Κώστας Νικολακόπουλος

Το «άστρο Μαρτίνς» και οι… Συμπληγάδες όταν παίζει o Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό, τον Μαρτίνς, τον παράγοντα τύχη και τις φοβερές συμπτώσεις των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

• Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στην Τούμπα στο 77’, στη μοναδική του τελική στο β΄ ημίχρονο και γλίτωσε την ήττα από το δοκάρι του Τζόλη στο 93’. Ιδανική συγκυρία για να μιλήσει κανείς για το «άστρο» του προπονητή!

• Έχει λοιπόν «άστρο» ο Μαρτίνς; Η δική μου απάντηση είναι καταφατική, ναι έχει! Με τη διαφορά ότι νομίζω πως είναι το «άστρο» του καλού προπονητή. Κάθε καλός προπονητής χρειάζεται και «άστρο» για να πετύχει τους στόχους του. Και μην ξεχνάμε ότι στο ίδιο παιχνίδι, υπήρξε στο α΄ ημίχρονο μία φάση από αυτές που λέμε, «δεν γίνονται», με την τριπλή ευκαιρία των Εμβιλά, Καμαρά-τα δύο δοκάρια και την σωτήρια επέμβαση του γκολκίπερ, όλα αυτά μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα!!!

• Άλλωστε, ήταν καιρός να πάρει ένα αποτέλεσμα σε εκτός έδρας ντέρμπι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς προς το τέλος του αγώνα-είχε ισοφαριστεί, βλέπετε, δύο φορές στο ΟΑΚΑ στο 90ο τελευταίο, τόσο από τον Παναθηναϊκό πέρυσι, όσο κι από την ΑΕΚ πρόπερσι. Κι αν θέλετε να το πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, πέρυσι ο Ολυμπιακός έχασε ένα ολόκληρο αήττητο 36 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, από ένα γκολ στόπερ (Μιχάι) σε στατική φάση στο 89’, με αντίπαλο ακριβώς τον ΠΑΟΚ (0-1) μέσα στο Καραϊσκάκη. Εμ τώρα το έβαλε στον ΠΑΟΚ δικός του στόπερ (Μπα) σε στατική φάση και κράτησε το φετινό αήττητο…

• Από εκεί και πέρα, για να είμαστε ειλικρινείς, ναι φέτος ο Oλυμπιακός κι ο Μαρτίνς έχουν σταθεί τυχεροί σε κάποιες στιγμές: ο ΠΑΟΚ είχε το δοκάρι του Τζόλη στο 93’, ο Μάνταλος είχε δοκάρι στο 67’ στο Καραϊσκάκη με το σκορ 1-0 στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ακόμη ο Κριζμάν είχε δοκάρι στο 70ο λεπτό με το σκορ 1-1 στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός, όπως δοκάρια είχαν στα πρώτα λεπτά των αγώνων, με το αποτέλεσμα στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, κι ο Γιάννου του ΟΦΗ στην Κρήτη κι ο Δουβίκας του Βόλου στο Καραϊσκάκη!

• Είναι και η ρέντα της καλής ομάδας. Είναι κι αυτό που λέμε, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Δοκάρι με το αποτέλεσμα στο 0-0 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ είχε κι ο Μπρούμα, δοκάρι διπλό είχαν κι οι Εμβιλά-Καμαρά στην Τούμπα, ενώ εκείνο το γκολ που ακυρώθηκε στο Χασάν στο 90ο λεπτό στα Γιάννινα για δήθεν οφσάιντ ακόμη δεν το έχουμε ξεχάσει. Πέρυσι, στο 0-0 στον Βόλο είχαν δοκάρια και ο Λοβέρα κι ο Ελ Αραμπί! Όπως κι ο Γκιγιέρμε στο 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κι ο Σεμέδο στο 0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.



• Αν θέλουμε να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ναι η μοναδική νίκη (1-0 τη Μαρσέιγ) ήρθε με γκολ στο 90’. Και η νίκη 1-0 επί του Ερυθρού Αστέρα στο 85’, με τους Σέρβους νωρίτερα να έχουν πέναλτι στο δοκάρι! Από την άλλη, στο 90’ είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο Καραϊσκάκη η Ντινάμο Κιέβου! Την δε ήττα στη Μασσαλία με το τραβηγμένο από τα μαλλιά πέναλτι το 75ο λεπτό δεν το λες και…τύχη. Ούτε την ήττα στο Βελιγράδι πέρυσι από τον Ερυθρό Αστέρα με τα δύο γκολ στο 88 και στο 90’! Ακόμη και την ήττα στο Λονδίνο από την Τότεναμ με το σκορ 2-2 έως το 75ο λεπτό. Και φυσικά τον αποκλεισμό από τη Γουλβς με εκείνο το αστείο πέναλτι του Μπόμπι Αλέν, που από τότε δεν έχει ξαναπαίξει όχι στον Ολυμπιακό, αλλά σε καμία ομάδα!

• Εν τέλει; Ναι, εγώ λέω ότι δικαιώνομαι που πιστεύω ότι ο Μαρτίνς έχει άστρο, το άστρο όμως που έχει κάθε καλός προπονητής. Κι όταν κρίνουμε τον Πέδρο-που εγώ δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχθώ ότι του κάνω πάντα κριτική, και θα του συνεχίσω αν του κάνω, θέλω όμως να πιστεύω ότι είναι σωστή κριτική-θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντοτε υπόψιν μας ότι ναι μεν έχει την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα δέχεται και τις πιο πολλές τρικλοποδιές από κάθε άλλη μεγάλη ομάδα, τόσο διαιτητικά, όσο και σε επίπεδο ΕΠΟ και Λίγκας.

• Εδώ όποτε παίζει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, κατά ένα…σατανικό τρόπο ο Ολυμπιακός βρίσκεται να είναι μεταξύ Συμπληγάδων!

ΤΩΡΑ, πήγε στην Τούμπα στις 13 του μήνα, έχοντας παίξει στις 3 με την ΑΕΚ, στις 6 στην Τρίπολη και στις 9 στο Αγρίνιο! Δηλαδή σε δέκα μέρες δύο ντέρμπι, με το δεύτερο σε σειρά τριών αγώνων εκτός έδρας με ταξίδια, μέσα στο καταχείμωνο.

ΤΟΝ Ιούνιο η ρεβάνς Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ορίστηκε Τετάρτη, ανάμεσα στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ μέσα και την ΑΕΚ έξω!!! Τρία ντέρμπι σε μία εβδομάδα-και τα πήρε και τα τρία!

ΤΟΝ Φλεβάρη το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος παίχτηκε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ! Κι ο Ολυμπιακός κέρδισε και στο Λονδίνο και στην Τούμπα!

ΤΟΝ Νοέμβρη το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έγινε αμέσως μετά το Τότεναμ-Ολυμπιακός…

ΤΟ δε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα πλέι οφς είχε οριστεί τρεις μέρες μετά το Ολυμπιακός-Γουλβς, αλλά λόγω της πανδημίας σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη κι έγινε αργότερα…

ΠΡΟΠΕΡΣΙ, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός έγινε αμέσως πριν τον αγώνα Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αμέσως πριν το Μίλαν-Ολυμπιακός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x