Βόλεϊ

Ιβάν… Τζούριτς! (WEB TV)

Γρήγορα θα κάνει τον Ιβάν Μίλκοβιτς να ξεχαστεί ο Δημήτρης Τζούριτς! Ο νέος διαγώνιος του Ολυμπιακού, πήρε καλά μαθήματα από τον δάσκαλό του την περσινή σεζόν και με προσωπικό κρεσέντο (30π.) οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού και στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Δείτε πλάνα απο τους πανηγυρισμούς στη WEB TV.

Γρήγορα θα κάνει τον Ιβάν Μίλκοβιτς να ξεχαστεί ο Δημήτρης Τζούριτς! Ο νέος διαγώνιος του Ολυμπιακού, πήρε καλά μαθήματα από τον δάσκαλό του την περσινή σεζόν και με προσωπικό κρεσέντο (30π.) οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στο 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού και στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ. Σπουδαία ομαδική δουλειά στο μπλοκ για τους Πειραιώτες, που με εξαίρεση το πρώτο σετ, επικράτησαν εύκολα του «αιωνίου».

Τα κλειδιά της νίκης κρατούσε σφιχτά ο Δημήτρης Τζούριτς. Το «αστέρι» των κατακτητών του Σούπερ Καπ πλέον, παρέσυρε την ομάδα του (κυρίως τους Ντεπσέιν, Γιαμπλόνσκι) και επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Κακός ο Κραλ για τους νικητές, «όπλο» τους όμως, η καλή άμυνα και τα μπλοκ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, όπου οι Ψάρρας, Πανταλέων έδειξαν την εμπειρία τους. Όταν όμως, η απόδοσή τους έπεσε και ο Γιορντάνοφ δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός, δεν είχαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Γκαστάρντ, ίσως ο χειρότερος του αγώνα. Πάντως οι «πράσινοι» δεν έδειξαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού σημάδια από την καλοκαιρινή τους «ταλαιπωρία» και τη διοικητική αβεβαιότητα.

Το ματς:

1ο σετ
Στον Παναθηναϊκό πήγε ο πρώτος πόντος της χρονιάς και του Σούπερ Καπ, μετά από λάθος του Γίρι Κραλ. Μάλιστα, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 3-0, προτού ο Τζούριτς πάρει τον πρώτο «ερυθρόλευκο» πόντο. Ο… νέος διαγώνιος των Πειραιωτών ήταν και αυτός που σκόραρε συνεχώς για την ομάδα του, αλλά αυτό δεν έφτανε αρχικά, μια και ο Παναθηναϊκός προηγούταν με 10-6. Καλός σε εκείνο το σημείο ο Γιορντάνοφ!

Παράλληλα, τα λάθη του Γιαμπλόνσκι και το κακό μοίρασμα του παιχνιδιού από τον «ανέτοιμο» Αντρέι Ζέκοφ, έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +6 για το «τριφύλλι» (12-6). Εμφανής η άνοδος του Γκαστάρντ, την ώρα που ο άπειρος Κουζούνης δεν ανταποκρινόταν στα νέα του καθήκοντα (αυτά του λίμπερο). Κάπου εκεί όμως, το μπλοκ του Ολυμπιακού «ξύπνησε» και άμεσα η διαφορά έπεσε στους τρεις (15-12).

Το τεχνικό τάιμ άουτ, έσπασε τη φόρα του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει πάλι και να βρεθεί αγκαλιά με το πρώτο σετ (18-12). Ο Φλάβιο Γκουλινέλι έριξε στο τάραφλεξ τους Φιλίποφ, Κοκκινάκη και Φράγκο, αλλά ήταν ήδη αργά. Περισσότερο με λευκή πετσέτα για το πρώτο σετ φαινόταν (και για να ηρεμήσει τους βασικούς του), παρά για προσπάθεια να ανατραπεί το 20-14. Ο Σάκης Ψάρρας συνέχισε να διαλύει την υποδοχή και να μπερδεύει το μπλοκ των αντιπάλων και με άσο στο σέρβις, χάρισε το πρώτο σετ στον Παναθηναϊκό με 25-18. MVP του πρώτου σετ ο πολύπειρος πασαδόρος των «πράσινων».

2ο σετ:

Γρήγορο 4-0 (και 6-2) στην αρχή του δευτέρου σετ για τον Παναθηναϊκό με τον Πανταλέοντα να είναι ο κυρίαρχος στο κέντρο του φιλέ. Άριστα παιγμένος (ξανά και ξανά) ο πρώτος χρόνος από τους «πράσινους» με τον Ψάρρα να «κεντάει». Ένα μίνι ξέσπασμα του Ντεπσέιν όμως (κυρίως από τη θέση του μπλοκ) έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσα, ενώ το μπλοκ του Τζούριτς (9ο για τον Ολυμπιακό) έβαλε τους πρωταθλητές για πρώτη φορά στο Σούπερ Καπ μπροστά με 7-6. Το προβάδισμα των τυπικά γηπεδούχων αυξήθηκε στη συνέχεια (11-8) χάρη στον Τζούριτς και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ προηγούμενοι με 16-12.

Ο Καζάζης προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα ρίχνοντας τον νεοαποκτηθέντα Γκενς στη θέση του Ψάρρα, αλλά ο Τζούριτς ήταν άπιαστος σκοράροντας και με καρφί, αλλά και με προσωπικά μπλοκ. Εκμεταλλευόμενοι και τη νευρικότητα του Παναθηναϊκού, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν γρήγορα στο 21-13 και τελικά στην εύκολη κατάκτηση του δεύτερου σετ με 25-15. Το μπλοκ και ο Τζούριτς χάρισαν στον Ολυμπιακό το σετ.

3ο σετ:

Σε αντίθεση με ό,τι προηγήθηκε, το τρίτο σετ πήγαινε πόντο πόντο. Ο Ντεσπέιν ήταν καθοριστικός σε δύο φάσεις και έδωσε στην ομάδα του ένα μίνι προβάδισμα στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Σταδιακά όμως, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας «ροκάνισαν» και έπιασαν τον Ολυμπιακό (11-11), εκμεταλλευόμενοι κυρίως, τα λάθη των αντιπάλων και του τραγικού Κραλ (0/6 επιθέσεις).

Βραχεία κεφαλή στο δεύτερο τεχνικό είχε ο Ολυμπιακός (16-15), με τον Τζούριτς να έχει ήδη φτάσει τους 20π. Λίγο αργότερα, ο άσος του Ντεσπέιν έδωσε στην ομάδα του Γκουλινέλι προβάδισμα τριών πόντων (19-16) σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Με καρφί ο Κουβανός έκανε και το 23-20 και το 24-20, για να διαμορφώσει ο Τζούριτς με μπλοκ το 25-21.

4ο σετ:

Με δύο σερί άσους του Γκενς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-2 στο σετ ζωής ή θανάτου για εκείνον! Ο Καστάρντ όμως, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και μπλοκαρίστηκε σε τρεις επιθέσεις που πήρε. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι προβάδισμα με 7-6, ενώ στο +2 βρέθηκε για πρώτη φορά στο τέταρτο σετ με 10-8, χάρη στον Ντεσπέιν που λίγο αργότερα, υπογράφει και το 12-9.

Οι «πράσινοι» έδειχναν να μη βρίσκουν λύσεις και ο Καζάζης κάλεσε εσπευσμένα σε τάιμ άουτ, όταν και η ομάδα του ήταν πίσω με 14-11. Η μονόλεπτη διακοπή όμως, δεν ήταν αρκετή να σταματήσει το φρενήρη ρυθμό του Τζούριτς που με δύο σερί πόντους του, έφτασε τη διαφορά στο +5. 17-12 και έξαλλα πανηγύρια για τον Έλληνα διαγώνιο (πλέον). Με τη φόρα που είχε πάρει, ο Τζούριτς πήρε και τον 18ο, και τον 19ο πόντο (19-13) και έδινε το σύνθημα για την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Το σερβίς άουτ του Ντονά παγίωσε τη διαφορά στους πέντε (21-16) και όλα έδειχναν ότι ο πρώτος τίτλος για το βόλεϊ θα βαφόταν κόκκινος. Μέσα σε έξαλλα πανηγύρια ο Τζούριτς έφτασε τους 30 και έδωσε το πρώτο ματς μπολ στον Ολυμπιακό (24-18). Το άουτ του Ντονά σήμανε και τη λήξη του παιχνιδιού (25-18). Το Σούπερ Καπ στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 σετ: 18-25, 25-15, 25-21, 25-18

Ολυμπιακός (Γκουλινέλι): Ντεσπέιν 14 (8/20 επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι, 55% υπ. - 35% άριστες), Γιαμπλόνσκι 8 (8/20 επ., 62% υπ. - 25% άριστες), Ζέκοφ 1, Κραλ 7 (3/9 επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (1/4 επ., 4 μπλοκ), Τζούριτς 30 (23/39 επ., 6 μπλοκ, 1 άσο), Κουζούνης -λ 77% υπ. - 43% άριστες / Φιλίποβ, Φράγκος, Κοκκινάκης

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Ψάρρας 2, Πετρέας 4 (2/6 επ., 2 μπλοκ), Καστάρ 2 (2/9 επ., 69% υπ. - 31% άριστες), Γιορντάνοφ 16 (12/28 επ., 4 μπλοκ), Πανταλέων 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ, 54% υπ. - 21% άριστες), Παπαδημητρίου -λ 76% υπ. - 48% άριστες) / Ντονάς 1 (1/5 επ.), Μηνούδης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ, 83% υπ. - 83% άριστες), Κόβατς, Γκενς 3 (2 άσοι).

Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x