Εκεί που πολλές ομάδες έχουν διαπιστώσει ότι το γήπεδο είναι κατηφορικό και «εισπράττουν» αρκετά γκολ, η Αθλέτικ Μπιλμπάο στάθηκε όρθια, απείλησε και τελικά απέσπασε 0-0 από τη Μπαρτσελόνα μένοντας ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση στη φάση των «8» του Copa del Rey.
Πλέον όλα θα κριθούν στον δεύτερο αγώνα στις 5 Ιανουαρίου στο «Σαν Μαμές»
Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. Ο Πέπ Γκουαρντιόλα παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοση της. Η Μπιλμπάο πεμφανίστηκε με συμπαγή αμυντική διάταξη και τελικά -με τη βοήθεια και της τύχης- απέσπασε την ισοπαλία που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο.
Στον άλλο αγώνα, Κόρδοβα και Λα Κορούνια έμειναν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να έχουν πλέον το προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο 17ο λεπτό η Κορούνια πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Ρίκι όμως στο 71΄ο Ντίαζ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






