Ειδήσεις

Την προσγείωσε…

Καμιά διάθεση για αστεία δεν είχαν οι ΗΠΑ,που επικράτησαν εύκολα της Λιθουανίας με 89-74 στον πρώτο ημιτελικό του Μουντομπάσκετ και θα βρεθούν σε τελικό της διοργάνωσης μετά από 16 χρόνια. Γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ από τους νικητές, που είχαν έναν «σεληνιασμένο» Ντουράντ (38π. 9 ριμπ.).Έμεινε από… καύσιμα η Λιθουανία που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των παικτών του Μάικ Σιζέφσκι. Γιαβτόκας (15π.) και Ποτσιους (13π.) οι καλύτερο των ηττημένων.

Καμιά διάθεση για αστεία δεν είχαν οι ΗΠΑ, που επικράτησαν εύκολα της Λιθουανίας με 89-74 στον πρώτο ημιτελικό του Μουντομπάσκετ και θα βρεθούν σε τελικό της διοργάνωσης μετά από 16 χρόνια.

Γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ από τους νικητές, που είχαν έναν «σεληνιασμένο» Ντουράντ (38π. 9 ριμπ.). Έμεινε από… καύσιμα η Λιθουανία που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των παικτών του Μάικ Σιζέφσκι.
Γιαβτόκας (15π.) και Ποτσιους (13π.) οι καλύτερο των ηττημένων.

Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες τον αγώνα. Αστοχία στα σουτ και δυνατές άμυνες, ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα στο πρώτο πεντάλεπτο.

Οι Λιθουανοί, προσπαθούσαν να χτυπήσουν από κοντά με τον Γιαβτόκας, καθώς τα σουτ από μακριά δεν έβρισκαν στόχο.

Οι Αμερικάνοι άρχιζαν να «χτίζουν» μια διαφορά, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και κάνοντας πολλά κλεψίματα. Τα πολλά λάθη των Λιθουανών (5) και το τραγικό ποσοστό στα τρίποντα (1/7) έφεραν την διαφορά στο +11 (23-12).

Ο Ντουράντ, από την πλευρά των Αμερικάνων έμοιαζε σεληνιασμένος, έχοντας στο πρώτο δεκάλεπτο 17πόντους και έπαιζε μόνος του τους παίκτες του Κεζμούρα.

Οι Λιθουανοί κατάφεραν να μειώσουν στους οκτώ στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά ένα γρήγορο σερί των παικτών του Σιζέφσκι έφερε την διαφορά στο +17.

Το ημίχρονο τέλειωσε 42-27 με τους Λιθουανούς να έχουν τραγικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Όχι ότι η ΗΠΑ είχε ποσοστά για...όσκαρ, είχε όμως έναν Ντουράντ που έκανε ότι ήθελε και τελείωσε το ημίχρονο με 24 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί άρχισαν να βρίσκουν στόχο με μεγαλύτερη... συχνότητα από το πρώτο, ενώ και ο Γιαβτόκας... δούλευε και για τον Κλέιζα που ήταν άφαντος σε όλο το παιχνίδι.

Το 59-40, έγινε 65-55 με τον Ντελινινκάιτις να βρίσκει στόχο από μακριά. Οι Λιθουανοί έιχαν τη ευκαιρία να ρίξουν την διαφορά κάτω από τους 10π. όταν με το σκορ στο 71-60, αστόχησαν σε τρία τρίποντα.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Ο Ντουράντ συνέχισε το προσωπικό του "σόου'' με άξιο συμπαραστάτη του τον Όντομ (13π.) και το τελικό 89-74, έστειλε τους Αμερικάνους σε έναν τελικό Μουντομπάσκετ μετά από 16 χρόνια.

Tα δεκάλεπτα: 23-12,42-27,65-53, 89-74

HΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Μπίλαπς 3, Ντουράντ 38 (9ρ.), Ρόουζ, Γουέστμπρουκ 12, Γκέι 2, Ιγκουοντάλα 9, Κάρι 3, Γκόρντον 3, Λοβ 6, Όντομ 13 (10ρ.), Τσάντλερ

Λιθουανία (Κεστούτις Κεζμούρα): Σεϊμπούτις , Καλνιέτις 10, Μασιούλις 9 , Πότσιους 13, Γκετσεβίτσιους 6, Ντελινινκάιτις 8, Γιασάιτις 5, Κλέιζα 4, Γιανκούνας 4, Γιαβτόκας 15 (9ρ.)

Eπιμέλεια: Διονύσης Καμπάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x