Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Η άμυνα του Μανόλο περιόρισε στο ελάχιστο τις τελικές

Εντυπωσιακή η βελτίωση της ΑΕΚ στο αμυντικό κομμάτι επί Μανόλο Χιμένεθ.

Μπορεί να μην… θέλγει με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά τουλάχιστον η ΑΕΚ είναι αποτελεσματική και συμπαγής στο μικρό διάστημα που ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στον πάγκο της.

Η «Ένωση» όχι απλώς κράτησε το μηδέν στα δύο τελευταία ματς με Παναιτωλικό και Λαμία, αλλά περιόρισε στο ελάχιστο τις τελικές που δέχτηκε από τους αντιπάλους της. Συγκεκριμένα, στο ματς του ΟΑΚΑ δέχτηκε μόλις δύο τελικές και σε αυτό της Λαμίας τρεις. Ακόμη και στο πολύ υψηλότερου βαθμού δυσκολίας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε ντεμπούτο, οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν μόλις έξι τελικές παρά το 3-0.

Στα δώδεκα ματς πριν την έλευση του Ανδαλουσιανού προπονητή, επί Μάσιμο Καρέρα δηλαδή, η ΑΕΚ δεχόταν 7,25 τελικές ανά αγώνα έχοντας λιγότερες από επτά εναντίον της σε μόλις τρία ματς (με ΑΕΛ, Αστέρα και Παναιτωλικό στον πρώτο γύρο).

Ασφαλώς η διάρκεια είναι αυτή που θα κρίνει αν η «Ένωση» έχει όντως αλλάξει εικόνα ανασταλτικά, αλλά όταν μια ομάδα κρατά το μηδέν σε δύο ματς σερί δεχόμενη μόλις 2,5 τελικές ανά αγώνα, ενώ μέχρι την έλευση του νέου προπονητή είχε δεχτεί 29 γκολ σε 20 αγώνες, η πρόοδος είναι ξεκάθαρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x