Ελλάδα

Πέρασε από το «Αλεξάνδρειο» το Περιστέρι με ηγέτη Καράμπελα

Το Περιστέρι επικράτησε 84-71 του Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 11η αγωνιστική της Basket League, σε ένα ματς με καταλύτη τον Καράμπελα.

Με όπλο του το καλό πρώτο ημίχρονο και το εντυπωσιακό σερί 15-0 στις αρχές του δευτέρου, το Περιστέρι πανηγύρισε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 84-71 απέναντι στον Άρη.

Παρά την απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, ο 19χρονος Ζώης Καράμπελας ανέλαβε ρόλο ηγέτη στα τελευταία λεπτά για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Basket League, η ομάδα του Αργύρη Πεδούλακη έφτασε το (7-4), ενώ από την άλλη οι «κιτρινόμαυρο» έπεσαν στο (3-7).

Το ματς

Με σερί 11-0 υπέρ του Περιστερίου ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν πάνω από πέντε λεπτά για να βρουν σκορ στο ματς. Μπορεί ο Άρης να βρήκε όπως ήταν αναμενόμενο κάποιους πόντους, ωστόσο η τρομακτική ευστοχία των φιλοξενούμενων και οι επιδόσεις τον Γκρέι-Πέτεγουεϊ, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 10-22.



Τα τρομακτικά χαμηλό σκορ του Άρη ήτα δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν προσπάθεια να βρουν αντίδραση, ρίχνοντας την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (-9). Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη από την άλλη, συνέχισε να επιβάλλει τον ρυθμό της και με όπλο τα 20 ριμπάουντ της, ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 35-46.



Η εκκίνηση του Περιστερίου στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν καρμπόν με αυτή του πρώτου. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και πάλι ένα τρομακτικό σερί, 15-0 αυτή την φορά, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +26 (35-61). Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν με ένα δικό τους 22-6, έκαναν το 57-67, μπαίνοντας έτσι και πάλι στη διεκδίκηση του ματς με το τέλος της τρίτης περιόδου.



Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Άρης προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή, ρίχνοντας την διαφορά μέχρι και στο (-6). Ωστόσο οι Περιστεριώτες, είχαν τον Ζώη Καράμπελα σε μεγάλη μέρα και με δικά του καλάθια κατάφεραν να διατηρήσουν τα ηνία της αναμέτρησης και να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη με σκορ 84-71.


Έκανε τη διαφορά: Ο Ζώης Καράμπελας με τρομερή εμφάνιση στα τελευταία λεπτά του ματς, που κράτησε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πεδουλάκη

Η στιγμή του ματς: Τα μεγάλα σερί των δύο ομάδων στην τρίτη περίοδο, (15-0) για το Περιστέρι, (22-6) για τον Άρη.

Το στατιστικό του αγώνα: Τα 45 ριμπάουντ του Περιστερίου

Τα δεκάλεπτα: 10-23, 35-46, 57-67, 71-84





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x