Κώστας Νικολακόπουλος

Και στο τέλος, ο Ολυμπιακός παίρνει ό,τι θέλει και οι άλλοι «χτίζουν»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το sport-fm.gr με τη δική του ματιά το χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

· Θα προτιμούσαμε να έπαιζε καλά ο Ολυμπιακός και να έχανε χθες από τον ΠΑΟΚ; Μην λέμε ψεματάκια…Το αποτέλεσμα μετράει πάνω απ΄ όλα στο ποδόσφαιρο.

· Θα κριτικάρουμε ασφαλώς την εικόνα του Ολυμπιακού, που στο β΄ ημίχρονο ήταν απογοητευτική. Οι τελικές ήταν 17-6, με 7-4 εντός εστίας κι αυτό για δεδομένα του Ολυμπιακού είναι θλιβερό. Αλλά ας πάμε λίγο πίσω, στο πιο πρόσφατο άλλο 1-1 μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στο περσινό πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη: οι τελικές ήταν 15-6 για τον Ολυμπιακό (εντός εστίας 7-3). Ακόμη, τα κόρνερ ήταν 9-2 κι η κατοχή της μπάλας ήταν 63-37 για τον Ολυμπιακό κι όχι 4-5 και 47-53 που ήταν χθες, εις βάρος του ΠΑΟΚ μάλιστα.

· Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…Διότι, το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Είχε έρθει πρόπερσι ο ΠΑΟΚ κι είχε κερδίσει 1-0 στο Καραϊσκάκη με ένα αυτογκόλ που δεν μπαίνει ποτέ και με τον Ολυμπιακό να έχει 25 τελικές! Πέρυσι πήγε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα και κέρδισε κι αυτός 1-0 με αυτογκόλ, χωρίς όμως να κινδυνεύσει σχεδόν ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Τώρα, έρχεται αυτό το 1-1, με τον ΠΑΟΚ να αξίζει για το τρίποντο, για να πατσίσει το περσινό 1-1, στο οποίο ο Ολυμπιακός άξιζε για το τρίποντο…

· Αυτά έχει φίλοι μου το ποδόσφαιρο. Τις προάλλες δεν πήγε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ και ισοφαρίστηκε από την ΑΕΚ στο 79’ από ένα κόρνερ και ένα λάθος του Σα; Ε, τώρα ισοφάρισε αυτός τον ΠΑΟΚ στο 77' από ένα κόρνερ κι ένα λάθος του Πασχαλάκη (παρεμπιπτόντως έκανε λάθος και στο φάουλ πάνω στον Ελ Αραμπί στο 33’, αλλά βεβαίως στο α΄ ημίχρονο είχε και τρεις πολύ καλές επεμβάσεις στα σουτ των Εμβιλά, Βαλμπουενά, Φορτούνη).

Δεν άξιζε να κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ; Να θυμίσω ότι εκτός του γκολ του Βρουσάι είχε δύο ευκαιρίες ο Αραμπί κι άλλες δύο οι Φορτούνης, Εμβιλά. Διότι μερικοί θυμούνται μόνο ότι ο Ολυμπιακός στις νίκες του στο Καραϊσκάκη με ΠΑΟ κι ΑΕΚ δεν έκανε πολλές φάσεις κι ότι αντίθετα δέχθηκε πολλές φάσεις.



· Ούτε εμένα μου άρεσε που χθες ο Ολυμπιακός με την εμφάνιση του, ιδίως στο β΄ μέρος, έδωσε δικαίωμα να βγάλει γλώσσα η μακράν της δεύτερης πιο ευνοημένη διαιτητικά ομάδα του πρωταθλήματος, που χωρίς τις αβάντες σε τρία δικά της παιχνίδια (με ΟΦΗ, ΠΑΣ, Βόλο) και με τον Ολυμπιακό να μπλοκάρεται από τη διαιτησία σε ένα δικό του παιχνίδι (στα Γιάννινα), θα μπορούσε τώρα να ήταν 18 βαθμούς πίσω από την κορυφή!!!

· Αλλά εν τέλει τι υπάρχει;

ΝΑ παίζει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό, να κερδίζει ο Ολυμπιακός (1-0) και να μένει ο Παναθηναϊκός να δηλώνει «θα χτίσουμε πάνω σε αυτή την εμφάνιση»…

ΝΑ παίζει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, να ισοφαρίζεται στο 79’ (1-1) και να μένει η ΑΕΚ (έξι βαθμούς πίσω του) να δηλώνει «θα χτίσουμε πάνω σε αυτή την εμφάνιση»…

ΝΑ παίζει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, να κερδίζει με 3-0 και να μένει η ΑΕΚ (11 βαθμούς πλέον πίσω) να δηλώνει μετά το ντεμπούτο του Χιμένεθ «θα χτίσουμε πάνω σε αυτή την εμφάνιση»…

ΝΑ παίζει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, να ισοφαρίζει στο 77’ σε 1-1 και να μένει ο ΠΑΟΚ (10 βαθμούς πίσω) να δηλώνει με τον νέο του προπονητή, τον Γκαρσία, «θα χτίσουμε πάνω σε αυτή την εμφάνιση»…

Κι ενώ οι άλλοι «χτίζουν», ο Ολυμπιακός με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 16 αγωνιστικές (δύο νίκες εντός έδρας και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στα ντέρμπι) προχωράει με σταθερά βήματα στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, την ώρα που οι άλλοι έχουν την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Ας δώσουμε μία μικρή δικαιολογία στον Μαρτίνς και στους παίκτες του, γιατί χθες έδωσαν το τρίτο σερί παιχνίδι τους μακριά από την Αττική μέσα σε εφτά ημέρες.

· Ας τους δώσουμε κι άλλη μία μικρή δικαιολογία από τη διαιτησία έδρας που έπαιξε ο Ιταλός. Όχι, δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα ο Φάμπρι, όμως όλα τα σφυρίγματα πήγαιναν στον ΠΑΟΚ…

ΣΤΟ 8’ σταμάτησε επίθεση του Ολυμπιακού ανακαλύπτοντας δήθεν φάουλ του Εμβιλά στον Ουάρντα.

ΣΤΟ 26’ ανακάλυψε φάουλ του Όλεγκ στον Καντουρί, από την εκτέλεση του οποίου είχε ευκαιρία ο ΠΑΟΚ (κεφαλιά Ίνγκασον και διώξιμο του Σα σε κόρνερ.

ΣΤΟ 30 χάρισε κίτρινη κάρτα στον Ίνγκασον για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ελ Αραμπί (άφησε πλεονέκτημα, «ξέχασε» την κάρτα).



ΣΤΟ 37’ ο Φορτούνης είχε σέντρα σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, χωρίς να μετρήσει η φάση γιατί δήθεν η μπάλα είχε περάσει άουτ!

ΣΤΟ 43’ χάρισε κίτρινη κάρτα στον Ελ Καντουρί, σε φάση που δεν έδειξε ούτε το φάουλ που έκανε στον Εμβιλά!

ΣΤΟ 75’ χάρισε κίτρινη στον Ζίφκοβιτς σε παραταμένο κράτημα της φανέλας του Φορτούνη.

ΣΤΟ 86 ανακάλυψε φάουλ του Όλεγκ στον Ουάρντα κι έβαλε τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του Σα.

Εφτά περιπτώσεις όλες υπέρ της έδρας, είναι υπερβολικά πολλές για ντέρμπι. Μοναδικό σφύριγμα που πήρε ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το 90λεπτο ήταν ένα φάουλ του Μπα στον Ουάρντα στο 89’ που δεν δόθηκε.

· Κατά τα άλλα, έχει το γούστο του ότι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με μία στημένη φάση χθες, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν τραγικός σε αυτές τις φάσεις όχι μόνο αμυντικά, όπου χάθηκε η μπάλα (απόντων και του καλύτερου στον αέρα Χολέμπας σε σχέση με τον Όλεγκ, αλλά ενδεχομένως και του υψηλόσωμου Μπουχαλάκη), αλλά και επιθετικά. Να υπενθυμίσω ότι τις προηγούμενες πέντε υπέρ του στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός τις είχε «πετάξει» με κακές εκτελέσεις-σέντρες και μία κομπίνα χωρίς απολύτως κανένα νόημα.



· Φοβερή ιστορία οι στημένες φάσεις, επιθετικά, φέτος για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας: έτσι ισοφάρισε χθες, έτσι κέρδισε στην Τρίπολη (δύο γκολ των Σεμέδο και Καμαρά από κόρνερ του Βαλμπουενά κι ένα με απευθείας φάουλ του Φορτούνη), έτσι κέρδισε στο Χαριλάου (το 1-0 ο Μπουχαλάκης από φάουλ του Φορτούνη), έτσι κέρδισε στο Ηράκλειο (το 1-0 ο Χασάν από κόρνερ και σέντρα του Βαλμπουενά), έτσι κέρδισε και στη Λαμία (το 1-0 του Μπουχαλάκη από φάουλ του Μασούρα)!!!

· Ασφαλώς και πρέπει κι ο Πέδρο Μαρτίνς να κάνει την αυτοκριτική του για κάποιες ιδέες του τον τελευταίο καιρό. Όπως εκείνη της χρησιμοποίησης του Τιάγκο Σίλβα ως βασικού στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ-τελικά τον έβγαλε στο ημίχρονο κι έκτοτε τον έχει βάλει ελάχιστα λεπτά…Κι όπως χθες που στο β΄ ημίχρονο όταν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να «γυρίσει» στο παιχνίδι έβαλε πρώτη αλλαγή τον Ραντζέλοβιτς, που δεν τον λες και…φορμαρισμένο αυτή την εποχή και δεύτερη αλλαγή τον Χασάν, προερχόμενο από δίμηνη αποχή. Θα ήταν πολύ καλύτερα, εάν ήταν στον πάγκο ο Βαλμπουενά για να μπει μετά το 0-1 στο 51’…Και τέλος πάντων, όταν έχεις κάνει δύο σερί διπλά στην Τούμπα με το πιο «σφικτό» 4-3-3, για ποιο λόγο να αλλάξεις την πετυχημένη συνταγή και να πας τώρα με 4-2-3-1…

· Ίσως δε να βοηθήθηκε κιόλας ο Ολυμπιακός από τις επιλογές του αντίπαλου προπονητή, του Πάμπλο Γκαρσία, που άργησε πολύ (στο 82’) να βάλει τον Τζόλη, ενώ και τον Σβιντέρσκι τον πέρασε στο 69’, την στιγμή που ο Κμέντσικ ήταν πλήρως εξουδετερωμένος και είχε να δείξει μόνο δύο, όχι επικίνδυνες, κεφαλιές στο α΄ ημίχρονο…

Άσχετο: το καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι ήταν ότι ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά στην Τούμπα σκόραρε στην ίδια εστία μπροστά από τη θύρα των φανατικών του ΠΑΟΚ. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το 90% των γκολ του Ολυμπιακού στην Τούμπα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια μπαίνουν στην ίδια εστία!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x