Stoiximan Super League

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ο… έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στην πολύ δύσκολη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τον Χασάν να δίνει τη λύση στο φινάλε, ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1 και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών για την παρουσία τους στη σημερινή αναμέτρηση.

Η βαθμολογία με άριστα το 10:

Πέδρο Μαρτίνς (5): Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει τυπικά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της ομάδας του. Από τις αλλαγές που έκανε, πήρε πολλά από τον Χασάν, αρκετά από τον Φορτούνη. Η αλλαγή του Αιγύπτιου είναι κλασική κίνησή του, δεν έβγαλε κάποιον κρυφό άσο από το παιχνίδι.

Σα (5): Παρότι ο ΠΑΣ ήταν αρκετά δραστήριος και επικίνδυνος δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση ώστε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Αφού οι περισσότερες τελικές των φιλοξενούμενων ήταν εκτός στόχου. Στη φάση του Παμλίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έχει χάσει την ισορροπία του, αλλά δεν το πλήρωσε. Έκανε τα βασικά και έπιασε τη… βάση.

Ρέαμπτσιουκ (6): Πρέπει να του πιστωθεί ότι έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά. Είχε αρκετά ανεβάσματα και πάλι, δίχως να βγάλει κάποια σέντρα που να προσφέρει κάτι. Θα μπορούσε να είχε ασίστ, αν τελείωνε καλύτερα τη φάση στο 14’ ο Μασούρας. Παρότι δεν σε γεμίζει με τη μια σαν κορμοστασιά, μπαίνει δυνατά στις φάσεις. Πάντως, στην παρούσα φάση η άμυνα δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Σισέ (5): Κλασικός Σισέ. Κακό δεν το λες, αν και στις ταχύτατες κόντρα επιθέσεις του ΠΑΣ, είχε κάποια θέματα, ενώ δεν έλειψαν ξανά οι άτσαλες επεμβάσεις από την πλευρά του. Θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 14’, αλλά έκανε κεφαλιά πάνω στον Χουτεσιώτη, αν και τον έχασε η αντίπαλη άμυνα.

Σεμέδο (6): Πιο αψεγάδιαστη εμφάνιση από τον Σισέ, αν και δεν ήταν τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι και γενικότερα δεν έπαιξε σε υψηλές στροφές.

Ντρέγκερ (5): Κακός δεν ήταν, αλλά δεν είχε τα καλά ανεβάσματα των προηγούμενων αγώνων και δεν έβγαλε ποιότητα στο παιχνίδι του. Ίσως θα έπρεπε να πάρει χαμηλότερο βαθμό, με το ζόρι πιάνει τη βάση.

Εμβιλά (6): Κοντά στα δικά τους στάνταρ. Ίσως λίγο πιο κάτω απ’ ό,τι συνήθως. Δεν είναι εφικτό να παίζει κάθε φορά στα… κόκκινα, έχει βγάλει και πολλά σερί παιχνίδια.

Μπουχαλάκης (6): Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έκανε τη δουλειά του. Πάντως, το γεγονός ότι έχει χάσει παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, έπειτα από τον τραυματισμό του, φάνηκε, αφού έδειξε ότι του λείπει ο ρυθμός. Έγινε αλλαγή ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ο Μαρτίνς.

Βαλμπουενά (4): Μετά την Τούμπα, δεν ήταν ούτε και σήμερα καλός. Μελανότερο σημείο το χαμένο πέναλτι στο 20’. Έφτιαξε την ευκαιρία του Σισέ στο 14’ από κόρνερ, αλλά γενικότερα δεν έδωσε πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αν δεν σκόραρε στο 94’ ο Χασάν θα ήταν ο μοιραίος της ομάδας του.

Μασούρας (4): Δεν ήταν καλός και πάλι. Είχε συμμετοχή σε δύο από τις καλύτερες ευκαιρίες (21’, 52’) του Ολυμπιακού, αλλά βρήκε εστία όχι και γκολ, παρότι ήταν φάσεις για γκολ.

Μπρούμα (3): Παραμένει ασταθής στην απόδοσή του. Το μόνο για το οποίο μπορείς να θυμάσαι από την εμφάνισή του είναι ένα καλό σπριντ στο 14’, από το οποίο ξεκίνησε η φάση του Μασούρα. Δεν έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, δεν δίνει πολλά επιθετικά, παρότι παίρνει χρόνο (όταν είναι διαθέσιμος) το τελευταίο διάστημα.

Ελ Αραμπί (4): Δεν ήταν από τα καλά του παιχνίδια. Συνήθως έχει λίγες και καλές φάσεις, αλλά κάποια την αξιοποιεί. Στη φάση του πέναλτι προλαβαίνει να εκτελέσει πριν ανατραπεί και στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 78’ του βγάζει εξαιρετική πάσα ο Χασάν, αλλά νικήθηκε από τον Κάργα που του έβαλε σωτήρια προβολή.

Χασάν (9): Ο MVP του ματς. Έπαιξε κάτι λιγότερο από μισή ώρα και έκρινε το παιχνίδι στο φινάλε. Συνεπώς, μόνο από το συγκεκριμένο γεγονός παίρνει πολύ καλό βαθμό, ενώ παράλληλα του… στέρησε ασίστ ο Ελ Αραμπί στο 78’, όταν και του σέρβιρε με περίτεχνη ενέργεια για το 1-0, αλλά ο Μαροκινός δεν αξιοποίησε την ευκαιρία. Από θέση που συνήθως σκοράρει.

Φορτούνης (7): Προερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση στην Τούμπα, αλλά αυτήν τη φορά (παίζοντας στο δεύτερο μέρος) δεν έκανε τόσο γεμάτη εμφάνιση. Πάντως, βγάζει την ασίστ στο τέλος με ωραίο χτύπημα φάουλ.

Βρουσάι (5): Έπαιξε από το 72’ και μετά και είχε φρέσκα πόδια από τα πλάγια ο Ολυμπιακός. Δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο, πιάνει τη βάση.

Καμαρά (6): Έδωσε πνοή επιθετικά με τα τρεξίματά του, με την είσοδό του στο 46’, αλλά δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Είχε και δύο σουτ δίχως επιτυχία.

Τιάγκο Σίλβα (-): Ουσιαστικά δεν είχε συμμετοχή στο παιχνίδι, μπαίνοντας στο 82’, δεν πρόλαβε καν να «ζεσταθεί».

ΠΑΣ Γιάννινα
Αργύρης Γιαννίκης (8): Το 1-0 δεν τον δικαιώνει. Δεδομένα ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά για τον τεχνικό του ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε θετικό πρόσημο στο παιχνίδι. Έφτασε μια ανάσα από δεύτερο καλό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό στη σεζόν. Ωστόσο, ο Χασάν έριξε στον κουβά το πλάνο του. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε σημαντικό βαθμό, αν είχε βάλει το πέναλτι ο Βαλμπουενά.

Ο Χουτεσιώτης έγινε ωραίος από παρ’ ολίγον μοιραίος. Αφού έπιασε το πέναλτι που έκανε ο ίδιος. Αν δεν είχε σκοράρει ο Χασάν στο 90+3’ θα ήταν ο MVP των φιλοξενούμενων. Γενικότερα, δεν είχε κάποιο παίκτη ο ΠΑΣ που να υστέρησε. Το δίδυμο Κάργα (από τους κορυφαίους στο παιχνίδι, ο κορυφαίος του ΠΑΣ) και Εράμουσπε στο κέντρο της άμυνας τα πήγε επίσης πολύ καλά κόντρα στον Ελ Αραμπί. Καλός, κυρίως στο πρώτο μέρος ο Μπρένερ, ενώ δημιούργησε προβλήματα και ο Λεό.

Διαβάστε ακόμα:

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Πέντε αλλαγές από Μαρτίνς


«Φρέσκος» Ολυμπιακός με ΠΑΣ


Η αποστολή του Ολυμπιακού - Επιστροφή για Μπρούμα και Χολέμπας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x