Άρης Ασβεστάς

Το παρασκήνιο του Δ.Σ. της λίγκας: Σταματήστε το δούλεμα!

Πηγαίνω κόντρα στο «ρεύμα», το γνωρίζω. Αλλά στο «ρεύμα» αυτό ας πορευτούν όσοι το διαμορφώνουν για να «δηλητηριάζουν» τον κόσμο. Φαντάζει αδύνατον πλέον να ανοίξεις τα μάτια των οπαδών, καθώς για το ίδιο θέμα, το οποίο επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο, διαβάζεις σίγουρα τρεις, μπορεί και τέσσερις διαφορές οπτικές...

Πηγαίνω κόντρα στο «ρεύμα», το γνωρίζω. Αλλά στο «ρεύμα» αυτό ας πορευτούν όσοι το διαμορφώνουν για να «δηλητηριάζουν» τον κόσμο. Φαντάζει αδύνατον πλέον να ανοίξεις τα μάτια των οπαδών, καθώς για το ίδιο θέμα, το οποίο επί της ουσίας είναι ανύπαρκτο, διαβάζεις σίγουρα τρεις, μπορεί και τέσσερις διαφορές οπτικές.

Για παράδειγμα, μετά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, διάβαζες στα «κόκκινα» ΜΜΕ ότι ο Μαρινάκης θριάμβευσε, δεν πήρε τίποτα πίσω για τις περσινές διαιτησίες και έδειξε και πάλι ότι δεν «μασάει». Από τα «πράσινα» ΜΜΕ «μάθαμε» πως ο Πατέρας πήγε στο Δ.Σ. και άπαντες τους… έλουσε κρύος ιδρώτας. Όλοι κάθισαν προσοχή! Από τα «κίτρινα» δε, «ενημερωθήκαμε» ότι ο Αδαμίδης έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε σε Μαρινάκη, Μπέο που του επιτέθηκαν αναίτια.

Το ότι ο Πατέρας με τον Μαρινάκη είχαν μιλήσει πολύ πριν την έναρξη του Δ.Σ., τα είχαν βρει σε όλα, είχαν εξηγηθεί σαν άντρες και αδερφικοί φίλοι και είχαν ήδη συνεννοηθεί για να λήξει το θέμα με τα πρακτικά, θα το αναδείξει κανείς; Διότι από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Όλα τα άλλα είναι… να ‘χαμε να λέγαμε. Οι όποιοι διάλογοι ακολούθησαν εντός του Δ.Σ. δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία, μιας και ήταν σαφές πως έπρεπε να βγει προς τα έξω ένα συναινετικό κλίμα. Για όσους… έχουν ξαναδεί το «έργο», το χαμήλωμα των τόνων φάνταζε δεδομένο.

Για την ιστορία, να πούμε πως με το ξεκίνημα της συνεδρίασης πήρε το λόγο ο Νικόλας Πατέρας: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα εδώ μέσα και μάλιστα εν απουσία μου. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Και δεν γίνεται να βγαίνουν έτσι προς τα έξω. Εγώ δεν θέλω να υπάρχουν εντάσεις. Δεν έχω πρόβλημα να εκφραζόμαστε ελεύθερα, αλλά να προσέχουμε τι λέμε όταν κάποιοι απουσιάζουν».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του, δεν πήρε πίσω την άποψη του για τη διαιτησία στο περσινό πρωτάθλημα, αλλά το είπε κομψά και με… χαμηλωμένη την ένταση, ενώ παραδέχτηκε το κακό τάιμινγκ: «Η άποψη μου δεν αλλάζει. Το λάθος μου ήταν ότι τα είπα τη συγκεκριμένη στιγμή και με αυτό τον τρόπο. Ο καθένας εκείνη την ώρα έλεγε και μια κουβέντα εδώ μέσα. Και παλαιότερα υπήρχαν τέτοιοι διάλογοι. Αυτά είναι πράγματα που λέγονται. Και υποτίθεται ότι σαν άντρες είχαμε πει να μην βγει τίποτα προς τα έξω».

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αρκέστηκε να πει προς τους «αιώνιους», «να σταματήσετε τα επικοινωνιακά παιχνίδια», ενώ ο Γιώργος Μποροβήλος πρότεινε: «Να μην βγάζει ο καθένας ό,τι θέλει προς τα έξω μετά τα συμβούλια. Να ακολουθούμε όλοι συγκεκριμένη γραμμή, βάσει της ανακοίνωσης που θα βγάζουμε».

Την «πλήρωσε» ο Αδαμίδης…

Το Δ.Σ. υποτίθεται πως θα γινόταν για τη δήθεν διαμάχη Μαρινάκη-Πατέρα με αφορμή σχόλια του πρώτου. Και ενώ εκείνοι τα είχαν ήδη «βρει» ωραία και καλά, την «πλήρωσε» τελικά ο Σταύρος Αδαμίδης! Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της ΑΕΚ την περασμένη Παρασκευή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και συγκεκριμένα στον Γιάννη Καραλή, όπου είπε πολλά περί «ποδοσφαίρου υπό διάλυση», «γραφικών αιωνίων» και «απειλών» που δέχεται.

Η επίθεση του Μαρινάκη στον Αδαμίδη ήταν σφοδρότατη: «Ποιος είσαι εσύ που κάθεσαι και λες τέτοια πράγματα; Εσύ του χρόνου μπορεί να μην είσαι πουθενά. Είσαι περαστικός. Αν θέλει, να έρθει ο Παππάς να μου τα πει».

Από… κοντά και ο Αχιλλέας Μπέος: «Ένας υπάλληλος είσαι, δεν δικαιούσαι να κάνεις τέτοιες δηλώσεις. Κανένας δεν σε ξέρει. Για την 8η θέση θα παλέψεις μαζί με εμάς».

Η αλήθεια είναι ότι ο Αδαμίδης τα έχασε με την ένταση της επίθεσης που δέχτηκε, καθώς δεν την περίμενε: «Τι πράγματα είναι αυτά που μου λέτε; Σας παρακαλώ, εγώ δεν μιλάω έτσι. Ασχοληθείτε με τις ομάδες σας. Στην ΑΕΚ δεν είμαι μόνο πρόεδρος, έχω και μετοχές. Τους χαρακτηρισμούς σας τους επιστρέφω και το ποιος θα είναι περαστικός θα το δούμε».

Εγώ πάντως ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή τη λογική. Επειδή ο Αδαμίδης δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά πρόεδρος διορισμένος από τους ιδιοκτήτες (άρα τους εκπροσωπεί σε όλα), δεν δικαιούται να μιλάει; Πρέπει να φιμωθεί; Και στο κάτω-κάτω, πρόεδρος ολόκληρης ΑΕΚ είναι και μάλιστα διαπρεπής ως δικηγόρος. Άλλωστε σε αυτή τη Σούπερ Λίγκα, συμμετέχουν πρόσωπα που ούτε απ’ έξω δεν θα έπρεπε να περνάνε, αλλά παρόλα αυτά, έχουν και φωνή και άποψη, την οποία πολλές φορές επιβάλλουν κιόλας!

Αλλά τι ψάχνουμε; Το θέατρο του παραλόγου δεν έχει τελειωμό. Φέτος έχουμε πολλά να δούμε ακόμη. Ουδείς σε αυτό το χώρο αντέχει με χαμηλούς τόνους και χωρίς εντάσεις. Σύντομα θα υπάρξουν νέες αφορμές για να «ανακαλυφθεί» πάλι μια δήθεν «τιτανομαχία» Πατέρα-Μαρινάκη...

Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x