Με τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες ανοίγει την Παρασκευή (8/11) η αυλαία στο «29ο Athens International Sailing Week 2019-Winter Series», του μεγάλου διεθνούς αγώνα που θα διεξαχθεί το διάστημα 8 με 16 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ναυταθλητικής Μαρίνας του Δήμου Καλλιθέας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα σήμερα (6/11) στα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες που διήρκεσε η εν λόγω συνέντευξη Τύπου, έγινε αντιληπτή η δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική ιστιοπλοΐα. «Ένα άθλημα, το οποίο έχει χαρίσει 16 ολυμπιακά μετάλλια και 150 παγκόσμια στη χώρα μας. Ένα άθλημα, το οποίο αναδεικνύει την Ελλάδα του αθλητισμού», όπως τόνισε και ο Α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

Bάσει και της λεπτομερέστατης ενημέρωσης της διοργανώτριας αρχής, ο αγώνας θα χωριστεί σε δύο φάσεις.

Καταρχάς από τις 8 έως και τις 10 Νοεμβρίου θα γίνουν οι κλάσεις της ανάπτυξης, δηλαδή Όπτιμιστ, Λέιζερ 4,7, Techno Plus, Techno 293 και 420. Ταυτόχρονα, ο Ν.Ο.Ε. θα διοργανώσει και τις κλάσεις των ΑμεΑ, τα 2,4mr και τα 2,3 Hansa.

Από τις 10 μέχρι και τις 16 του μήνα θα διεξαχθούν οι ολυμπιακές κατηγορίες, δηλαδή τα 470, τα Λέιζερ Στάνταρντ, τα Λέιζερ Ράντιαλ, τα ΦΙΝΝ, τα RSX, τα 49er, καθώς και τα πανελλήνια πρωταθλήματα. O συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει την πρώτη εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στις κατηγορίες 470 ανδρών και γυναικών, ΦΙΝΝ και Λέιζερ Ράντιαλ. Για τα RSX θα είναι η δεύτερη εσωτερική πρόκριση, αφού έχει προηγηθεί το παγκόσμιο της Ιταλίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αξιοσημείωτο των φετινών αγώνων, είναι η συμμετοχή 840 περίπου αθλητών και αθλητριών από όλον τον κόσμο, καθώς θα φιλοξενηθούν 15 χώρες. Περίπου τα 3/4 αυτού του αριθμού, αποτελούν παιδιά ηλικιών 7-17 ετών. Κάτι το οποίο από τη μία, αποτελούσε και στόχο της διοργανώτριας αρχής και από την άλλη, γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube