Μια εβδομάδα μετά την εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων στο G2 της Φουτζέιρα, οι εκπρόσωποι του ελληνικού ταεκβοντό έκαναν τους Ιορδανούς να... παραμιλούν στο «El Hassan Open G1» που διεξήχθη στο Αμμάν, κατακτώντας μέσα στη χώρα τους τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο.

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να κάνει το απόλυτο στις πρωτιές, εάν η Νάσια Μητσοπούλου συμμετείχε στον τελικό της κατηγορίας των -67 κιλών.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Απόστολος Τεληκωστόγλου στα -80 κιλά, Κωνσταντίνος Χαμαλίδης στα -68 κιλά και η Φανή Τζέλη στα -57 κιλά, ενώ η Μητσοπούλου, στην επανεμφάνισή της στα τερέν μετά τον τραυματισμό στο χέρι, ήταν δεύτερη.

Με τα μετάλλια αυτά, η χώρα μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ των 18 ομάδων που βαθμολογήθηκαν.

O Απόστολος Τεληκωστόγλου στον τελικό νίκησε 8-6 τον Ιορδανό Σαλέχ Ελ Σαραμπαντί, ο οποίος μέσα στο 2019 συμμετείχε σε τέσσερα Γκραν Πρι, αλλά και στο Γκραν Σλαμ της Κίνας. Μάλιστα, ο Ελ Σαραμπαντί είχε περάσει και από την Ελλάδα το 2017, όταν συμμετείχε στο Greece Open, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, αφού πρώτα είχε νικήσει τον Τεληκωστόγλου στα ημιτελικά με σκορ 30-18!!!
Ιορδανό αντίπαλο και συγκεκριμένα τον Ζαΐντ Καρίμ, νίκησε στον τελικό των -68 κιλών και ο Χαμαλίδης. Μια νίκη που ήρθε στον χρυσό πόντο με σκορ 8-7.

Στην κορυφή των -57 κιλών βρέθηκε η Τζέλη, επικρατώντας στον τελικό της Τουρκάλας Γκουσλέ Πολάτ με σκορ 10-5, ενώ η Μητσοπούλου, αφού έκανε δύο νίκες μέχρι τον τελικό, αποφασίστηκε να μη διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο ώστε να προφυλάξει το τραυματισμένο της χέρι από πιθανή υποτροπή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube