Stoiximan Super League

Τεννές στον ΣΠΟΡ FM: «Πικρία για την απόφαση, επέμεινα να παραμείνει ίδιο το ρόστερ»

Ο Μπάμπης Τεννές μίλησε στην «Επίθεση από τα μπακ» και τον Σωτήρη Ταμπάκο σχολιάζοντας την απόφαση του Απόλλωνα Σμύρνης να τον απομακρύνει αμέσως μετά την πρόκριση ανόδου στη Super League 1.

Η αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού από την ηγεσία του Απόλλωνος Σμύρνης μετά την επιτυχία ανόδου στα μεγάλα σαλόνια ήρθε ξαφνικά και ο Μπάμπης Τεννές δεν έκρυψε την πικρία του για αυτή την ενέργεια και κυρίως την ανακοίνωση μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο.

«Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις είναι οι πρόεδροι των σωματείων και αποφάσισαν έτσι. Υπάρχει μια πικρία, η ζωή, όμως, συνεχίζεται. Πικρία περισσότερο για την ανακοίνωση του Απόλλωνα ότι υπήρχε διαφωνία στο οικονομικό κομμάτι. Από εμένα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο εκτός και αν θεωρείται οικονομική διαφορά τα όσα μου χρωστούν από το Μάρτιο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Από τις 10-12 Αυγούστου που με κάλεσαν γιατί είχε βγει ότι δεν θα γίνουν τα μπαράζ πήγα και δεν υπήρχε καμία απαίτηση και καμία συμφωνία. Άλλωστε, ο Απόλλωνας είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Έληξε με επιτυχία αυτό (σ.σ. τα μπαράζ) και το χαρήκαμε. Αποφάσισαν στο τέλος και δικαίωμα τους και επιλογή τους».

Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής εξέφρασε τη θέση του για το ρόστερ της ομάδας που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραμείνει το ίδιο με επιπλέον προσθήκες ή αν θα αλλάξει ριζικά.

«Διαφωνία υπήρξε στο να παραμείνουν τα 13 παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους για την άνοδο για μένα ήταν κόκκινη γραμμή. Νομίζω ότι στο τέλος δεν θα προβεί σε καμία λύση συμβολαίου η διοίκηση σε αυτά τα παιδιά γιατί θα ήταν αδικία. Ηθικά δεν είναι καλό, δεν είναι μόνο ότι αγωνιστικά προσέφεραν τα πάντα, αλλά, αυτά τα 13 παιδιά έβγαλαν δυο ματς 90λεπτα μετά από πεντέμισι μήνες αποχής. Είναι ασύλληπτο, πως μπορούμε να πούμε σε αυτά τα παιδιά ότι δεν σας χρειαζόμαστε; Δεν είναι ηθικά καλό. Η αγωνία μου δεν ήταν στο να ανανεώσω η όχι, δεν με ενδιέφερε τόσο, αφορούσε αυτούς που μπήκαν στα αποδυτήρια και νομίζω ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να ανταμειφθούν για την προσπάθεια που έκαναν. Υπάρχει περιθώριο, δεν είναι συμπληρωμένο το ρόστερ, μιλάμε για 13 παιδιά, μπορεί να πάρει άλλους 13 ποδοσφαιριστές και να ενισχύσει την ομάδα. Εγώ εκεί κατάλαβα τη διαφωνία μου μαζί τους, ήταν κόκκινη γραμμή και το ξανάλεω».

Τέλος, μίλησε και για την διαδικασία των μπαράζ σχολιάζοντας το πόσο επίπονη διαδικασία είναι ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. «Μια αποτυχημένη σεζόν (σ.σ. σε περίπτωση υποβιβασμού) θα ήταν για όλους, την ομάδα, τα παιδιά, εμένα όπως είναι αυτή τη στιγμή για την Ξάνθη. Είναι μια δύσκολη διαδικασία για τις δυο ομάδες. Δείξαμε πιο δυνατοί σε αυτά τα παιχνίδια, όμως, δεν θα έπρεπε αυτή η διαδικασία να γίνει, γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Δεν τίθεται θέμα προπονήσεων ούτε εάν θα περάσεις στοιχεία τακτικής ή προπονητικής. Το πιο σημαντικό είναι να προετοιμάσεις ψυχολογικά όλα τα παιδιά για να δώσουν το παραπάνω από το 100%. Οι υποσχέσεις που δώσαμε αφορούσαν και το ότι παίζεται και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς και εκείνα θα παραμείνουν στο ρόστερ αν ανέβει η ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x