρομερές άμυνες με αλληλοβοήθειες και εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τριπόντου (κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με 8/10 τρίποντα), τα «συστατικά» της καταπληκτικής εμφάνισης των Λιθουανών.

«Υπνωτισμένη» από την αρχή του παιχνιδιού η Αργεντινή, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να «μπει» στο παιχνίδι και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Κανείς δεν υστέρησε από την εξαιρετική Λιθουανία που είχε επτά παίκτες πάνω από δέκα πόντους. Ντελφίνο με 25 πόντους και Σκόλα με 13 πόντους διασώθηκαν από το «ναυάγιο» των παικτών του Ερνάντες.

Ο αγώνας...

Νευρικά ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αυτή όμως που… λύθηκε γρήγορα ήταν η Λιθουανία. Με εκπληκτική ενέργεια στην άμυνα και φοβερά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τρίποντου, «έκτισε» σιγά σιγά μια διαφορά της τάξης των 7-10 πόντων.

Ο Καλνιέτις έδωσε το σύνθημα με επτά συνεχόμενους πόντους και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι Λιθουανοί ήταν στο +7 (17-10).

Με τον Σκόλα να έχει κλειστεί άψογα από την άμυνα των Λιθουανών και να ξεκινάει με 1/5 σουτ (ο Γιαβτόκας ανέλαβε το μαρκάρισμα του, με τους παίκτες του Κεμζούρα να ντουμπλάρουν όταν ο Αργεντίνος έπαιρνε την μπάλα) έμεινε μόνο ο Ντελφίνο να απειλεί.

Ο Αργεντίνος σέντερ δεν μπορούσε να πάρει… ανάσα και είναι χαρακτηριστικό πώς ενώ πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του, κατάφερε να «ματώσει» ξανά το διχτάκι 30 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου.

Η 1η περίοδος τελείωσε με τους Λιθουανούς στο +10 (28-18) και 4/4 τρίποντα την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ερνάντες είχαν 0/6 τρ.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε. Καταπληκτική άμυνα και αλληλοκαλύψεις από τους Λιθουανούς, που πίεζαν ψηλά τους Αργεντίνους με σκοπό να κουράσουν τον Πριτζιόνι.

Ο Σκόλα έβρισκε έστω και δύσκολα το στόχο, αλλά η διαφορά αντί να μειώνεται όλο και μεγάλωνε απόρροια του εκπληκτικού ποσοστού των Λιθουανών έξω από τα 6,25 (8/10), την ώρα που η Αργεντινή είχε 0/9. Το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στο μέγιστο σημείο της (50-30).

Και ενώ όλοι περίμεναν μια στοιχειώδη αντίδραση των Αργεντίνων, ο προημιτελικός είχε κυριολεκτικά τελειώσει μετά από ένα πεντάλεπτο, όταν και η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους.

Οι παίκτες του Κεζμούρα χαλάρωσαν την τέταρτη περίοδο, οι Αργεντίνοι άρχισαν να βρίσκουν έστω και αργά το στόχο ρίχνοντας λίγο τη διαφορά, με την κόρνα της γραμματείας να βρίσκει τους Λιθουανούς θριαμβευτές με 104-85.


Τα δεκάλεπτα:28-18, 50-30, 85-53, 104-85

Λιθουανία (Κεμζούρα): Σεϊμπούτις, Καλνιέτις 12, Μασιούλις 12, Πότσιους 16, Γκεσεβίτσιους, Ντελινινκάιτις 16, Γιασάιτις 19, Κλέιζα 17, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 12, Αντριουσκεβίτσιους, Γιαβτόκας

Αργεντινή (Ερνάντες): Σκόλα 13, Πριτζιόνι 7, Γκονζάλες, Ομπέρτο 4. Γκουτιέρες Χ. 4, Τσεκιέρα 6, Ντελφίνο 25, Κιντέρος 6, Γκουτιέρες Λ. 7, Μάτα 2, Γιάσεν 11, Κάμερικς

Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x