Stoiximan Super League

Θηρίο σαν... στο σπίτι του!

Ακόμη μια… κηδεία στους Ζωσιμάδες έκανε ο Πανιώνιος. Σαν γνήσιοι «πάνθηρες», οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν μάσησαν απ’ τον τσαμπουκά του ΠΑΣ και με επίθεση από αέρος έφυγαν με χρυσό διπλό, 3-1.

Σε μια έδρα που συνηθίζει να φεύγει χαμογελαστός (έχει να χάσει από τη σεζόν 1982-83), ο Πανιώνιος έκανε και πάλι την ζημιά. Οι «κυανέρυθροι», σε ένα πολύ καλό ματς, πήραν τη νίκη στους Ζωσιμάδες επικρατώντας 3-1 απέναντι στον ΠΑΣ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Ουζουνίδη άνοιξε το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουμάλ (45’). Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αντέδρασε και βρήκε απάντηση στο 56΄ με εξαιρετικό σουτ-βολέ του Τσουκαλά. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με επίθεση από… αέρος. Με δύο τέρματα, έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ, του κεντρικού αμυντικού του διδύμου (Οικονόμου και Χατζηισαΐας), ο Πανιώνιος έφτασε στο 3-1 «κλειδώνοντας» μια μεγάλη νίκη.

Συγκλονιστικό παιχνίδι από τον Ιμπαγάσα, που έβγαλε 80 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο.

To ματς:



Αρκετά ζωηρές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες, από τα πρώτα λεπτά στους Ζωσιμάδες. Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν γρήγορος και η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω. Ο Πανιώνιος πάντως έδειξε κάπως πιο ουσιαστικός, αφού μπορούσε με μεγαλύτερη ευκολία να αξιοποιεί τις επιθετικές του προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Βελλίδη και τους αμυντικούς του.

Ο ΠΑΣ αν και έφτανε με ευκολία έξω από τα καρέ του Παπαδόπουλου, δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην τελική πάσα και συνεπώς να απειλήσει. Από την μεριά τους οι «κυανέρυθροι» άγχωναν την αντίπαλη άμυνα με στημένες μπάλες. Σταδιακά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη κατάφεραν να κερδίσουν τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και να πιέσουν πιο ορθολογικά, όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις, αλλά στο φινάλε του ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Κουκουλάκης έδειξε σωστά την άσπρη βούλα για χέρι του Μιχαήλ και ο Μπουμάλ έβαλε στο 45’ μπροστά στο σκορ τους Νεοσμυρνιώτες.

Με άγριες διαθέσεις μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου». Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έδειξε πεισμωμένη και βρήκε άμεσα απάντηση. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Τσουκαλάς κεραυνοβόλησε τον Παπαδόπουλο και έβαλε φωτιά στο ματς, φέρνοντάς το στα ίσα. Με την αύρα του γρήγορου γκολ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε τελείως ακίνδυνος.

Σε ένα σημείο που τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν για τους παίκτες του Ουζουνίδη, ήρθε ο αιφνιδιασμός. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 71’ οι Ζωσιμάδες πάγωσαν καθώς ο Οικονόμου νίκησε με κεφαλιά τον Βελλίδη. Πριν καλά – καλά συνέλθει η ομάδα του Πετράκη δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα με τον ίδιο τρόπο. Στο 74ο λεπτό ο Χατζηισαΐας έκανε το 3-1 και κλείδωσε το τρίποντο. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο ΠΑΣ είχε ξεμείνει από κουράγιο και συμβιβάστηκε με την ήττα.



inner




Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Ακόστα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (83’ Σαπαλίδης), Μπέριος, Τσάβες, Χαρίσης

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αυγενικού, Κρητικός, Σκόνδρας, Γιάκος, Νάκος

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου (90+1’ Μπακασέτας), Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (81’ Γκέζος), Χατζηισαΐας, Κολοβός (72’ Φούντας)

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Παντίδος,, Πάνος, Μπούζας

Διαιτητής:
Μιχάλης Κουκουλάκης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x