Αγγλία

Εφιάλτης στο «θέατρο των ονείρων»

Νέα βαθμολογική απώλεια επεφύλασσε στους φιλάθλους της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» με την Γουέστ Μπρομ, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η Άρσεναλ επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ, όπως και η Τότεναμ που έφυγε με το «διπλό» με ίδιο σκορ από την έδρα της Φούλαμ.

Νέα βαθμολογική απώλεια επεφύλασσε στους φιλάθλους της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήρθε ισόπαλη 2-2 στο «Ολντ Τράφορντ» με την Γουέστ Μπρομ, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η Άρσεναλ επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ, όπως και η Τότεναμ που έφυγε με το «διπλό» με ίδιο σκορ από την έδρα της Φούλαμ.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/10 (17:00)

Άρσεναλ-Μπέρμιγχαμ 2-1

Τους τρεις βαθμούς της νίκης, μετά από την τέταρτη αγωνιστική πήρε η Άρσεναλ επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’ από το γκολ του Ζίγκιτς, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση με τα τέρματα που σημείωσαν οι Νασρί και Σαμάκ στο 41’ (με πέναλτι) και 47’ αντίστοιχα. Οι «κανονιέρηδες» τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γουίλσιρ στο 92’. Με το «τρίποντο» αυτό έφτασαν τους 14 βαθμούς και έπιασαν στη δεύτερη θέση τη Μάντσεστερ Σίτι, με έναν αγώνα περισσότερο. Στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας παρέμεινε η Μπέρμιγχαμ.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Κλισί, Τζουρού, Σκιλασί, Εμπουέ, Ντιαμπί, Σονγκ, Αρσάβιν (70’ Ροζίτσκι), Γουίλσιρ, Νασρί, Σαμάκ (79’ Μπέντνερ)

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ (Άλεξ ΜακΚλις): Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Νταν, Ρίτζγουελ, Φέργκιουσον, Φαχέι (78’ Μέρφι), Λάρσον, Μπόγιερ (80’ Ο’ Κόνορ), Χλεμπ, Ζίγκιτς



Μπόλτον-Στόουκ Σίτι 2-1

Ένα γκολ του Ιβάν Κλάσνιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στην Μπόλτον κόντρα στην Στόουκ Σίτι. Οι «γουόντερερς» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Λι στο 22’, για να δεχθούν την ισοφάριση από τον Ντέλαπ στο 48’. Στο 95’ αποβλήθηκε ο «χρυσός» σκόρερ των γηπεδούχων. Στην έβδομη θέση με 11 η Μπόλτον, έναν λιγότερο η Στόουκ.

ΜΠΟΛΤΟΝ (Όουεν Κόιλ): Γιασκελάινεν, Ρόμπινσον, Νάιτ, Κέιχιλ, Στέινσον, Μουάμπα, Χόλντεν, Πετρόφ (64’ Τέιλορ), Λι, Ελμάντερ (77’ Κλάσνιτς), Ντέιβις (85’ Λι)

ΣΤΟΟΥΚ ΣΙΤΙ (Τόνι Πούλις): Σόρενσεν, Χουτ, Σόουκρος, Ντιανέ-Φαγέ, Κόλινς, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Πέναντ (67’ Φούλερ/77’ Γκούντγιονσεν), Εθέρινγκτον, Γουόλτερς (85’ Γουόλτερς), Τζόουνς



Φούλαμ-Τότεναμ 1-2

Νικήτρια από το τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου με τη Φούλαμ βγήκε η Τότεναμ με σκορ 2-1. Οι «πετεινοί» αν έχαναν 1-0 από το 30’ με το γκολ του Καμαρά, έκαναν την ανατροπή χάρη στα γκολ των Παβλιουτσένκο (31’) και Χάντλστοουν (63’). Στη δεύτερη θέση πλέον η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, στη μέση της βαθμολογίας η Φούλαμ με εννέα.

ΦΟΥΛΑΜ (Μαρκ Χιουζ): Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Μπάιρντ, Μέρφι (52’ Κέλι), Γκρίνινγκ (84’ Τζόνσον), Ντέιβις, Ντέμπσεϊ, Καμαρά, Ντεμπελέ (75’ Γκέρα)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Ασού-Εκότο, Κινγκ (44’ Μπασόνγκ), Γκαλάς, Χάτον, Χάντλστοουν, Σάντρο (46’ Λένον), Μπέιλ, Φαν Ντερ Φάαρ, Μόντριτς, Παβλιουτσένκο (70’ Κράουτς)



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 2-2

Την επιστροφή του Ρίο Φέρντιναντ περίμεναν όλοι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ώστε να σταματήσουν να δέχονται εύκολα γκολ στην άμυνα. Η παρουσία του Άγγλου αμυντικού ωστόσο δεν ωφέλησε την ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία έχασε τους πρώτους της βαθμούς εντός έδρας τη φετινή σεζόν. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μάλιστα προηγήθηκαν 2-0 στον αγώνα με τα γκολ των Ερνάντες στο 5’ και Νάνι 20 λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και αφού πρώτα μείωσαν από ένα αυτογκόλ του Εβρά στο 50’, κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν στο τελικό 2-2 στο 55’ με τον Τσογί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία τραγική εκτίμηση του Φαν Ντερ Σαρ σε σέντρα και έστρωσε την μπάλα στον αντίπαλό του.

Η νέα αυτή μπορεί να διατήρησε δεύτερη την ομάδα του Μάντσεστερ, ωστόσο κινδυνεύει να μείνει μέχρι και με επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή, αν κερδίσει η Τσέλσι στην έδρα της Άστον Βίλα. Εκπληκτική συνεχίζει να είναι η συγκομιδή βαθμών από τη Γουέστ Μπρομ, που φιγουράρει στην έκτη θέση με 12.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ραφαέλ, Γκιγκς (43’ Γκίμπσον), Άντερσον (72’ Ρούνεϊ), Νάνι, Κάρικ (72’ Σκόουλς), Ερνάντες, Μπερμπάτοφ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Κάρσον, Σόρεϊ, Όλσον, Ταμάς, Χάρα, Μουλούμπου, Σχάρνερ, Τσογί (69’ Τόμας), Μόρισον (86’ Ντόρανς), Μπρουντ, Φορτουνέ (79’ Μπεντνάρ)


Νιούκαστλ-Γουίγκαν 2-2

Την ομάδα με την οποία αγωνίστηκε για 6 χρόνια πλήγωσε ο Ενζόγκμπια, σκοράροντας δις στην έδρα της Νιούκαστλ, δίνοντας στην Γουίγκαν ένα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μάλιστα και με 2-2, αλλά οι «καρακάξες» με αντεπίθεση διαρκείας, αφού πρώτα μείωσαν στο 72’ με τον Αμεόμπι, ισοφάρισαν τελικά με τον Κολοτσίνι στο 94’. Οκτώ και εννέα βαθμούς αντίστοιχα οι δύο ομάδες στη 13η και 12η θέση.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (Κρις Χιούτον): Κρουλ, Χοσέ Ενρίκε, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Περτς (89’ Ρέιτζερ), Μπάρτον, Τιοτέ, Γκουτιέρες, Λόβενγκραντς (61’ Αμεόμπι), Γκάθρι (66’ Ρούτλετζ), Κάρολ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Αλ Χάμπσι, Φιγκερόα, Κάλντγουελ, Αλκαράς, Μπόις, ΜακΚάρθι, Τόμας, Σταμ (80’ Κλέβερλεϊ), Ενζόγκμπια (90’ Ντιαμέ), Ντι Σάντο (66’ Ρονταγέγα), Γκόμες


Γουλβς-Γουέστ Χαμ 1-1

Στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε η Γουέστ Χαμ, παρά το γεγονός ότι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Γουλβς. Ο Τζάρβις στο 10’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Νόμπλ να ισοφαρίζει στο 53’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΓΟΥΛΒΣ (Μικ ΜακΚάρθι): Χάνεμαν, Γουάρντ, Μπέρα, Κράντοκ (5’ Στίερμαν), Φόλεϊ, Τζάρβις, Μανσιέν, Ντόιλ, Τζόουνς, Έντουαρντς (87’ Έμπανς-Μπλέικ), Φλέτσερ (68’ Βαν Ντάμε)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Άβραμ Γκαρντ): Γκριν, Γκαμπιντόν, Μπεν Χαΐμ, Ντα Κόστα, Γιάκομπσεν, Νόμπλ, Πάρκερ, Ντάιερ (77’ Κόουλ), Μπόα Μόρτε, Ομπίνα, Πικιόν


Άστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)

Επικίνδυνη έξοδος για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Τσέλσι, που φιλοξενείται από την Άστον Βίλα. Αν γυρίσει ο Αγκμπονλαχόρ, μοναδική (και πολύ σημαντική) απουσία για τους «χωριάτες» θα είναι ο Χέσκι. Οι πρωταθλητές δεν έχουν κεντρικό αμυντικό (τραυματίες οι Τέρι και Άλεξ), αμφίβολος είναι ο Λάμπαρντ και εκτός οι Μπεναγιούν, Καλού.

Κυριακή 17/10

Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)

Στο περιθώριο των όσων συμβαίνουν στα διοικητικά της Λίβερπουλ, οι απογοητευτικοί «κόκκινοι» φιλοξενούνται από την Έβερτον, στο σπουδαίο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, που… ψάχνει να βρει την παλιά του αίγλη. Αν καταφέρει, τελικά, να αγωνιστεί ο Σαχά, μοναδική απουσία για τα «ζαχαρωτά» θα είναι αυτή του Πίενααρ. Η Λίβερπουλ δεν έχουν αριστερό μπακ (Κοντσέσκι, Άγκερ), ενώ τραυματίας είναι ο Κάουτ, που θα λείψει για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Εντυπωσιακή η νεοφώτιστη Μπλάκπουλ, που συνηθίζει, πάντως, να κερδίζει εκτός έδρας… Μόνο ένα βαθμό έχει στην έδρα της! Χωρίς τους Όλμοντ, Κλαρκ και Μπαπτίστ (τραυματίες) θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Η Σίτι, από την άλλη, που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα στα άκρα, θέλει οπωσδήποτε το «διπλό», ώστε να παραμείνει στο «κυνήγι» της Τσέλσι.

Δευτέρα 18/10

Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ (22:00)

Πολύ κακή η Μπλάκμπερν μέχρι στιγμής και εκτός, αλλά και εντός έδρας. Με εξαίρεση τον μέσο Νταν, οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Χωρίς το βαρύ… πυροβολικό της «κατεβαίνει» η Σάντερλαντ, τον Ντάρεν Μπεντ (5 γκολ, ήδη).

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Άρσεναλ-Μπέρμιγχαμ 2-1
(41’ πεν. Νασρί, 47’ Σαμάκ-33’ Ζίγκιτς)

Μπόλτον-Στόουκ Σίτι 2-1
(22’ Λι, 92’ Κλάσνιτς-48’ Ντέλαπ)

Φούλαμ-Τότεναμ 1-2
(30’ Καμαρά-31’ Παβλιουτσένκο, 63’ Χάντλστοουν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 2-2
(5’ Ερνάντες, 25’ Νάνι-51’ αυτ. Εβρά, 55’ Τσογί)

Νιούκαστλ-Γουίγκαν 2-2
(72’ Αμεόμπι, 90+4’ Κολοτσίνι-22’,23’ Ενζόγκμπια)

Γουλβς-Γουέστ Χαμ 1-1
(10’ Τζάρβις-53’ πεν. Νομπλ)

Άστον Βίλα-Τσέλσι (19:30)
Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Σάββατο 23/10 (17:00)

Τότεναμ-Έβερτον (14:45)
Μπέρμιγχαμ-Μπλάκπουλ
Τσέλσι-Γουλβς
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ
Γουίγκαν-Μπόλτον
Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 24/10

Στόουκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:00)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x