Ελλάδα

Βασιλειάδης για τη διαιτησία: Πρέπει να πάμε σε νέο μοντέλο, να μην έχει εξάρτηση από την ΕΠΟ

Την απαγκίστρωση της διαιτησίας από την ΕΠΟ χαρακτήρισε αναγκαία ο Γιώργος Βασιλειάδης. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί νέο μοντέλο που δεν θα έχει εξάρτηση από την ομοσπονδία

Μονόδρομο παρουσίασε την αλλαγή μοντέλου στην ελληνική διαιτησία ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Βέργη, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι είναι απαραίτητο να απαγκιστρωθεί η ΚΕΔ από την ΕΠΟ και να σταματήσει να έχει σχέσεις εξάρτησης μαζί της.

«Η διαιτησία ανήκει αυτή τη στιγμή στην ομοσπονδία. Το θέμα είναι ο εναγκαλισμός της διαιτησίας με την ομοσπονδία. Από όλες τις πλευρές αναγνωρίζεται το πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει. Πρέπει να πάμε σε ένα νέο μοντέλο. Θα πρέπει η διαιτησία να λειτουργεί αυτόνομα για να μην υπάρχουν σκιές. Ο τρόπος λειτουργίας, τα μέλη που την απαρτίζουν δεν μπορεί να είναι σε σφιχτό εναγκαλισμό με την ΕΠΟ.

Υπάρχουν προτάσεις, αλλά δεν είναι η ώρα να τις διακινούμε γύρω-γύρω. Προφανώς η διαιτησία θα πρέπει να γυρίσει στους κόλπους της διαιτησίας και η ΕΠΟ να έχει λόγο, αλλά και τα σωματεία. Δεν πρέπει να έχει άμεση εξάρτηση με την ομοσπονδία.

Πέρα από τις σκιές, υπάρχει πρόβλημα στην εκπαίδευση των διαιτητών. Μια κακή διαιτησία είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Έχουμε όμως ένα θέμα με την κατάρτιση των διαιτητών. Περιμένω ρηξικέλευθες αποφάσεις για τις σχολές διαιτησίας, πως μπορούν οι σχολές να λειτουργούν με βάση τα διεθνή πρότυπα»
, τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Βασιλειάδη στον Βασίλη Βέργη:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x