Κώστας Νικολακόπουλος

Το αίσχος της FIFA και το «άστρο» του Μαρτίνς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για μία τραγική απόφαση της FIFA σε εποχή κορονοϊού, αλλά και περί «άστρου» του Πέδρο Μαρτίνς!

· Άραγε, εκεί στη FIFA έχουν καταλάβει τι κάνουν; Έδωσαν για τις αρχές Οκτώβρη ημερομηνίες φιλικών αγώνων των Εθνικών ομάδων της Αφρικής, με υποχρεωτική παρουσία των διεθνών τους, και της Ευρώπης! Εν μέσω πανδημίας!

· Έτρεχαν λοιπόν δεξιά κι αριστερά στην Αφρική η, σε διάφορα χωριά της Ευρώπης οι Εθνικές της Αφρικής για να δώσουν φιλικά και ταλαιπωρούνταν ένα σωρό παίκτες, που αναπόφευκτα εκτέθηκαν ακόμη περισσότερο στον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό. Κάπως έτσι ο Καμαρά με την Εθνική Γουϊνέας, της οποίας οι παίκτες κοιμόντουσαν τέσσερις-τέσσερις (!!!) στα δωμάτια. Και γύρισε στον Ολυμπιακό με κορονοϊό. Χάνει τουλάχιστον τα δύο πρώτα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κολλήσει και κανέναν άλλο Αφρικανό του Ολυμπιακού με τον οποίο κάνει παρέα, θα χάσει κι αυτός τουλάχιστον άλλα δύο παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα δέσει το γλυκό!

· Μιλάμε για μία απόφαση αίσχος της FIFA, μόνο και μόνο για να κάνει πλάτες στις ομοσπονδίες της Αφρικής. Επαναλαμβάνω έκανε υποχρεωτική την παρουσία των διεθνών σε φιλικά κι όχι σε επίσημα παιχνίδια εν μέσω πανδημίας!

· Τέλος πάντων, δεν βγάζουμε άκρη με όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους-κατά…σύμπτωση τόσοι και τόσοι από αυτούς τα τελευταία χρόνια κατηγορούνται για οικονομικά εγκλήματα.

· Ας πάμε στα δικά μας: ίσως ελάχιστοι πρόσεξαν ότι το παιχνίδι με τη Μαρσέίγ ήταν το 4ο ευρωπαίκό στο οποίο ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο παίρνει πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με γκολ στα τελευταία λεπτά!

Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1 με το τρίτο γκολ που έφερε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ να μπαίνει στο 81ο λεπτό από τον Φορτούνη

Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0 με το μοναδικό γκολ που επίσης έφερε την πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ να έρχεται στο 87ο λεπτό από τον Ελ Αραμπί

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 με το νικητήριο γκολ που έδωσε την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ να έρχεται στο 119’ από τον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-Μαρσέϊγ 1-0 με το νικητήριο γκολ που έφερε την πρώτη νίκη σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ μετά από χρόνια να μπαίνει στο 91’ από τον Χασάν

· Θα μπορούσε επιπλέον κάποιος να θυμηθεί ουκ ολίγες νίκες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με γκολ στα τελευταία λεπτά, μετά το 89ο-90ο λεπτό: το 2-1 (Νάτχο) με τον Αστέρα Τρίπολης και το 1-0 με τον Απόλλωνα (Μάνος) στο Καραϊσκάκη, το 2-1 (Βούκοβιτς) και το 1-0 με τον Ατρόμητο (Χασάν) στο Περιστέρι, ακόμη και το 1-1 με τον Παναθηναίκό (Σισέ) στο Καραϊσκάκη.

· Μιλάμε λοιπόν για άστρο του Πέδρο Μαρτίνς; Κατ΄ αρχάς, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και αυτό που λέμε άστρο, ο παράγοντας τύχη.

Αλλά ας θυμηθούμε και κάποια άλλα αποτελέσματα: η απώλεια του αήττητου στο περσινό πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ στο Καραίσκάκη με το 0-1 στο 90’…Η καθοριστική ήττα 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για το Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ στο 87’ και στο 89’…Η ισοφάριση από την Ντινάμο Κιέβου 2-2 στο Καραϊσκάκη για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ στο 89’…Οι ισοφαρίσεις στο ΟΑΚΑ κι από την ΑΕΚ κι από τον ΠΑΟ 1-1 με γκολ στο 90ο λεπτό…Η ισοφάριση από τον Πανιώνιο 1-1 στη Νέα Σμύρνη στο 89.



· Ουκ ολίγα λοιπόν παιχνίδια η, βαθμούς έχει χάσει κι ο Ολυμπιακός από το 89’ κι έπειτα! Πού καταλήγουμε; Είναι πολλά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που μένουν απολύτως ρευστά έως το τελευταίο λεπτό. Κι όταν υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια να κρέμονται σε ένα τεντωμένο σκοινί, είναι αναπόφευκτο άλλα να πάνε εκεί που θέλεις κι άλλα να πάνε εκεί που δεν θέλεις. Ίσως πάλι καλά για τον Ολυμπιακό που έστω τα…ελαφρώς περισσότερα κλίνουν προς αυτόν κι όχι εις βάρος του. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα, όταν πάρα πολλά παιχνίδια παραμένουν με εύθραυστο σκορ, μεγάλο ρόλο στην έκβαση τους θα παίξει και η παράμετρος τύχη-η, ατυχία. Από ένα πέναλτι στο 85’ δεν έχασε ο Ολυμπιακός την πρόκριση από τη Λαμία στο Κύπελλο;…

· Γενικά, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι ομάδα που αξίζει να την εμπιστεύεσαι. Έχει μία συνέπεια και μία σταθερότητα, σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη δυναμική της, που της επιτρέπει πολλές φορές να κρατάει το υπέρ της σκορ. Προφανέστατα και δεν είναι τυχαίο ότι τις περισσότερες σπουδαίες νίκες του στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα της έχει πάρει με το ίδιο σκορ, το…αγαπημένο πλέον 1-0!

Με 1-0 έληξαν τα παιχνίδια του με Μαρσέίγ μέσα, Άρσεναλ έξω (90λεπτο), Ερυθρό Αστέρα μέσα, Μπασάκσεχιρ έξω.

Αλλά κι εκείνα με ΠΑΟΚ στην Τούμπα τόσο στα πλέϊ οφς, όσο και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπως και αυτά με τον Παναθηναίκό μέσα, τον ΟΦΗ έξω, τον Ατρόμητο έξω, τον Άρη έξω, τη Λάρισα έξω, τον Πανιώνιο έξω και με Αστέρα, Απόλλωνα, Λεβαδειακό μέσα.

Πολλά ματς με νίκες 1-0, 15 συνολικά!

· Απλά όσο κερδίζεις πολλές φορές με 1-0, δηλαδή οριακά, πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς κι ότι θα χάνεις συχνά και με 0-1, εξίσου οριακά: από τη Γουλβς έξω, από την Ντινάμο Κιέβου έξω, από την Μπέτις έξω, από την Άρσεναλ μέσα, αλλά και από τον ΠΑΟΚ μέσα και δη δύο φορές, από τη Λαμία μέσα, από τον ΟΦΗ έξω…

Άσχετο: Δεν ήταν όπως έπρεπε χθες η Κ19 του Ολυμπιακού κι έχασε από τον ΠΑΟΚ 0-1 στο ντέρμπι του πρωταθλήματος Νέων στη Θεσσαλονίκη. Στοίχισε η απουσία τόσο του σέντερ μπακ Νικόλη (τιμωρημένος για…τσαμπουκάδες στο πρόσφατο άλλο ντέρμπι με την ΑΕΚ), όσο και του κεντρικού χαφ Σουρλή, τον οποίο κράτησε ο Μαρτίνς για την πρώτη ομάδα, λόγω της ανετοιμότητας ακόμη του Τιάγκο Σίλβα, σε συνδυασμό με το ότι παραμένει τραυματίας ο Ανδρούτσος και δεν έχει ακόμη υψηλό βαθμό ετοιμότητας ο Πέπε. Για τον Μπρούμα, όπως έχω ξεκαθαρίσει, έχει ακόμη για να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο. Όπως φαίνεται, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, άρα θα χάσει άλλα τέσσερα (μαζί με το αυριανό) παιχνίδια, εκτός κάποιας εξαιρετικά ευχάριστης θεαματικής βελτίωσης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x