sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στιγμές από... τα «αιώνια» ντέρμπι (video)

Με αφορμή των ντέρμπι «αιωνίων» το sport-fm.gr σας θυμίζει τις κορυφαίες στιγμές του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Ανεξάρτητα από την εικόνα και την θέση των δύο ομάδων, το «αιώνιο» ντέρμπι, το ελληνικό clasico, πάντα αποτελεί κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός.

Ένταση, πάθος, απίστευτα γκολ, πρόσωπα, μοιραίοι και πρωταγωνιστές, βραδιές που έκριναν τίτλους ή γόητρο και ματς που από πολλούς μνημονεύονται και θα μνημονεύονται για χρόνια. Μαζί στο 1ο μέρος του αφιερώματος, θα θυμηθούμε τις πιο ξεχωριστές από αυτές με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Δείτε εδώ το δεύτερο μέρος

Η βραδιά του Καπουράνη

Τον Δεκέμβρη του 1995, ο Καπουράνης χαρίζει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη στον Παναθηναϊκό, πληγώνοντας τον αιώνιο αντίπαλο δύο λεπτά πριν τα 90'.



ΟΣΦΠ-ΠΑΟ Η αλλαγή του Ζάχοβιτς και τα... γαλλικά στον Μπιγκόν

Το ντέρμπι της 26ης Μαρτίου του 2000 έμελλε να είναι και το τελευταίο του Ζλάκτο Ζάχοβιτς με τα ερυθρόλευκα. Η αντίδραση του Σλοβένου την στιγμή της αλλαγής του και η λεκτική επίθεση στον Αλμπέρτο Μπιγκόν έμειναν στην ιστορία.



Ζιοβάνι δημιουργεί, Τζόρτζεβιτς εκτελεί

Τον Μάρτιο του 2001, ο Αντώνης Νικοπολίδης μοιάζει ανίκητος μέχρι το 69'. Τότε, ο Ζιοβάνι σπάει την άμυνα των πρασίνων και ο Τζόρτζεβιτς σκοράρει για τους Πειραιώτες, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ.



Ισοπαλία ελέω... Ολισαντέμπε

Ο... clutch Εμάνουελ Ολισαντέμπε έκρινε το ντέρμπι του 2002, κάνοντας... μόνος του το 2-2 για τον Παναθηναϊκό.




Ο Ριβάλντο έκρινε το πρώτο ντέρμπι της νέας εποχής

Το 2004, το νεόχτιστο "Γ. Καραϊσκάκης" άνοιξε τις πύλες του για το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι και ο Ριβάλντο με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.




Τα γκολ του... αμφίδρομου Κωνσταντίνου

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου είναι αναμφισβήτητα μια από τις εξέχουσες προσωπικότητες των ντέρμπι, καθώς έχει σκοράρει φορώντας την φανέλα και των δύο ομάδων.



Ο... εις διπλούν "φύλακας-άγγελος" Νικοπολίδης

Έχοντας πρωταγωνιστήσει και με τις δύο φανέλες, είναι προφανές πως ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει γράψει τη δική του ιστορία στα ντέρμπι των αιωνίων.



Παπαδόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ του Τριφυλλιού

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος παραμένει μέχρι και σήμερα ο τελεύταιος Έλληνας σκόρερ του Παναθηναϊκού στο Φάληρο σε αγώνα πρωταθλήματος.



Η παράσταση του Μήτρογλου

Το 2009, ο Ολυμπιακός του Ζίκο κατάφερε να ρίξει τον Παναθηναϊκό από την κορυφή με δράστη τον Κώστα Μήτρογλου.



Η μεγαλύτερη νίκη των πράσινων στο Φάληρο

Το 2014 ο Ολυμπιακός στοχεύει στο αήττητο, όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου χαλάει το πάρτι των Πειραιώτων με ένα επιβλητικό 3-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης", χάρη στους Πράνιτς, Μπεργκ και Αμπέιντ.



Τα "χτυπήματα" του Ιντέγε

Ο Ιντέγε Μπράουν πρόλαβε κατά την παρουσία του στον Ολυμπιακό να πληγώσει δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλο, σε ισάριθμες νίκες των ερυθρολεύκων.



Η κατάρρευση του Ολαϊτάν που "πάγωσε" την Ελλάδα

Το ντέρμπι του Φαλήρου τη σεζόν 2013/14 σημαδεύτηκε από την πτώση του Μίκαελ Ολαϊτάν, ο οποίος κατέρρευσε στο χορτάρι, σοκάρωντας άπαντες.



Το τρομερό γκολ του Κάτσε και η απάντηση του Σισέ

Το 2018, ο Έργκις Κάτσε πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο Φάληρο και ο Σισέ επανέφερε την ισορροπία λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x