Stoiximan Super League

Διπλή δικαστική έρευνα σε βάρος των δικαστών του βουλεύματος για την καθυστέρηση

Η καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων και σύστασης συμμορίας στον χώρο του ποδοσφαίρου ερευνάται εις διπλούν από τη δικαιοσύνη.

Διπλή έρευνα διενεργείται από τη δικαιοσύνη για την καθυστέρηση έκδοσης του βουλεύματος περί αλλοίωσης αποτελεσμάτων (σε βαθμό κακουργήματος) και σύστασης συμμορίας (σε βαθμό πλημμελήματος) στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Αυτό αποκάλυψε η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Μαίρη Μπενέα στο blog της «dikografies».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μ. Μπενέα, η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου έπειτα από σχετική αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Με βάση τα καταγγελλόμενα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε την διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος των δικαστών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών (Σταμαδιάνος, Κανελλοπούλου και Ρουσέα) προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς υπερέβησαν τον προβλεπόμενο χρόνο που ορίζεται από τον νόμο.
Την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Παρασκευά.

Παράλληλα, μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ξεκίνησε δικαστική έρευνα σε βάρος των μελών της σύνθεσης του δικαστικού συμβουλίου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ίδιο αδίκημα (παράβαση καθήκοντος για το χρόνο έκδοσης του βουλεύματος), στην ποινική του εκδοχή.

Όσον αφορά το εν λόγω βούλευμα, η Μ. Μπενέα αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι θα καθυστερήσει η καθαρογραφή του για τους 28 κατηγορούμενους. Ενώ επρόκειτο να παραδοθεί αύριο, όλα δείχνουν ότι θα είναι τελικά έτοιμο την Παρασκευή ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα. Όταν καθαρογραφεί, θα αποσταλεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ώστε να αποφασίσει αν θα ασκήσει αναίρεση ή όχι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x