Γιώργος Τσανάκας

Ο Ολυμπιακός δεν είναι αχτύπητος, αλλά οι υπόλοιποι δεν μπορούν...

Ο ΠΑΟΚ ανέδειξε ορισμένες από τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, αλλά και τις δικές του που δεν διαφέρουν από αυτές των υπόλοιπων «διεκδικητών» του τίτλου.

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και... στρίμωξε τον Ολυμπιακό; Αυτό δεν έφτανε για να του σπάσει το αήττητο και την... μαγκιά, ούτε για να δώσει ένα κάποιο ενδιαφέρον στο φετινό πρωτάθλημα που οδηγεί ξανά στον Πειραιά! Όχι γιατί ο Ολυμπιακός είναι αχτύπητος, αλλά γιατί οι υπόλοιποι «διεκδικητές» του τίτλου δεν μπορούν...

Το διεκδικητές δεν το έβαλα τυχαία σε εισαγωγικά. Γιατί εκ των πραγμάτων δεν διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά όπως φαίνεται και από την βαθμολογία μόνο τη δεύτερη θέση. Γι' αυτό καλύτερα να βάλουν τα δυνατά τους να διεκδικήσουν τον άλλο τίτλο που απομένει και έχουν σημαντικές πιθανότητες να κατακτήσουν. Μα φυσικά μιλάω για το Κύπελλο!

Ο Ολυμπιακός σε ένα ακόμη φετινό ντέρμπι δεν έχασε. Όπως με μεστή εμφάνιση και χωρίς να θέλξει κέρδισε την ΑΕΚ, αλλά και τον Άρη, έτσι και την Τετάρτη έμεινε όρθιος στην Τούμπα πραγματοποιώντας ίσως το χειρότερο φετινό δεύτερο του ημίχρονο. Με μία, μόλις, τελική κατάφερε να σκοράρει και να αποφύγει την ήττα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ τον είχε στριμώξει στα... σχοινιά και έδειχνε ικανός να του σπάσει το αήττητο.

Η αλήθεια είναι πως ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κατάφερε να αναδείξει στο δεύτερο ημίχρονο τις αδυναμίες των Πειραιωτών. Με τα τρία χαφ στον άξονα, ο Ουρουγουανός τεχνικός κατάφερε να περιορίσει τη δημιουργία του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων» αλλά και τον Καμαρά. Έθεσε εκτός αγώνα τον Βαλμπουενά και ο Ολυμπιακός έχασε το απρόβλεπτο που έχει σε πολλά παιχνίδι. Οι Πειραιώτες δυσκολεύονταν να... ματσάρουν τα τρία χαφ με το δίδυμο Εμβιλά-Καμαρά, με τον δεύτερο να μην είναι καλά στην Τούμπα και τον πρώτο να είναι ένα κέντρο μόνος του. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο Ουάρντα στο δεύτερο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και δημιούργησε προβλήματα αγωνιζόμενος box-to-box χαφ, τότε ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Το 7-0 στις τελικές υπέρ του ΠΑΟΚ από το 46' ως το 76' που σκόραραν οι «ερυθρόλευκοι» είναι ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα, αλλά κάτι έλειψε στους γηπεδούχους. Αυτό το κάτι, μάλλον ήταν ο Τζόλης ο οποίος με το που μπήκε άρχισε να... ανακατεύει τους φιλοξενούμενους. Όπως και από την άλλη μεριά και για ακόμη ένα ματς ο Ολυμπιακός έδειξε πως χωρίς τον Μπουχαλάκη, που... χαλάει πολλούς που δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς προσφέρει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει την ίδια σταθερότητα στην απόδοσή του, ούτε και την πρώτη καλή πάσα και το σωστό μοίρασμα της μπάλας. Και εκτός από αυτά, με τον Έλληνα χαφ στον άξονα ο Ολυμπιακός θα απέφευγε τις υπεραριθμίες που δημιουργούσαν οι γηπεδούχοι.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως έφυγε αλώβητος από την Τούμπα και αυτό το +10 από τον ΠΑΟΚ του δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Και μια ακόμη ισοπαλία στο αυριανό Άρης-ΑΕΚ θα του έκανε ακόμη πιο εύκολη τη δουλειά για τη συνέχεια! Όχι, ότι αν υπάρχει νικητής τότε θα... αγχωθεί ιδιαίτερα, με τον Άρη αυτή τη στιγμή, πάντως, να είναι η πιο σταθερή ομάδα από τις υπόλοιπες και η πιο ικανή να πιέσει κατά κάποιο τρόπο τους Πειραιώτες. Βέβαια, από τους Θεσσαλονικείς λείπει η εμπειρία, αφού δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, ενώ η ΑΕΚ με την εικόνα που δείχνει και το... κακοφτιαγμένο ρόστερ της φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους Πειραιώτες. Ειδικά σε μια σειρά αγώνων, όπως είναι το πρωτάθλημα. Όλοι τους θέλουν, προφανώς, να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι, όμως, πως δεν μπορούν...

Ο Πέδρο Μαρτίνς, πάντως, θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί μετά το Αγρίνιο και στην Τούμπα η ομάδα του δεν έκανε καλό δεύτερο ημίχρονο. Αυτή η ισοπαλία δεν θα πρέπει να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αμελήσει το γεγονός πως όταν περιορίστηκαν οι Καμαρά, Βαλμπουενά δεν είχε δημιουργία, αλλά και το ότι όσες αλλαγές και να έγιναν δεν βοήθησαν καθόλου.

Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ πρέπει να... πατήσει πάνω στην εμφάνιση του δευτέρου μέρους, να ξεχάσει αυτή του πρώτου που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αλλά και πάλι δεν έθελξε αλλά προφανώς θα μπορούσε να βρει γκολ. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει στα χέρια του έναν ικανό φορ, τον Κρμέντσικ, έναν target-man που θα μπορούν οι συμπαίκτες του να ακουμπάνε την μπάλα. Κέρδισε έναν έξτρα χαφ, τον Ουάρντα που σε ρόλο... trequartista που λένε και στο χωριό μου έδειξε πως μπορεί κάλλιστα να προσφέρει και να ανταποκριθεί, ενώ είδε και τον Ίνγκασον να ηγείται της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση και να δείχνει πως από αυτόν πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x