Stoiximan Super League

Ζορίστηκε αλλά… έλυσε τον γόρδιο δεσμό της Ξάνθης ο ΟΦΗ!

Ο Ναμπί έχασε πέναλτι στο 22’ αλλά… σέρβιρε στον Φιγκεϊρέδο το 1-0 ενώ ο Σεμέδο «έγραψε» στις καθυστερήσεις το 2-0 του ΟΦΗ, που δυσκολεύθηκε από την καλά στημένη Ξάνθη, προσπερνώντας την στην 3η θέση.

Ο ΟΦΗ κέρδισε μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 2-0 την Ξάνθη, χάρη σε τέρματα των Φιγκεϊρέδο στο 47’ και Σεμέδο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής κι ανέβηκε στην τρίτη θέση της Super League 1!

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδιακού αγώνα, με τα δύο γκολ να έρχονται μετά από ισάριθμες πολύ ωραίες ασίστ των Ναμπί και Νέιρα, ενώ ο πρώτος είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 22’, αλλά ο Άμπαντ απέκρουσε το πέναλτι του…

Παράλληλα, οι ακρίτες -που… έβαλαν δύσκολα στον αντίπαλό τους- είδαν το δικό τους γκολ στο 14’ με τον Στάρτζεον να ακυρώνεται για οφσάιντ, ενώ είχαν και δοκάρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε κεφαλιά του Ρενέλα.

Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός ότι ο Κοροβέσης συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες και θα χάσει ένα από τα τέσσερα επόμενα ματς του ΟΦΗ.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που ήταν πιο δραστήριος, αλλά… άσφαιρος. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι όμως κι τον τρόπο για να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα.

Ο Νέιρα προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με ωραία κεφαλιά στο 13’, μετά από γέμισμα του Τσιλιανίδη, αλλά αστόχησε ενώ ο Ναμπί κέρδισε πέναλτι με χρήση VAR, για χέρι του Κοβάτσεβιτς στο 21’ κι ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση...

Ωστόσο, ο Άμπαντ έπεσε σωστά στα δεξιά και με ωραία επέμβαση απέκρουσε με το δεξί του χέρι, διατηρώντας το μηδέν, στο επόμενο λεπτό!



Ενώ ίδια κατάληξη είχαν και οι φάσεις του 43ου και του 45ου λεπτού, με τους Τσιλιανίδη και Ναμπί να μην μπορούν να νικήσουν τον πορτιέρο της θρακιώτικης ομάδας, με τον δεύτερο πάντως να επιχειρεί να βάλει το… γκολ της χρονιάς, πίσω από το κέντρο.

Η Ξάνθη πήγε να σκοράρει στην πρώτη κιόλας φάση του ματς, με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Στάρτζεον, ενώ ακολούθως αμύνθηκε με φοβερή προσήλωση, είχε αρκετές φορές ακόμα και… 10 παίκτες πίσω από τη μπάλα, κλείνοντας όλους τους χώρους.

Μάλιστα, βρήκε γκολ με τον Στάρτζεον στο 14’, το οποίο όμως ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ από τα μισά του πρώτου 45λεπτου και μετά κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό στο παιχνίδι.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τα στατιστικά να επιβεβαιώνουν την υπεροχή του ΟΦΗ: 62%-38% η κατοχή μπάλας, 4-0 οι τελικές στην εστία και 6-1 τα σουτ, ενώ τα κόρνερ ήταν 0-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με το… καλημέρα. Με τον Ναμπί να βγάζει τον Φιγκεϊρέδο… φάτσα με το γκολ, με πολύ ωραία πάσα κι εκείνον να μην λαθεύει, νικώντας τον Άμπαντ στο 47ο λεπτό!



Μάλιστα, ο σκόρερ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, πέντε λεπτά μετά, αλλά αυτή την φορά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…

Ο ΟΦΗ συνέχισε να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο θα «καθάριζε» παράλληλα την υπόθεση νίκη, ενώ μόνο μετά το 70’ έκανε η Ξάνθη αισθητή την παρουσία της, έχοντας κάνει και τις τρεις αλλαγές της με τον Κίκο Ραμίρεθ να αλλάζει προσανατολισμό.

Στο 78ο λεπτό, οι ακρίτες έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Στάρτζεον σε πρώτη φάση κι ακολούθως ο Ρενέλα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σωτηρίου, που έκανε το λάθος γύρισμα και δημιούργησε ουσιαστικά τη φάση…

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι, με τον διαιτητή Βάτσιο να πηγαίνει στο VAR και να μην υποδεικνύει παράβαση στο μαρκάρισμα του Κοροβέση πάνω στον Στάρτζεον.

Κι αφού δεν ήρθε το 1-1, ήρθε το 2-0, με τον Νέιρα να πασάρει εξαιρετικά στον Σεμέδο ο οποίος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αμπάντ στο πρώτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, «σφραγίζοντας» τη νίκη της κρητικής ομάδας!



Με τον Ρενέλα να βλέπει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σωτηρίου να του στερεί το γκολ της… τιμής, μετά το γέμισμα του Στάρτζεον και την κεφαλιά του, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτήριου, Μπραόυν (66’ Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης (71’ Μάνος), Ναμπί, Σεμέδο, Φιγκεϊρέδο.

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς (56’ Μουλέν), Τερκί, Στάρτζεον, Εντουάρντο (56’ Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ, Φοσέ (71’ Ρενέλα).

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).

Διαιτητής VAR: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x