Την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα είχε στην όγδοη αγωνιστική της Bundesliga η Μάιντς, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της με 1-0 από το Αμβούργο. Έτσι η ομάδα-θαύμα του Τόμας Τούχελ δεν κατάφερε να κάνει αποκλειστικά δικό της το ρεκόρ της καλύτερης εκκίνησης στην ιστορία της Bundesliga με οκτώ σερί νίκες κι έμεινε να μοιράζεται το 7/7 με την Μπάγερν της περιόδου 1995/96 και την Καϊζερσλάουτερν της περιόδου 2001/02. Ο Πάολο Γκερέρο στο 89’ «πάγωσε» το «Μπρούχβεγκσταντιον» και παράλληλα επέτρεψε στη Ντόρτμουντ, που την Παρασκευή πέρασε με 2-1 από την Κολωνία, να διατηρηθεί στην κορυφή μαζί-πλέον-με τη Μάιντς, έχοντας αμφότερες από 21 βαθμούς.
Η Μπάγερν παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες (Ρόμπεν, Ριμπερί, Φαν Μπόμελ, Όλιτς, Κλόζε) επικράτησε 3-0 του Ανόβερου στην «Αλιάντς Αρένα» επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο συνεχείς ήττες. Ο Μάριο Γκόμεζ με χατ-τρικ χάρισε στην ομάδα του το τρίποντο που ψαλίδισε στους δέκα τους βαθμούς διαφοράς των Βαυαρών από την κορυφή.
Το ντέρμπι των απρόσμενων ουραγών, Σάλκε και Στουτγκάρδης, έληξε ισόπαλο 2-2. Ο Γενς Κέλερ, που προ ημερών προήχθη σε θέση πρώτου προπονητή μετά την απόλυση του Κρίστιαν Γκρος, αλλά και ο Φέλιξ Μάγκατ, δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στη δεύτερη νίκη τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Γκέμπχαρτ στο 15’ και τον Χάρνικ στο 74’, αλλά οι «βασιλικοί μπλε» ισοφάρισαν πρώτα με τον Εντού στο 29’ και στο 80’ με πέναλτι του Χούντελααρ. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε, αν και ήταν στη 18αδα των γηπεδούχων.
Η Βέρντερ Βρέμης ίδρωσε για να επιβληθεί 2-1 της Φράιμπουργκ στη Βρέμη, ενώ-τέλος- Ζανκτ Πάουλι νίκησε τη Νυρεμβέργη με 3-2.
Δείτε πώς η Λεβερκούζεν έκανε τη μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και επικράτησε 3-2.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:
Κυριακή 17/10
Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Συνέχεια στο σερί των γκολ θέλει να δώσει ο Φάνης Γκέκας. Ο Λαρισαίος φορ έχει 5 γκολ στο πρωτάθλημα και μαζί με τον Γιώργο Τζαβέλλα είναι μόνιμα βασικοί στην ενδεκάδα της Άιντραχτ, που δοκιμάζεται από την Καϊζερσλάουτερν. Καμία από τις δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 18:30
Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει η Χόφενχαϊμ κόντρα στη Γκλάντμπαχ. Η απουσία του τιμωρημένου Σίμουνιτς είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ραλφ Ράνγκνικ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της όγδοης αγωνιστικής:
Παρασκευή 15/10
Κολωνία-Ντόρτμουντ 1-2
(82’ Ποντόλσκι-20’ Μπλαστσικόφσκι, 91’ Σαχίν)
Σάββατο 16/10
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο 3-0
(21’, 77’, 90’ Γκόμεζ)
Σάλκε-Στουτγκάρδη 2-2
(29’ Εντού, 80’ πεν. Χούντελααρ-15’ Γκέμπχαρτ, 74’ Χάρνικ)
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-1
(33’ Χαντ, 73’ Αλμέιδα-62’ Σούστερ)
Μάιντς-Αμβούργο 0-1
(89’ Γκερέρο)
Ζανκτ Πάουλι-Νυρεμβέργη 3-2
(45’ Ασαμόα, 59’ Έμπερς, 82’ Μπρουνς-48’ Εκίτσι, 62’ Βολφ)
Βόλφσμπουργκ-Λεβερκούζεν 2-3
(9’ Ντιέγκο, 68’ Γκραφίτε-72’, 83’ Ρόλφες, 75’ πεν. Βιδάλ))
Κυριακή 17/10
Καϊζερσλάουτερν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 18:30
H επόμενη (9η) αγωνιστική
Παρασκευή 22/10
Αμβούργο-Μπάγερν Μονάχου 21:30
Σάββατο 23/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 16:30
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Φράιμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Ανόβερο-Κολωνία 16:30
Νυρεμβέργη-Βόλφσμπουργκ 16:30
Κυριακή 24/10
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 16:30
Λεβερκούζεν-Μάιντς 18:30
Στουτγκάρδη-Ζανκτ Πάουλι 18:30
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






