BCL

Έχασε στο Χολόν και μπλέκει η ΑΕΚ

Παρουσιάζοντας κακό πρόσωπο, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 77-71 από την Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ για την 5η αγωνιστική του BCL και μπήκε σε περιπέτειες πρόκρισης.

Χωρίς να πείσει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, η ΑΕΚ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα (77-71) στο Ισραήλ με αντίπαλο την Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα για την 5η αγωνιστική του BCL.

Η «Ένωση» πλήρωσε την μεγάλη αστοχία της στα σουτ τριών πόντων (6/26) μην μπορώντας να αντιδράσει στον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι αν και δεν έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ, κατάφεραν να πανηγυρίσουν την νίκη και να φτάσουν τους «κιτρινόμαυρους» στο ρεκόρ 3-2 της βαθμολογίας.

Πλέον η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που αγωνίστηκε χωρίς τους Ζήση και Σλότερ, ενώ έχασε και τον Κατσίβελη στο πρώτο δεκάλεπτο λόγω τραυματισμού, καλείται την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων να παλέψει για την πρόκριση στους «16», στο Μινσκ.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ξεκινώντας με 0-5 επιμέρους σκορ, που όμως με γρήγορα μετατράπηκε σε 7-5 από την ομάδα του Στέφανου Δέδα. Η «Ένωση» κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος με 18-19. Μοναδικό στοιχείο που κράτησε κοντά στο σκορ τους Ισραηλινούς, τα έξι επιθετικά ριμπάουντ.

Με την εκκίνηση της δεύτερη περιόδου το ματς έχασε κάθε πιθανό ρυθμό που είχε μέχρι τότε, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε εκατέρωθεν λάθη. Οι Ισραηλινοί πήραν προβάδισμα με 33-25, εκμεταλλευόμενοι την τραγική άμυνα των «κιτρινόμαυρων» οι οποίοι άφηναν συνεχώς ελεύθερους τους παίκτες της Χολόν με τις κακές περιστροφές τους. Οι βολές του Λάνγκφορντ αλλά και ο Μόουζες έκλεισαν το ημίχρονο με 38-32.

Λάνγκφορντ και Μωραϊτης έριξαν την διαφορά στους -2 (43-41), όμως τα δύο τρίποντα του Μάιλς και οι βολές του Τζόνσον, εκτόξευσαν την διαφορά (51-41) στο +10 για πρώτη φορά στο ματς. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έμοιαζε να κινδυνεύει, ωστόσο Μορέιρα και Μασιούλιτς κάλυψαν μια διαφορά 8 πόντων και έριξαν τη διαφορά στο καλάθι (55-53) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην ουσία το πραγματικό ντέρμπι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της αναμέτρησης ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο ΜακΓκι πήρε από το χέρι την Χάποελ Χολόν, η ΑΕΚ προσπάθησε με τους Λάνγκφορντ και Λοτζέσκι να μείνει στο ματς, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι την στιγμή που έπρεπε και πήραν μια διαφορά +10 (77-67) 2’ πριν το τέλος. Η «Ένωση» απλά κατάφερε να μειώσει στο τελικό σκορ 77-71, χάνοντας και την διαφορά των 4 πόντων που είχε από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ.





Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x