sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα: 5 χρόνια από το τελευταίο διπλό σε ντέρμπι Λίβερπουλ-Μαν. Γιουνάιτεντ!

Ήταν πάλι 17 Ιανουαρίου όταν είχαμε το τελευταίο διπλό σε ντέρμπι Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ. Το sport-fm.gr θυμίζει. Κυρίως πόσο άλλαξαν οι δύο ομάδες από τότε…

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 18:30 στο «Άνφιλντ» με φόντο την κορυφή της Premier League και η ημερομηνία είναι αν μη τι άλλο σημαδιακή για τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς ακριβώς πέντε χρόνια πριν είχε σημειωθεί η τελευταία τους νίκη στο γήπεδο των «ρεντς»!

Στις 17 Ιανουαρίου 2016 η Γιουνάιτεντ του Λουίς Φαν Χάαλ είχε επιβληθεί 1-0 αυτής του Γιούργκεν Κλοπ για την 22η αγωνιστική της Premier League, σε μία σεζόν, που ολοκληρώθηκε με τη Λέστερ πρωταθλήτρια, τη Μάντσεστερ 5η και τη Λίβερπουλ 8η.

Το μοναδικό γκολ εκείνης της αναμέτρησης είχε επιτευχθεί από τον προσφάτως αποσυρθέντα Γουέιν Ρούνεϊ στο 78ο λεπτό, ενώ στις ενδεκάδες εντοπίζονται παίκτες όπως οι Μινιολέ, Τουρέ, Μορένο και Λέιβα για τους γηπεδούχους και Φελαϊνί, Σνεϊντερλέν και Μπλιντ για τους φιλοξενούμενους!



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Μινιολέ - Κλάιν, Τουρέ (81' Μπεντέκε), Σακό, Μορένο - Χέντερσον, Λέιβα, Τζαν - Μίλνερ (90' Κόλκερ), Φιρμίνο, Λαλάνα (76' Άιμπ).

Μάντσεστερ Γ. (Λ. Φαν Χάαλ): Ντε Χέα - Γιανγκ (42' Μπόρθγουικ-Τζάκσον), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν - Σνεϊντερλέν, Φελαϊνί - Λίνγκαρντ (66' Μάτα), Ερέρα (72' Ντεπάι), Μαρσιάλ - Ρούνεϊ.

Έκτοτε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει νικήσει ξανά στο γήπεδο της Λίβερπουλ (δύο ισοπαλίες & τρεις ήττες), ενώ ενδιαφέρον συγκεντρώνει το γεγονός ότι ούτε οι πρωταθλητές έχουν επικρατήσει στο «Ολντ Τράφορντ» σε αυτό το διάστημα! Γεγονός που καθιστά το 1-0 της 17ης Ιανουαρίου του 2016 το τελευταίο διπλό σε ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες!



Από τότε νιώθει κανείς ότι έχει περάσει... ένας αιώνας!

Σε αυτά τα πέντε χρόνια η Λίβερπουλ κατάφερε υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπνα επιστρέψει στην κορυφή της Αγγλίας, αλλά και της Ευρώπης και μάλιστα με την αντίθετη σειρά (2020 Premier League, 2019 Champions League).

Η Γιουνάιτεντ από τη μεριά της έχει να επιδείξει ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και ένα Europa League, ωστόσο για πρωτάθλημα ούτε λόγος.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να επαναφέρει τους «κόκκινους διαβόλους» στην κορυφή μετά την αποχώρηση του Φαν Χάαλ και τη δύσκολη αυτή αποστολή ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Και με τα πρόσφατα κατορθώματα της ομάδας του, είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που οι φίλοι της δείχνουν να μπορούν να ονειρευτούν -και ας είναι ακόμα πολύ νωρίς στην σεζόν.

Όσον αφορά στα ρόστερ;

Από τις αποστολές, δε, των δύο αντιπάλων στο ντέρμπι του 2016 συνεχίζουν στους «ρεντς» οι Μίλνερ, Χέντερσον και Φιρμίνο.

Από τη μεριά της Γιουνάιτεντ συναντάμε ακόμα τους Ντε Χέα, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ, Μάτα, Ρομέρο και Περέιρα, με τον τελευταίο, βέβαια, να έχει παραχωρηθεί δανεικός στη Λάτσιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x