Μετά το τέλος του πρώτου γκραν-πρι της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν, επιβλήθηκαν και οι πρώτες ποινές στους «παραβάτες» του νόμου της FIA. Την αρχή έκαναν οι Ντέιβιντ Κούλθχαρντ και Νικ Χάινφιλντ, όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η αρμόδια αρχή την Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, ο Σκωτσέζος οδηγός, είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει 10 θέσεις πιο κάτω από αυτή που θα λάβει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, την ερχόμενη Κυριακή στη Μαλαισία, μιας και ο κινητήρας που χρησιμοποιεί η Red Bull, παρουσίασε αστοχία στο τελευταίο γύρο μετά τον τερματισμό, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον αντικαταστήσει, κάτι που θα του στοιχίσει δέκα θέσεις.
Στην «αντίπερα όχθη», ο Γερμανός «πιλότος» την γλίτωσε με επίπληξη. Ο νεαρός οδηγός, φέρεται να πίεσε τόσο πολύ τον Κούλθχαρντ που τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας. Οι αγωνοδίκες μετά από την ακρόαση των δύο πλευρών, αποφάσισαν ότι ο οδηγός της Sauber-BMW ήταν υπεύθυνος για το γεγονός.
Γι’ αυτό εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι αγωνοδίκες μετά την ακρόαση και τις εξηγήσεις και των δύο οδηγών καθώς και την προβολή του βίντεο του συμβάντος, αποφάσισαν ότι ο οδηγός Νικ Χάιντφιλντ ενεπλάκη σε ατύχημα όπως περιγράφεται στο Άρθρο 52 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1. Οι αγωνοδίκες επέπληξαν τον οδηγό του μονοθεσίου 16 Νικ Χάιντφιλντ».
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






