Stoiximan Super League

Ηχηρή… καμπάνα για Ολυμπιακό!

Πλήρωσε την άμυνα… παιδική χαρά ο Ολυμπιακός γνωρίζοντας βαριά ήττα από την Γκενκ. Οι ερυθρόλευκοι «κατέρρευσαν» μετά το 25’, παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα (ειδικά πίσω) και μοιραία έχασαν με 4-0!

Προβλημάτισε έντονα στο δυνατό τεστ με την Γκενκ ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε πολύ κακό πρόσωπο κόντρα στους Βέλγους και τελικώς ηττήθηκε με το βαρύ 4-0, πληρώνοντας τα... άπειρα λάθη και κενά στα μετόπισθεν.

Ως το 25’ οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν καλά, ωστόσο στη συνέχεια «κατέρρευσαν» και με άμυνα-παιδική χαρά δεν μπορούσαν να περιμένουν κάτι καλύτερο…

Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσαν οι γηπεδούχοι με τους Τροσάρ (x2), Μαλινόφσκι και Ζεγκρόβα, ενώ είχαν δύο πέναλτι, δύο δοκάρια και άλλες φάσεις για να πετύχουν περισσότερα τέρματα απέναντι στην ελληνική ομάδα που απείλησε μόλις 2-3 φορές.

Δεν εμπνέει καμία σιγουριά το δίδυμο Σισέ-Βούκοβιτς στο κέντρο της άμυνας, οι οποίοι έκαναν... μυθική γκάφα στο πρώτο γκολ, με τον Σενεγαλέζο να υποπίπτει και σε «ανόητο» πέναλτι στο τρίτο τέρμα της Γκενκ! Δεν άρπαξε την ευκαιρία ο Μπουχαλάκης στον άξονα, «έμπαζε» φουλ από τα δεξιά ο Ομάρ, στάθηκε καλά ο Τσιμίκας, λίγα πράγματα από Φορτούνη-Λάζαρο-Γκερέρο, εκτός κλίματος ο Φετφατζίδης που... πέρασε και δεν ακούμπησε, είχε 1-2 καλές εμπνεύσεις ο Ποντένσε αλλά χάθηκε στην εν γένει μετριότητα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Με 4-2-3-1 και αρκετούς «βασικούς» παρατάχθηκε στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Κάτω από την εστία ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Τσιμίκας και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Σισέ-Βούκοβιτς. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Καμαρά-Μπουχαλάκης, με τον Λάζαρο στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, τον Φετφατζίδη στο αριστερό και τον Φορτούνη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκερέρο. Στο 46’ ο Ανδρούτσος αντικατέστησε τον Καμαρά στον άξονα και ο Ποντένσε τον Φετφατζίδη. Στο 80’ μπήκαν στο ματς και οι Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ανακατεύει την τράπουλα (αριστερό μπακ ο Κούτρης και αριστερό εξτρέμ ο Τσιμίκας), αλλά δεν υπήρχε χρόνος για να κριθεί το σχήμα επί χόρτου.

Το ματς

Ορεξάτος έδειξε στην εκκίνηση του αγώνα ο Ολυμπιακός που πρέσαρε ψηλά, δεν επέτρεπε στην Γκενκ να κάνει και παιχνίδι και αναπτυσσόταν από τα δεξιά, έχοντας για αιχμή του δόρατος τους Λάζαρο-Φορτούνη-Γκερέρο. Μόλις στο 6’ θα μπορούσαν τα πάντα να αλλάξουν, ωστόσο ο Τροσάρ σημάδεψε το δοκάρι στο πέναλτι που κέρδισε από τον Χριστοδουλόπουλο. Οι ερυθρόλευκοι στέκονταν πολύ καλά, έκλειναν κάθε διάδρομο (με τον Καμαρά να παίζει για… δύο στον άξονα) και μάλιστα άγγιξαν το γκολ σε ωραία κεφαλιά του Μπουχαλάκη στο 16’. Η ελληνική ομάδα δεν ένιωθε την παραμικρή ενόχληση στα μετόπισθεν και έψαχνε το… κάτι παραπάνω στην επίθεση. Μοναδική… παραφωνία ο Φετφατζίδης, ο οποίος ήταν «εκτός», καθώς ούτε μπάλες έπαιρνε, ούτε έβγαζε… πάθος για να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Κι αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πήραν τις απαραίτητες ανάσες σε τάιμ-άουτ για νερό, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός… εξαφανίστηκε! Για ανεξήγητο λόγο «κατέρρευσε» και άφησε την Γκενκ να τον κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο! Και δυστυχώς για τον ίδιο βγήκαν στην επιφάνεια τα πολλά αμυντικά προβλήματα που καλείται να λύσει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στο 30’ ο «Φέτφα» πιστοποίησε το κακό του «φεγγάρι» με ένα φθηνό πούλημα της μπάλας, στη συνέχεια οι Σισέ-Βούκοβιτς τα έκαναν μαντάρα, καθώς μπλέχτηκαν μεταξύ τους και από το… πουθενά οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ με τον Τροσάρ να εκτελεί από κοντά τον Χουτεσιώτη. Σα να μην έφτανε αυτό στο 34’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα…

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εντελώς ανοργάνωτος πίσω και έγινε… παιχνιδάκι στα χέρια των γηπεδούχων. Οι Πειραιώτες μάρκαραν εντελώς λάθος στη φάση (με τους Καμαρά-Ομάρ-Λάζαρο να… αδειάζονται από τα δεξιά), ο Σισέ πήγε σαν… ερασιτέχνης να κόψει το γύρισμα από κοντά και τελικώς ο ανενόχλητος Μαλινόφσκι από το ύψος του πέναλτι σκόραρε για το 2-0. Μία φάση που αποτύπωσε πλήρως το πόσο κακή ήταν η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς… Οι ερυθρόλευκοι δεν έλεγαν να συνέλθουν με τίποτα. Έμοιαζαν να έχουν παραδώσει πνεύμα, να μην μπορούν να κρατήσουν καθόλου μπάλα και τη Γκενκ να παίζει σχεδόν μονότερμα σε μία ανεξήγητη… κατηφόρα, κυρίως από την πτέρυγα του Ελαμπντελαουί! Είναι ενδεικτικό πως στο 42’ οι γηπεδούχοι είχαν ξανά δοκάρι με τον Ζεγκρόβα (τον οποίο «έχασε» ο Βούκοβιτς), ενώ στις καθυστερήσεις απείλησαν ξανά με τον Μπέργκε να σημαδεύει μόλις άουτ, σε ένα… τραγικό δεύτερο μισό του Ολυμπιακού, όπου δεν έκανε τίποτα!

Ανδρούτσος και Ποντένσε μπήκαν αντί των Καμαρά-Φετφατζίδη, με την ελληνική ομάδα να δείχνει… ζωή στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης». Στο 48’ ο Τσιμίκας έκανε γιο-γιο τους τρεις αντιπάλους, πέταξε υπέροχα κάθετα για τον Ποντένσε, αυτός γύρισε παράλληλα στον Γκερέρο, αλλά τελευταία στιγμή πρόλαβε την προβολή του ο τερματοφύλακας της Γκενκ. Φορτούνης-Λάζαρος έδειξαν προς στιγμήν «αναγεννημένοι», αλλά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από πλευράς Ολυμπιακού κράτησαν πολύ λίγο… Για την ακρίβεια μετά το 60’ (κι ενώ Τσιμίκας-Ποντένσε το πάλεψαν από αριστερά), η Γκενκ ανέλαβε ξανά… φουλ δράση, κάνοντας ότι, θέλει και τιμωρώντας τα τραγικά λάθη και κενά στην ερυθρόλευκη άμυνα… Πώς, άλλωστε, να χαρακτηρίσεις αυτό που έκανε ο (κακός) Σισέ στο 65’; Έχασε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια έκανε «χαζό» πέναλτι στον αντίπαλό του, ο οποίος σχεδόν είχε βγει εκτός γραμμής και επ ουδενί δεν μπορούσε να απειλήσει από εκεί… Ο Τροσάρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ (3-0) και βυθίζοντας σε προβληματισμό τον Πέδρο Μαρτίνς.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο χειρότερος γινόταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος έβγαζε κούραση και δεν έδειχνε το παραμικρό σημάδι ανάκαμψης… Σισέ-Βούκοβιτς ήταν… κίνδυνος-θάνατος στα μετόπισθεν, με την Γκενκ να βγάζει τρεις φάσεις στην πλάτη τους! Την πρώτη ο Χουτεσιώτης έσωσε, τη δεύτερη ο Τροσάρ σημάδεψε για λίγο άουτ και την τρίτη… αντίο! Η άμυνα των Πειραιωτών ήταν πολύ ψηλά στο 76’, ο Τσιμίκας άργησε να πάει πάνω στον Ζεγκρόβα, ο Βούκοβιτς πήγε με… καθυστέρηση και τελικώς ο εξτρέμ των Βέλγων με ωραία κίνηση και διαγώνιο σουτ, υπέγραψε το βαρύ 4-0… Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού έριξε στο χορτάρι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Κούτρη, αλλά ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία καλή στιγμή. Στο 87’ το διαγώνιο σουτ του Ζεγκρόβα έφυγε λίγο άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και με το κοντινό σουτ του Καρίμ που «μπούκαρε» από τα δεξιά.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (80’ Κούτρης), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x