Stoiximan Super League

«Αναστήθηκε» ο Αστέρας, στρίμωξε φουλ την ΑΕΛ!

Χάρη σε ένα… ονειρικό ημίωρο, ο Αστέρας Τρίπολης «σκότωσε» την ΑΕΛ με σκορ 4-1 και είναι αγκαλιά με την παραμονή του. Σε μεγάλους μπελάδες οι «βυσσινί» που έχουν και δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος.

Βίοι αντίθετοι για ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης! Κάνοντας γκολ τις τρεις πρώτες φάσεις τους στο ματς(!), οι Αρκάδες έφτασαν σε θρίαμβο μέσα στο AEL FC Arena, επικρατώντας 4-1 των βυσσινί για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Βεργέτη (πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στον πάγκο του συλλόγου) ανέβηκε στους 26 βαθμούς και είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας παράλληλα από κάτω του τέσσερις ομάδες.

Από την άλλη, οι ηττημένοι έμπλεξαν για τα καλά όσον αφορά την παραμονή τους στα «σαλόνια». Κι αυτό γιατί παρέμειναν στο +2 από τον υποβιβασμό, αλλά έχουν και δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος: Με Ατρόμητο εκτός, με Ξάνθη εντός, με Παναθηναϊκό εκτός!

«Τρελό» το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 0-3, τους γηπεδούχους να μειώνουν, να χάνουν πέναλτι για να... σφίξουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό και τελικώς στην επανάληψη οι παίκτες του Αστέρα έκαναν διαχείριση του μεγάλου προβαδίσματος που είχαν, με τον Μανιά στις καθυστερήσεις να βάζει το κερασάκι στη τούρτα, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του.

Το ματς

Ανύπαρκτος στο πρώτο τέταρτο ο Αστέρας Τρίπολης, σα να μην υπήρχε στο γήπεδο, έδινε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να κουβαλά… μόνιμα την μπάλα και να ψάχνεται γύρω-γύρω από την περιοχή του. Οι «βυσσινί» προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και κυρίως με τους Ναζλίδη-Αβραάμ να φανούν απειλητικοί, έχοντας ήδη κερδίσει τέσσερα κόρνερ. Πάνω, λοιπόν, που οι Αρκάδες όχι μόνο δεν είχαν εκδηλώσει επίθεση, αλλά… δεν είχαν καν περάσει το κέντρο, ήρθε το 0-1! Ο Μπέρτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μανιάς έπιασε εκπληκτική κεφαλιά και… παγωμάρα στο AEL FC Arena. Οι παίκτες του Πάους έδειχναν σοκαρισμένοι και ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την αρνητική τροπή που πήρε το ματς.

Δεν είχαν γευτεί ακόμα το τι τους περίμενε… Γιατί σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, οι γηπεδούχοι έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη και παράλληλα οι φιλοξενούμενοι το απόλυτο όνειρο! Στο 27’, λοιπόν, ο Ρέντζας έκανε «χαζό» πέναλτι, βρίσκοντας τον Φαρίνια στα πόδια και ανατρέποντάς τον. Ο Μάσα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-2, ενώ με τη… σέντρα ο Μανιάς το έκανε over! Μετά από μακρινό σουτ του Μάσα, ο Ξενοδόχοφ έκανε τραγική εκτίμηση της μπάλας, την έχασε ουσιαστικά μέσα από τα χέρια του και ο φορ του Αστέρα έγραψε το 0-3, με την ομάδα του Βεργέτη να έχει βρει δίχτυα τρεις φορές σε τέσσερις τελικές!

Ο λιγοστός κόσμος στις εξέδρες φώναζε συνθήματα κατά των παικτών. Το 0-3 έμοιαζε και ήταν βαρύ για μόλις 30’ αγώνα… Αυτή η κατάσταση μάλλον πείσμωσε τους γηπεδούχους που προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, εκμεταλλευόμενοι την γκέλα του τερματοφύλακα του Αστέρα αυτή τη φορά. Ο Ντοναρούμα, λοιπόν, πήρε τη… σκυτάλη από τον Ξενοδόχοφ (που νωρίτερα είχε υποπέσει σε γκάφα), έκανε τραγική έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Ναζλίδη, στο 33’, να πιάσει γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω και να μειώσει σε 1-3. Και θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν γίνει καλύτερα για την ΑΕΛ (και παράλληλα χειρότερα για τους Αρκάδες), ωστόσο ο Ιταλός πορτιέρε πήρε το… αίμα του πίσω και απέκρουσε (με τη βοήθεια του δοκαριού) το πέναλτι του Ναζλίδη στο 38’ (το είχε κάνει ο Ντοναρούμα στον Αβραάμ), κρατώντας ως το τέλος το 1-3.

Θεωρητικά υπήρχε χρόνος προκειμένου οι παίκτες του Πάους να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να αποφύγουν την ήττα που θα τους έβαζε σε μπελάδες. Ο Αστέρας έδωσε χώρο στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ ανέλαβε τα ηνία, αλλά πλην ενός ευθύβολου σουτ του Μασαλέσα που «έβγαλε» ο Ντοναρούμα, δεν είχε να επιδείξει κάτι… πιο ανησυχητικό. Γύρω-γύρω η μπάλα, χωρίς φάσεις και με μία φλύαρη υπεροχή, η οποία δεν απέδιδε καρπούς και… έσπρωχνε όλο και πιο κοντά τους Τριπολιτσιώτες στο διπλό. Ο Βεργέτης, μάλιστα, έβγαλε επιθετικό (Ιωαννίδη) και έβαλε αμυντικό μέσο (Χαμντανί), ούτως ώστε να κλειδώσει περισσότερο τον άξονα και να «αποκρούσει» τυχόν κινδύνους, δείγμα της τακτικής που ακολουθούσαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο 45λεπτο.

Η κλεψύδρα άδειαζε, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αστέρα, την ώρα που ο τελευταίος παρέμενε ψύχραιμος και απόλυτα συγκεντρωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Είναι αλήθεια πως οι βυσσινί δεν προκαλούσαν… ισχυρά ρήγματα και απλώς είχαν σποραδικά, εδώ κι εκεί, κάποιες φάσεις να θυμούνται… Σε όλες, όμως, ο Ντοναρούμα αποδείχθηκε… φύλακας άγγελος. Τόσο στην ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Αναστασόπουλου, όσο και στο εξ’ επαφής τετ-α-τετ με τον Ναζλίδη στο 82’ (κι ενώ είχε προηγηθεί επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Ντέλετιτς), εκεί όπου ουσιαστικά «έκοψε» οριστικά τα πόδια των γηπεδούχων. Με τα πάντα να έχουν κριθεί, ο Μάσα στο 90’ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αναστασόπουλου και ο Μανιάς έριξε τη… χαριστική βολή, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ.

Το κείμενο ανανεώνεται...

Στιγμιότυπα




ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81’ Ευμορφίδης), Ντελέτιτς, Βαρέλα (53’ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75’ Καπός), Αβραάμ

Στον πάγκο της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Ναβάρο

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (92’ Κώτσιρας), Φαρίνια (81’ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65’ Χαμντανί), Μανιάς

Στον πάγκο του Αστέρα: Αθανασιάδης, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Γκαϊντουτσικ

Διαιτητής: Θάνος
Γήπεδο: AEL FC Arena

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x