Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Τελικό)

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τις φαντασιώσεις των οπαδών του, λύγισε και την ΑΕΚ (2-1) και επιστρέφει δυναμικά στο κόλπο της κορυφής! Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια «διόρθωσε» στις καθυστερήσεις την ποδοσφαιρική αδικία που πήγε να δημιουργήσει το πέναλτι του Λεονάρντο (με το οποίο ισοφάρισε το γκολ του Φωτάκη) και έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε... απευθείας σύνδεση με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τις φαντασιώσεις των οπαδών του, λύγισε και την ΑΕΚ (2-1) και επιστρέφει δυναμικά στο κόλπο της κορυφής!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια «διόρθωσε» στις καθυστερήσεις την ποδοσφαιρική αδικία που πήγε να δημιουργήσει το πέναλτι του Λεονάρντο (με το οποίο ισοφάρισε το γκολ του Φωτάκη) και έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε... απευθείας σύνδεση με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.



97' Τέλος της αναμέτρησης.

97' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Από φάουλ του Λεονάρντο, ο Λυμπερόπουλος θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας, δεν θα την βρει, η κίνησή του θα μπερδέψει τον Κρέσιτς που ενστικτωδώς θα διώξει.

94' Κόκκινη κάρτα στον Δέλλα, που πέταξε ένα μπουκάλι στην κερκίδα του ΠΑΟΚ.

93' ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ 2-1. Φοβερή ενέργεια του Βιερίνια που με σουτ έξω από την περιοχή θα νικήσει τον Σάχα και θα δώσει προβάδισμα στον ''Δικέφαλο''.

90' Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

89': Ο Βιεϊρίνια αποφεύγει τον Λαγό από δεξιά, μπαίνει στην περιοχή και στο μαρκάρισμα που του κάνει έπειτα ο Έλληνας αμυντικός φαίνεται να τον βρίσκει στα πόδια. Ο Κάκος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι

88' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κριστιάνο.

82' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς στην θέση του Ελ Ζαρ.

81' Κίτρινη κάρτα στον Αραμπατζή.

78' - ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Μανωλάς έκανε ένα δυνατό τάκλιν πάνω στον Κριστιάνο, το οποίο ο Κάκος θεώρησε αντιαθλητικό!

76' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Κριστιάνο στη θέση του Φωτάκη

73' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Τσιρίλο πίεσε τον Σάχα σε ένα βολέ

72' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Τζεμπούρ, που τραυματίστηκε, μπαίνει ο Καφές

69' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Λεονάρντο αναλαμβάνει την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία, ισοφαρίζει!

67' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από βαθιά μπαλιά "στην πλάτη" της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Τζεμπούρ "τσιμπάει" την μπάλα και ο Κρέσιτς -χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού την είχε ανοίξει άουτ- τον ανατρέπει!

66' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Μπλάνκο

64' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Νασούτι, για "φράγμα" στον Σαλπιγγίδη

62': Εξαιρετικό μακρινό σουτ του Φωτάκη, αναγκάζει τον Σάχα να πέσει στην αριστερή του γωνία και -βρίσκοντας την μπάλα με τα ακροδάχτυλα- να τη διώξει σε κόρνερ

56' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπερνς αντικαθιστά τον Γκερέιρο

55': Σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο βρίσκει χώρο και πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα φέυγει ψηλά άουτ!

49': Ο Ελ Ζαρ απέφυγε υπέροχα τον Μπλάνκο από αριστερά, έκανε τη σέντρα και η μπάλα -αφού πήρε περίεργη τροχιά- βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και έφυγε έξω

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!: Μετά από βαθιά μπαλιά "στην πλάτη" της άμυνας και γύρισμα του Βιεϊρίνια από αριστερά, ο Φωτάκης κάνει την προβολή από το ύψος του πέναλτι και ανοίγει το σκορ!

38' - Κίτρινη κάρτα και για τις δύο ομάδες: Μετά από επικίνδυνη προβολή του Τζεμπούρ στον Γκαρσία, οι δύο παίκτες είχαν αψιμαχία, που τους κόστισε από μια κίτρινη κάρτα

34': Ο Σαλπιγγίδης συνέκλινε από αριστερά στην περιοχή, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ από το απέναντι δοκάρι του Σάχα

32': Δείχνει να ισορροπεί το ματς η ΑΕΚ, που έχει κερδίσει αρκετά μέτρα προς την περιοχή των γηπεδούχων

24': Ο Ελ Ζαρ πιάνει το βολέ στην κίνηση -έπειτα από απόκρουση στην περιοχή της ΑΕΚ- αλλά ο Σάχα μπλοκάρει σχετικά εύκολα

23': Μετά από σέντρα του Ελ Ζαρ από δεξιά, ο Φωτάκης πιάνει το γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα κοντράρει και περνάει κόρνερ από το δεξί δοκάρι

20': Ανώτερος μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ, έχει "κλείσει" την ΑΕΚ. Φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη αντιμετωπίζει μέχρι τώρα η "Ένωση"

15': Πρώτη καλή φάση στο ματς! Ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από 35 μέτρα -και δεξιά- και έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκαριών του Σάχα!

10': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει την πρωτοβουλία και την ΑΕΚ να ψάχνει τις αντεπιθέσεις

3': Σε μια εναέρια μονομαχία, τα κεφάλια των Γκερέιρο και Τσιρίλο συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο παικτών και την προσωρινή διακοπή του αγώνα

1': Έναρξη του αγώνα



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ(82' Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Φωτάκης (76' Κριστιάνο), Βιεϊρίνια, Σακελλαρίου

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας,Φιλομένο, Γεωργίου, Ζουέλα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Νασούτι, Μανωλάς, Πατσατζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Λεονάρντο, Γκερέιρο (56' Μπερνς), Μπλάνκο (66' Λυμπερόπουλος), Τζεμπούρ (72' λ.τ. Καφές)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Δέλλας, Καράμπελας, Έντερ, Λυμπερόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα



«Πληγωμένοι» από τις απουσίες κατεβαίνουν στη μεταξύ τους μονομαχία οι δύο «δικέφαλοι». Οι τραυματίες Κοντρέρας, Ίβιτς και Σνάουτσνερ έχουν τεθεί εκτός πλάνων του Μάκη Χάβου, ενώ την… αντίστοιχη τριάδα που «πονοκεφαλιάζει» τον Μανόλο Χιμένεθ αποτελούν οι Σκόκο, Ντιοπ και Γιάχιτς.

Υπέρ του ΠΑΟΚ -αλλά και αρκετά καλή για την ΑΕΚ, δεδομένων των δυσκολιών μιας έδρας όπως η Τούμπα- είναι η παράδοση των αγώνων στη Θεσσαλονίκη. Σε σύνολο 53 αγώνων (συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων για τα play-off), ο «δικέφαλος του Βορρά» μετράει 20 νίκες, 22 ματς έχουν λήξει ισόπαλα και 11 με νικήτρια την «Ένωση».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στα δέκα τελευταία παιχνίδια (ανεξαρτήτως έδρας) η ΑΕΚ μετρά 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα (την περσινή με 1-0 για τα play-off).

Και μιας και ο λόγος για παράδοση, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί η εξαιρετική που έχει «χτίσει» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Σε πέντε παιχνίδια στην Τούμπα, ο Αργεντινός έχει σκοράρει τέσσερις φορές -με απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Τη δική του «βιόλα», όμως, με αντίπαλο την ΑΕΚ έχει και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης! Ο Έλληνας επιθετικός έχει σκοράρει συνολικά επτά φορές απέναντι στην «Ένωση» (τρεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τέσσερις με εκείνη του Παναθηναϊκού).

Τρεις από τους παίκτες των δύο ομάδων έχουν… θητεύσει στο παρελθόν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ο Παντελής Καφές φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για έξι χρόνια (1997-2003), ενώ οι Βλάνταν Ίβιτς και Μπρούνο Τσιρίλο (για τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα) εκείνη της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x