Stoiximan Super League

Ολυμπιακός: Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί σχέση... αγάπης!

Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους στον Ολυμπιακό, με τον Γάλλο να «φτιάχνει» τον Μαροκινό επιθετικό με τις τελικές πάσες του!

Στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, έλαμψε και πάλι το «άστρο» των Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, οι οποίοι συνδυάστηκαν εξαιρετικά στο δεύτερο γκολ των «ερυθρόλευκων», χαρίζοντας έτσι τους τρεις βαθμούς της νίκης.



Οι δυο τους, έχουν αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού σε όλο αυτό το διάστημα, ο ένας σε ρόλο «μαέστρου» και ο άλλος σε ρόλο «killer», έχουν βρει μεταξύ τους τρομερή χημεία, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βρίσκονται με κλειστά μάτια.

Ο 36χρονος Γάλλος στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στον Ολυμπιακό φαίνεται πως έχει βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη», καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Για του λόγου το αληθές, σε 55 εμφανίσεις με την «ερυθρόλευκους» μετρά 27 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα και 11 γκολ.

Από αυτές τις 27 τελικές πάσες, οι 9 έχουν πάει στον Ελ Αραμπί (!), κάτι που σημαίνει πως μία στις τρεις ασίστ του Βαλμπουενά καταλήγει σε γκολ του Μαροκινού στράικερ!



Η αρχή της... συνεργασίας τους έγινε τον Αύγουστο του 2019, στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Κρασνοντάρ, με τον Βαλμπουενά να «σερβίρει» δύο γκολ στον Ελ Αραμπί και τον Ολυμπιακό να φεύγει με το διπλό (1-2) και την πρόκριση από τη Ρωσία.

Ακολούθησαν ακόμα πέντε ασίστ στο πρωτάθλημα απέναντι σε Βόλο (5-0), Αρη (1-2), Παναθηναϊκό (1-0), Λαμία (0-4) και Ξάνθη (3-1), αλλά και αυτή στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ (0-1).

Πέραν όμως της εξαιρετικής συνεργασίας των δύο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επιδόσεις του Βαλμπουενά στην κατηγορία των ασίστ με τους «Πειραιώτες», με επιδόσεις που συνιστούν τις καλύτερες σε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του. Συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό έχει ποσοστό 47.3% στη σχέση ασίστ/συμμετοχών, δίνοντας ουσιαστικά μία τελική πάσα ανά δύο παιχνίδια!

Μόνο στην Ντιναμό Κιέβου (2014/15) είχε πλησιάσει αυτά τα νούμερα, έχοντας 17 ασίστ σε 40 συμμετοχές, κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό 42.5%. Στη Φενερμπαχτσέ είχε 33.8% (71 σ./24 ασ.), ενώ στη Γαλλία και στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με τις φανέλες των Μαρσέιγ και Λυών κατέγραψε17.5% (330 σ./58 ασ.) και 18.4% (76 σ./14 ασ.).

Δείτε ακόμα:
Είχε… γαλλικό κλειδί ο Ολυμπιακός

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός: Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM

Τα highlights από το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x