Stoiximan Super League

H κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Σε υψηλά στάνταρ κινήθηκαν οι Μπα, Εμβιλά, Φορτούνης αλλά δεν… τράβηξαν οι Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος στην Τούμπα (1-1) χάρη στον κορυφαίο του, Ουσεϊνού Μπα, με τους Κώστα Φορτούνη και Γιαν Εμβιλά να τον ακολουθούν σε απόδοση!

Παράλληλα, το… βαρύ χαρτί των Πειραιωτών, Ματιέ Βαλμπουενά, δεν κατάφερε να… τραβήξει ενώ και ο Μάριος Βρουσάι αλλά και ο Μαντί Καμαρά παίρνουν αρνητικό πρόσημο.

Το sportfm.gr περνάει από… ακτίνες Χ την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς

Σα (5): Παρότι ο Ολυμπιακός πιέστηκε αρκετά, οι περισσότερες τελικές του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλές και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Στο γκολ αντιδράει σωστά διώχνοντας την μπάλα στα πλάγια μετά την κεφαλιά του Ουάρντα, αλλά τον εκθέτει η άμυνά του που αφήνει τον Ίνγκασον ελεύθερο για να σκοράρει. Υπέπεσε σε τρία λάθη σε πάσες με τα πόδια.

Ραφίνια (4): Σε κακή ημέρα επιθετικά, σταθερός αμυντικά. Δεν είχε καθόλου ανεβάσματα και δεν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του. Υπέπεσε σε 6 λάθη κυρίως όσες φορές προσπάθησε να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο είχε 4 επεμβάσεις και 4 κλεψίματα.

Σεμέδο (6): Περιόρισε τον Κρμέντσικ στο πρώτο ημίχρονο, του πήρε και την κίτρινη κάρτα ενώ όσες τελικές έκανε ο Τσέχος φορ δεν του επέτρεψε να έχει καλές προϋποθέσεις. Αντιμετώπισε προβλήματα με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο στον αέρα ήταν ανίκητος, ενώ είχε 5 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις. Λίγο πριν το φινάλε λίγο έλειψε να κάνει ένα μεγάλο λάθος όταν έπεσε πάνω στον Μπα, αλλά ο Σα βγήκε γρήγορα και πρόλαβε τον Σφιντέρσκι.

Μπα (7): Λόγω του γκολ του αλλά και της συνολικής του εμφάνισης είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Χάνει την κεφαλιά από τον Ουάρντα και ο Ίνγκασον παίρνει το ριμπάουντ από την επέμβαση του Σα για το 1-0, αλλά είναι αυτός που εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Πασχαλάκη και ισοφαρίζει κρατώντας όρθια την ομάδα του. Γενικότερα έκανε μεστό παιχνίδι και είχε μόλις 2 λάθη, τα λιγότερα από κάθε άλλον που έπαιξε βασικός, ακόμα και από τον Σα. Είχε 3 κλεψίματα και 2 επεμβάσεις, επίσης!

Ρέαμπτσιουκ (5): Δεν πήρε προσπάθειες, ούτε είχα ανεβάσματα στο γήπεδο. Έπαιξε πιο συντηρητικά, δείχνει πως είναι ποδοσφαιριστής που παίζει δυνατά και αυτό πρέπει να το προσέξει. Ανασταλτικά ήταν θετικός με 9 κλεψίματα, ενώ υπέπεσε σε 2 φάουλ και 6 λάθη. Πρέπει να βρει ρυθμο και να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά (0/1 γεμίσματα).

Εμβιλά (6): Είχε τεράστια διπλή ευκαιρία να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε γενικότερα καλή εμφάνιση στο πρώτο μισό. Είχε 4 λάθη, τα λιγότερα από κάθε άλλον μεσοεπιθετικό, 4 κλεψίματα, 9 πάσες (σσ. δεύτερος στην ομάδα του) και γενικότερα… κατάπιε πολλά χιλιόμετρα! Από τους καλύτερους του Ολυμπιακού.

Καμαρά (4): Μέτρια εμφάνιση, υπέπεσε σε 4 λάθη και γενικότερα δεν βοήθησε στο να κρατήσει μπάλα ο Ολυμπιακός αλλά και να την βγάλει σωστά μπροστά. Δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα, χάθηκε ανάμεσα στα 3 χαφ του ΠΑΟΚ και παρότι έτρεξε αρκετά, δεν κατάφερε να κάνει καλό ματς.

Φορτούνης (6): Ο καλύτερος μεσοεπιθετικά του Ολυμπιακού. Στο πρώτο μέρος έχει φάσει να σκοράρει, στο δεύτερο κερδίζει το κόρνερ από τον Ζίφκοβιτς και το μετατρέπει σε ασίστ στον Μπα! Καλή εμφάνιση, αν και στο δεύτερο δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο ημίχρονο. Είχε 2/3 γεμίσματα, 3 κλεψίματα, κέρδισε 4 φάουλ, ήταν πρώτος σε πάσες, ενώ υπέπεσε και σε 4 λάθη! Καλή εμφάνιση γενικότερα από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό.

Βαλμπουενά (3): Από τους χειρότερους του Ολυμπιακού! Είχε 8 λάθη, τα περισσότερα από κάθε συμπαίκτη του και κάθε ποδοσφαιριστή στο γήπεδο (σσ. όσα και ο Σβαμπ). Πέραν ενός καλού τετάρτου από το 10’ ως το 25’ δεν κατάφερε να φανεί και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σωστή η αποχώρησή του από το ματς.

Βρουσάι (3): Μαζί με τον Βαλμπουενά οι χειρότεροι του Ολυμπιακού. Είχε 7 λάθη, δεν κέρδισε ούτε ένα φάουλ και γενικότερα ήταν έξω από τα νερά του. Ο Μαρτίνς τον άλλαξε πλευρά, βάζοντάς τον στα αριστερά από τα δεξιά αλλά και πάλι δεν φάνηκε. Επίσης, φέρει ευθύνη και αυτός στο γκολ του ΠΑΟΚ αφού δίνει τον χώρο και τον χρόνο στον Ζίφκοβιτς να κάνει τη σέντρα στο γκολ των γηπεδούχων. Ίσως και να άργησε να αντικατασταθεί, απολύτως σωστή η αλλαγή του.

Ελ Αραμπί (4): Στο πρώτο ημίχρονο συμμετείχε ενεργά στο επιθετικό κομμάτι και στην κυκλοφορία, ενώ στην επανάληψη είχε άχαρο ρόλο αφού ο Ολυμπιακός ήταν οπισθοχωρημένος! Δεν έκανε ούτε τελική, ίσως για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά ματς και πιθανότατα αυτό να μην έχει συμβεί πολλές φορές στην καριέρα του. Είχε 6 λάθη, αλλά και 1 κλέψιμο και 1 επέμβαση στον αγώνα. Αντικαταστάθηκε για να μπει ο Μασούρας στο ματς.

Ραντζέλοβιτς (4): Δεν κατάφερε να δώσει… πνοή στην ομάδα του από τη στιγμή που μπήκε στον αγώνα. Κινήθηκε στη μετριότητα και τον επηρέασε η εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος! Πρόλαβε σε 25 λεπτά να κάνει δύο λάθη, ενώ δεν κράτησε μπάλα στα πόδια του όσο θα έπρεπε, ούτε και να βγάλει το… τσαγανό που τον χαρακτηρίζει.

Χασάν (5): Στη… βάση! Μπήκε και έδωσε μάχες με τα αντίπαλα στόπερ, έτρεξε αρκετά και ήταν για ακόμη μια φορά φιλότιμος, ενώ γυρνούσε για να δώσει βοήθειες στους συμπαίκτες του όποτε χρειαζόταν στα 23 λεπτά που έπαιξε.

Μπουχαλάκης (-): Έπαιξε 12 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί. Ίσως πάντως να έπρεπε να μπει νωρίτερα ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να… ματσάρει τα τρία χαφ του ΠΑΟΚ και να κρατήσει μπάλα.

Μασούρας (-): Έπαιξε 11 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x