Στίβος

Ελλάδα και Γαλλία οι βάσεις της Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη ετοιμάζεται για τις διοργανώσεις του κλειστού στίβου, ώστε να επιστρέψει στα στρώματα για πρώτη φορά μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ντόχα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μιτς Κρίερ αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα στις 10 Ιανουαρίου, όπου το ζευγάρι θα παραμείνει για λίγες ημέρες εδώ πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία, εκεί όπου θα είναι η βάση του μέχρι το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη Λιλ στις 31/1 κι έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της σειράς «Elite Perche» στο Ρουέν (6/2), αλλά και στο μίτινγκ επί κοντώ που γίνεται σε προάστιο του Παρισιού (11/2).

Στο πρόγραμμα της 30χρονης σταρ είναι πιθανό να προστεθεί ένα ακόμη μίτινγκ στη Γαλλία.

«Ο στόχος μας για τον φετινό χειμώνα είναι να έχω συμμετοχή σε διοργανώσεις. Θέλουμε να αγωνιστώ, γιατί, από το Παγκόσμιο της Ντόχα κι έπειτα, δεν έχω κάνει αγώνες. Ωστόσο, δεν θέλουμε να πιέσουμε την όλη διαδικασία, γιατί, λόγω του τραυματισμού που με ταλαιπώρησε πέρυσι, όλα πήγαν λίγο πιο αργά.

Μέχρι τώρα, τα άλματα εξελίσσονται πολύ καλά, απλά δεν θέλουμε να πιεστώ ψυχικά και να βιαστούμε. Με τον Μιτς έχουμε σκεφτεί την πιθανότητα να αγωνιστώ από μικρότερη φορά στους πρώτους αγώνες της σεζόν και με κανονική φόρα μόνο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μέχρι τη διοργάνωση του Τορούν, θα έχω το χρόνο να δουλέψω όσα θέλω κι έτσι θα είμαι σε θέση να βάλω στον κορυφαίο αγώνα της σεζόν ολόκληρη τη φορά, αλλά στις πρώτες διοργανώσεις δεν είμαι σίγουρη αν θα έχω προλάβει να το πετύχω», τόνισε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε πως:

«Ο Μιτς θέλει να με βάλει σε αγώνες, ανεξάρτητα από τη φόρα και τα κοντάρια. Αυτό που θεωρεί πως έχει μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι να θυμηθώ πως είναι να αγωνίζομαι και πάλι. Πιστεύει ότι θα με βοηθήσει πολύ και στην προπόνηση και θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων της χρονιάς».

Η Στεφανίδη ευελπιστεί πως η σεζόν θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και πως οι διοργανώσεις, που έχουν ήδη προκηρυχθεί, θα διεξαχθούν κανονικά. «Πιστεύω πως, έτσι όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα έχουμε μια ικανοποιητική σεζόν. Ωστόσο, αν αλλάξει κάτι το επόμενο διάστημα και αναβληθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα επιλέξουμε να μείνουμε στις ΗΠΑ και να ακυρώσουμε το ταξίδι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, είμαι αισιόδοξη για την πορεία της σεζόν», κατέληξε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x