Αλέξης Σαββόπουλος

Η εβδομάδα που… ξυρίζουν τον γαμπρό

Ο Αλέξης Σαββόπουλος αναλύει τα τρια ματς στόχου και αποδείξεων που έχει μπροστά του ο Άρης.

Με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ την Δευτέρα ο Άρης εισήλθε και στη λεγόμενη… διαβολοβδομάδα που για την ακρίβεια είναι ένα «βαρβάτο» δεκαήμερο με τρία παιχνίδια στόχου. Δυο για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο. Και τα τρία στη σειρά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Επομένως δίχως μετακίνηση για το γκρουπ, κάτι εξόχως σημαντικό όταν οι αγώνες διεξάγονται κάθε τρεις μέρες. Χωρίς ανάσα δηλαδή. Τελειώνεις από το ένα και ετοιμάζεσαι στο καπάκι για το επόμενο. Η αρχή γίνεται αύριο κόντρα στην ΑΕΚ.

Την κερδίζει και αποκτά μαξιλαράκι έξι πόντων ποντάροντας ταυτόχρονα και σε απώλεια του ΠΑΟΚ σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό στη μάχη για την 2η θέση. Μια θέση που δεν έχει την λάμψη παρελθόντων ετών αφού δεν προσφέρει ως έπαθλο συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και άρα σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Για τον Άρη όμως που διψάει να εδραιώσει την πεποίθηση ότι άλλαξε μια και καλή status είναι στόχος και εφικτός και σημαντικός για ένα club που μοιάζει διψασμένο για διακρίσεις. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το ματς που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

Ήδη είναι στο +8 και με νίκες αύριο και την Κυριακή ουσιαστικά του αφαιρεί κάθε ελπίδα που τρέφει ακόμη για την 4η θέση. Καταλαβαίνει δηλαδή κανείς ότι αν η ομάδα του Μάντζιου βγει αλώβητη από αυτά τα ντέρμπι… κόβει τον βήχα των επίδοξων μνηστήρων και πιστοποιεί εμπράκτως ότι φέτος είναι για… υψηλές πτήσεις.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα δώσει δικαιώματα και τροφή στους αμφισβητίες της ανωτερότητάς του που τον περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Μέχρι στιγμής αρκούνται στα… άσφαιρα περί διαιτητικής εύνοιας για να φτιάξουν κλίμα. Ο μοναδικός που μπόρεσε να βάλει φρένο στην πορεία του Άρη φέτος είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Ο καιρός.

Όταν υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σε δύσκολους από την βροχή αγωνιστικούς χώρους έγραψε τις πρώτες του απώλειες μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά η αυτοπεποίθηση της ομάδας δεν δείχνει να έχει κλονιστεί. Το κλίμα παραμένει εξαιρετικό εντός αποδυτηρίων, η δίψα για νίκες ακόρεστη. Το μόνο που έχει να διαχειριστεί ο Μάντζιος για να αντέξει η ομάδα του το βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα είναι να κάνει ορθή κατανομή ρόλων και δυνάμεων του ρόστερ.

Η επιβάρυνση είναι δεδομένη όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες, πολλώ δε μάλλον όταν κλήθηκες να το κάνεις σε γήπεδα λίμνες. Δεν μπορούν όλοι να βγάλουν με την ίδια ένταση τρία 90λεπτα σε μια εβδομάδα. Ξεπερνά τα όρια των φυσικών αντοχών του καθενός. Εδώ είναι που έρχεται το… staff. Να τσεκάρει ποιοι είναι πιο φρέσκοι ώστε να μην διαταραχτεί η ισορροπία στην ενδεκάδα.

Ο προπονητής του Άρη έδειξε στα Γιάννενα ότι το έχει κατά νου. Ξεκούρασε τον Ματίγια για να τον έχει ακμαίο αύριο, κράτησε στον πάγκο και τον Σούντγκρεν που μέχρι την αποβολή του στη Λαμία πήρε ξαφνικά συνεχόμενα ματς έπειτα από διάστημα μεγάλης απραξίας και ελπίζει να έχει, έστω και για κάποια ποιοτικά λεπτά τον Μπερτόγλιο.

Θέματα κόπωσης υπάρχουν και για άλλους. Μπεναλουάν, Σάσα και Γκάμα, λογικά δεν θα καταφέρουν να βγάλουν με την ίδια ένταση τρία 90λεπτα. Εδώ έρχεται το περίφημο βάθος στον πάγκο. Οι επιλογές από την εφεδρεία. Ο Μαντσίνι προχθές άρπαξε την ευκαιρία. Ο Τζέγκο αποδεικνύεται πάντα συνεπής. Θα χρειαστεί το ίδιο από τον Δεληζήση, θα επιστρέψει σύντομα και ο Κάτσε που έλειψε, θα μπει σταδιακά στο ροτέισον και ο Ιωάννου, η μοναδική χειμερινή προσθήκη του Άρη.

Αν ξυπνήσουν και δυο… βαριά χαρτιά, τότε το βαρύ πρόγραμμα θα βγει πιο εύκολα. Αναφέρομαι στους Ματέο και Λόπεθ. Τον αργεντινό ακόμη τον… ψάχνουμε.

Κάτι σποραδικά καλά διαστήματα σε 2-3 παιχνίδια δεν είναι αυτό που περίμενε το club δίνοντας ένα «σκασμό» λεφτά να τον φέρει πίσω. Ο Μάντζιος τον στήριξε υπερβολικά, όπως και όλος ο οργανισμός, και θα συνεχίσει να το κάνει.

Ένα καλό παιχνίδι είναι αυτό που χρειάζεται ο 24χρονος για να πάρει εμπρός και τέτοια παιχνίδια σαν αυτά που έχει μπροστά του ο Άρης προσφέρονται για επανεκκίνηση. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Ισπανό φορ. Έχει να σκοράρει ολόκληρο γύρο, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα και μοιάζει να έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του προπονητή.

Πώς τα ξανακερδίζει; Σκοράροντας φυσικά…. Για το τρίτο ματς στόχου με τον Αστέρα της επόμενης εβδομάδας έχουμε καιρό να τα πούμε αφού προηγηθούν οι δυο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα που θα διαμορφώσουν ξεκάθαρο ένα σκηνικό και μια συγκεκριμένη ψυχολογία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x