Επικαιρότητα

Παύθηκε από την Εισαγγελία Εφετών ο Ντογιάκος

Εξέπεσε της θέσης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών είκοσι ημέρες μετά την επανεκλογή του ο Ισίδωρος Ντογιάκος, καθώς του επιδόθηκε η απόφαση της πειθαρχικής του καταδίκης.

Είκοσι μέρες μετά την επανεκλογή του ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Ισίδωρος Ντογιάκος παύθηκε!

Παρότι αντιμετώπιζε πειθαρχική καταδίκη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για προσβολή της Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, ο κ. Ντογιάκος είχε λάβει κανονικά μέρος στις εκλογές κατόπιν άδειας και μάλιστα συγκέντρωσε το 48% των ψήφων των συναδέλφων του.

Σήμερα, ωστόσο, έγινε γνωστό πως του επιδόθηκε η απόφαση πειθαρχικής καταδίκης με αποτέλεσμα να εκπέσει της θέσης του και να παύσει να εκτελεί στο εξής καθήκοντα προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Η επίδοση της απόφασης στον εισαγγελικό λειτουργό δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Εισαγγελίας Εφετών, καθώς είναι η πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο αν οι εκλογές θα επαναληφθούν ή αν προϊστάμενος θα μείνει ο αναπληρωτής του Αντώνιος Λιώγας που στην εκλογική αναμέτρηση για την επιλογή προϊσταμένου ήρθε δεύτερος.

Πάντως η παύση Ντογιάκου λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του παρά το κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε βάρος του με την πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού για 40 ημέρες για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου, εκτιμάται, ως κίνηση υψηλού ρίσκου από την πλευρά της ηγεσίας της δικαιοσύνης καθώς ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ζητήσει και είχε λάβει την άδεια του Αρείου Πάγου για να κατέλθει στις εκλογές, ενώ παρουσία όλων των εισαγγελέων εφετών που μετείχαν στην Ολομέλεια, που ψήφισε για την επιλογή νέου προϊσταμένου, έδωσε ενώπιον όλων τη διαβεβαίωση του υπουργείου ότι αν εκλεγεί δεν θα εκπέσει διότι θα υπάρξει προς τούτο νομοθετική ρύθμιση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x