Έξαλλοι με τη διαιτησία στον αγώνα με την Τουρκία είναι οι παίκτες της Σερβίας. Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς δεν μάσησε τα λόγια του στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού του Μουντομπάσκετ.

«Δεν θα κρατήσω κλειστό το στόμα μου, αν και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Όλος ο κόσμος είδε πώς οι διαιτητές επέτρεπαν να παίζουν οι Τούρκοι στην άμυνα, αλλά και τον Ασίκ να πιάνει το κεφάλι του για να μην εκτελέσει εκείνος τις βολές που κέρδισε λίγο πριν το τέλος. Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί έτσι η διαιτησία σε έναν ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», τόνισε ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Νέναντ Κρστιτς ανέφερε: «Δεν έχει νόημα να μιλάμε τώρα για τη διαιτησία. Χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το χρυσό. Οι διαιτητές πάντως έπαιξαν το ρόλο τους φορτώνοντας όλους τους παίκτες μας με φάουλ, αρχίζοντας από μένα».

Ο Μίλος Τεόντοσιτς εμφανίστηκε πιο μετριοπαθής. «Δεν θα μιλήσω για τη διαιτησία. Ήταν αυτή που ήταν. Αξίζαμε μία θέση στον τελικό βάσει της συνολικής μας παρουσίας στη διοργάνωση. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ, αλλά να βρούμε τη δύναμη για να διεκδικήσουμε την Κυριακή το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Λιθουανία», είπε ο γκαρντ του Ολυμπιακού.