Champions League

Έκανε σεφτέ και έμεινε «ζωντανή» Λεβερκούζεν!

Με τον Ρέτσο να μπαίνει αλλαγή στο 81’, η Μπάγερ κέρδισε 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, με αυτογκόλ του Τόμας και γκολ του Φόλαντ, πήρε την πρώτη της νίκη και παραμένει στο κυνήγι της τρίτης θέσης.

Την πρώτη της νίκη στους φετινούς ομίλους του Champions League πανηγύρισε η Μπάγερ, που επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 στο Λεβερκούζεν και με το εν λόγω «τρίποντο» έμεινε… ζωντανή στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Ο Τόμας με αυτογκόλ 41’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φόλαντ πέτυχε στο 55’ το δεύτερο γκολ για τους Γερμανούς, που ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμίρι με απευθείας κόκκινη στο 83ο λεπτό για να έρθει ο Μοράτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα…

Το ματς:
Οι «ασπιρίνες» ήταν καλύτερες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ξεκίνησαν δυνατά και σύντομα κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους, με την κατοχή της μπάλας (62%-38%), τα… τετραπλάσια σουτ (8-2 οι τελικές) και τα πολλά κερδισμένα κόρνερ (7-0) να… μαρτυρούν του λόγου το αληθές!

Από την άλλη, οι «ροχιμπλάνκος» επέλεξαν να περιμένουν τους αντιπάλους τους και αφού βεβαίωσαν ότι δεν θα αφήσουν κενούς χώρους προς την εστία του Όμπλακ, να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Φόλαντ πλησίασε πρώτος στο γκολ, στο 9ο λεπτό, με το σουτ του από την αριστερή γωνία της περιοχής ύστερα από πάσα του Αμίρι να περνάει λίγο δίπλα από την δεξιά πλευρά της αντίπαλης εστίας.

Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν και στην επόμενη καλή στιγμή της Λεβερκούζεν, στο 21’, με τον Αμίρι να σεντράρει από αριστερά και τον Φόλαντ να σουτάρει στην κίνηση από τα 13 μέτρα, αλλά τον Όμπλακ να μπλοκάρει…

Στο 38ο λεπτό, ο Αμίρι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Λουίς Φελίπε έδιωξε με ανάποδη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, βλέποντας τη μπάλα για… καλή του τύχη να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος της ομάδας του, προτού απομακρυνθεί!

Ωστόσο, πεπρωμένο φυγείν αδύνατο κι έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα που… άξιζαν στο 41ο λεπτό, έστω και με τη βοήθεια ενός αντιπάλου τους.

Όταν ο Ντεμιρμπάι εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από δεξιά, ο Όμπλακ έδιωξε με υπερένταση, αλλά στην επαναφορά και το γέμισμα του Αράνγκις, στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά, ο Τόμας «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο, κάνοντας το 1-0!



Στην επανάληψη, η Μπάγερ αποδείχθηκε πιο κυνική και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της κιόλας φάση. Με τον Μπελαράμπι να βρίσκει χώρο για να σεντράρει από τα δεξιά, τον Φόλαντ να στοπάρει και να στέλνει με ωραίο σουτ με το δεξί τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Όμπλακ, στο 55’!



Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μέσα σε ένα δίλεπτο όσες φάσεις δεν είχαν στην προηγούμενη… ώρα, αλλά τόσο η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεμάρ στο 61’ όσο και το «σκαστό» του Κορέα στο 63’, κατέληξαν στην αγκαλιά του Χραντέτσκι.

Στη συνέχεια, η Ατλέτικο ανέβασε κι άλλο την απόδοσή της, πέτυχε μάλιστα και γκολ με τον Μοράτα στο 75ο λεπτό, το οποίο ορθώς ακυρώθηκε με τον σκόρερ να είναι οφσάιντ στο ξεκίνημα, αλλά δεν μπόρεσε να «επιστρέψει» στο ματς…

Αντιθέτως, η Μπάγερ έφτασε κοντά στο 3-0 δύο λεπτά μετά, με την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ντεμιρμπάι να αποκρούεται με υπερένταση από τον Όμπλακ κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή.

Ο Ρέτσος πήρε τη θέση του Βεντέλ στο 81’, κάνοντας ντεμπούτο στο φετινό Champions League, ενώ ο Χάβερτς είχε μια ακόμα πολύ καλή στιγμή μετά από -τι άλλο;- εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 83ο λεπτό.

Η αποβολή του Αμίρι με απευθείας κόκκινη κάρτα στην αμέσως επόμενη φάση παραλίγο να αποβεί αρκετή για να «αλλοιώσει» το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μοράτα μείωσε σε 2-1, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Χραντέτσκι έβγαλε το τετ α τετ με τον σκόρερ της «Ατλέτι», διατηρώντας το σκορ υπέρ της ομάδας του!

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Λοκομοτίβ Μόσχας-Γιουβέντους 1-2
(12’ Μίραντσουκ-4’ Ράμσεϊ, 90’+3’ Ντούγκλας Κόστα)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(41’ αυτ. Τόμας, 55’ Φόλαντ-90’+4’ Μοράτα)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:
1. Γιουβέντους (9-4) 10
2. Ατλέτικο Μαδρίτης (6-4) 7
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν (3-7) 3
4. Λοκομοτίβ Μόσχας (4-7) 3

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (26/11):
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x