F1

Συγκλονίζει ο Γκροζάν: «Είπα δεν μπορεί να αφήσω ορφανά τα παιδιά μου»

Ο πιλότος της Haas περιέγραψε πώς απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο μονοθέσιο.

Ο Ρομέν Γκροζάν βγήκε σώος από το κατεστραμμένο και φλεγόμενο μονοθέσιο της Haas σε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία της Formula 1. Ο Γαλλοελβετός πιλότος περιέγραψε πώς έζησε αυτό το περίπου μισό λεπτό μέχρι να απεγκλωβιστεί και τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του.

«Δεν ένιωσα ότι ήταν 28 δευτερόλεπτα, αλλά περίπου ενάμιση λεπτό. Όταν σταμάτησε το μονοθέσιο, άνοιξα τα μάτια μου και έλυσα τη ζώνη μου αμέσως. Δεν χρειάστηκε να βγάλω το τιμόνι, γιατί είχε πέσει ανάμεσα στα πόδια μου. Έτσι πήγα να πηδήξω έξω από το μονοθέσιο και ένιωσα κάτι να αγγίζει το κεφάλι μου. Κάθισα ξανά. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα περιμένω κάποιον να με βγάλει. Δεν είχα φοβηθεί, ούτε είχα αντιληφθεί πως είχε ξεσπάσει φωτιά, όμως όταν κοίταξα δίπλα μου είδα την πυρκαγιά. Κατάλαβα ότι δεν είχα το χρόνο να περιμένω, αλλά δεν μπορούσα να βγω», ανέφερε.

«Σκέφτηκα τον Νίκι Λάουντα και το ατύχημά του, ότι δεν μπορεί να τελειώσει έτσι και να είναι αυτός ο τελευταίος μου αγώνας. Τότε άρχισα να χαλαρώνω και να έχω πάρει την απόφαση πως θα πεθάνω. Αναρωτιόμουν αν θα είναι επώδυνο και μετά σκέφτηκα τα παιδιά μου. Είπα πως δεν μπορεί να χάσουν τον πατέρα τους σήμερα και να μείνουν ορφανά. Προσπάθησα πάλι να βγω, αλλά ένιωσα τον πόνο στα χέρια μου από τη φωτιά. Όταν είδα τον γιατρό της FIA να με τραβά κατάλαβα πως δεν είμαι μόνος μου. Τα χέρια μου πονούσαν πολύ, έβγαλα τα γάντια και είδα το δέρμα να κάνει φουσκάλες και να κολλάει πάνω στο ύφασμα. Στη συνέχεια άρχισα να πονάω και στο αριστερό μου πόδι, αλλά κατάφερα να περπατήσω μέχρι το ασθενοφόρο. Ήθελα να στείλω ένα δυνατό μήνυμα πως ήμουν καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x