Η κωμωδία από την Περιφέρεια Αττικής, που την Παρασκευή χορηγούσε άδεια για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου στη Ριζούπολη και το Σάββατο ο κ. Πατούλης ανακάλυπτε ότι πρέπει η άδεια να επανεξεταστεί λόγω του… θορύβου που γίνεται, συνεχίζεται και γίνεται πιο διασκεδαστική.

Σήμερα Τρίτη (21/7), δηλαδή μία ημέρα μετά την επίσημη και γνωστή τοις πάσι απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλει οριστικά τον τελικό του Κυπέλλου για την προσεχή Κυριακή, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε έγγραφο στον Απόλλωνα με το οποίο ζητούσε τον επανέλεγχο! Μία ημέρα μετά την αναβολή!

Από τον Απόλλωνα απάντησαν ότι με δεδομένη την οριστική αναβολή του τελικού και την πλήρη απουσία αγωνιστικής δράσης, το γήπεδο είναι κλειστό και απουσιάζουν άπαντες (πολιτικός μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός, συντηρητές κλπ), ενώ τους τονίζουν πως ο έλεγχος μπορεί να γίνει πλέον κανονικά, δηλαδή πριν την έναρξη της περιόδου.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι γεμάτη ειρωνείες και αδιανόητες αναφορές, σαν να την έχει εκδώσει… ΠΑΕ προκειμένου να επιτεθεί σε μια άλλη!

Η ανακοίνωση μιλάει για… δικαίωση Πατούλη που ζήτησε επανέλεγχο! Κάνει λόγο για βιαστικό κλείσιμο της Ριζούπολης, αναφέροντας ψευδώς ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων «πρότεινε» την αναβολή. Η αλήθεια είναι ότι ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την αναβολή, δεν την πρότεινε.

Και λέει και το εκπληκτικό: «Αυτοί που εκτίθενται από την εξέλιξη είναι όσοι αποφεύγουν με πρόφαση τις θερινές διακοπές τον επανέλεγχο, καθώς κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι το γήπεδο πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, καλυπτόμενοι πίσω από άδειες που είχαν δοθεί προ πολλών μηνών».

Η αλήθεια είναι ότι ο Πατούλης σώθηκε από το κλείσιμο της Ριζούπολης! Διότι αν έβγαζε εκ των υστέρων το γήπεδο ακατάλληλο, ευλόγως θα τον ρωτάγαμε: Και πώς δίνατε άδεια να γίνονται αγώνες σε ακατάλληλο γήπεδο εδώ και ένα χρόνο, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων; Και την άδεια λειτουργίας ποιος την υπογράφει; Μήπως την υπογράφουν οι Αυγενάκης, Χρυσοχοϊδης; Έδιναν άδεια σε ακατάλληλο γήπεδο οι δύο υπουργοί;

Αναλυτικά το απίστευτο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής:

«ΚΛΕΙΣΤΟΝ, ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Αρνείται λόγω θερινής περιόδου ο Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ, τον επανέλεγχο από την Περιφέρεια Αττικής του γηπέδου «Γ. Καμάρας»

Δικαιώνεται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που ζήτησε επανέλεγχο της καταλληλόλητας και της ασφάλειας του γηπέδου της Ριζούπολης.

Αν και την προσεχή Κυριακή επρόκειτο να διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης ο τελικός του κυπέλλου ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, σε μια αθλητική εγκατάσταση που τυπικά διέθετε άδεια λειτουργίας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τον σημαντικό αυτό αγώνα, η διοίκηση του «Γ.Σ. Απόλλων» υποστήριξε ότι το γήπεδο είναι κλειστό λόγω διακοπών κι αρνήθηκε να συμμετάσχει στον επανέλεγχο της εγκατάστασης, που ζήτησε μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ως δικαιολογία για την άρνηση αυτή, η Διοίκηση του Συλλόγου πρόβαλε την απουσία των μελών της που χειρίζονται τα θέματα που αφορούν την Επιτροπή Ελέγχου (Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανολόγος Μηχανικός , συντηρητές , κλπ), λόγω θερινής περιόδου κι έλλειψης αθλητικών δράσεων στο γήπεδο.

Αν και μεσολάβησαν λιγότερο από 24 ώρες από την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να προτείνει την αναβολή του τελικού, τα αρμόδια τεχνικά στελέχη του Συλλόγου έσπευσαν να κλείσουν άμεσα την εγκατάσταση, πριν διενεργηθεί ο επανέλεγχος που είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια, πριν καν υπάρξει η πρόταση για αναβολή της διεξαγωγής του αγώνα.

Το γεγονός αυτό, που αποδεικνύεται από το έγγραφο του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ που επισυνάπτεται, καθώς και η πρόταση από πλευράς του Συλλόγου να γίνει η διαδικασία επανελέγχου πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής, κάτι που θα συμβεί ούτως ή άλλως αφού η άδεια που έχει χορηγηθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση λήγει στις 31/8, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση και μετά το βιαστικό κλείσιμο του γηπέδου της Ριζούπολης, επιβεβαιώνεται η ορθότητα της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής να ζητήσει επανέλεγχο της αθλητικής εγκατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Περιφέρειας και να μην αρκεστεί στη χορήγηση της τυπικής έγκρισης καταλληλότητας, που ορθά κατά το νόμο χορήγησε αρχικά η αρμόδια υπηρεσία Αθλητισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Αυτοί που εκτίθενται από την εξέλιξη είναι όσοι αποφεύγουν με πρόφαση τις θερινές διακοπές τον επανέλεγχο, καθώς κι εκείνοι που θεωρούσαν ότι το γήπεδο πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, καλυπτόμενοι πίσω από άδειες που είχαν δοθεί προ πολλών μηνών».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube