Κώστας Νικολακόπουλος

Τα απίστευτα του Χασάν: Όλα με κεφαλιές, με σέντρες από δεξιά κι ερχόμενος από τον πάγκο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr και πάλι για τον Χασάν και τα…κατορθώματα του!

• Πολύ…κεφάλι δουλεύει τελευταία ο Ολυμπιακός! Με κεφαλιά του Χασάν το γκολ της νίκης επί του ΠΑΣ…Με κεφαλιά του Μπα η ισοφάριση στην Τούμπα…Με κεφαλιά του Σεμέδο το πρώτο γκολ στην Τρίπολη…Με κεφαλιά του Ελ Αραμπί το πρώτο γκολ με την ΑΕΚ…Με κεφαλιά του Σουντανί το πρώτο γκολ με τη Λάρισα…Με κεφαλιά του Μπουχαλάκη το πρώτο γκολ στη Λαμία…Με κεφαλιά του Μασούρα το πρώτο γκολ με τον Βόλο!…

• Από εκεί που ο Ολυμπιακός στο πρώτο κομμάτι της σεζόν-15 αγώνες σε διάστημα 2,5 μηνών-σκόραρε μόλις τρεις φορές με το κεφάλι (Χασάν με τη Μαρσέιγ και στον ΟΦΗ κι Ελ Αραμπί στα Γιάννινα), τώρα, σε διάστημα 40 ημερών και σε 10 παιχνίδια, έχει σκοράρει εφτά φορές με το κεφάλι και δη απολύτως κρίσιμα, έως και καθοριστικά γκολ, συν ένα όγδοο γκολ, του Κάιπερς στη Λαμία!

• Το γούστο με τις κεφαλιές του Χασάν είναι ότι όλες αυτές που έδωσαν νικητήρια γκολ προήλθαν με σέντρες που έγιναν από δεξιά!!! Από δεξιά η σέντρα-φάουλ του Φορτούνη για το 1-0 με τον ΠΑΣ. Από δεξιά η σέντρα του Βαλμπουενά για το 1-0 με τη Μαρσέιγ. Από δεξιά η σέντρα του Ομάρ για το 2-1 επί του ΟΦΗ στα πλέι οφς του περσινού πρωταθλήματος. Από δεξιά η σέντρα του Βαλμπουενά για το 1-0 στο Περιστέρι. Από δεξιά η σέντρα του Ομάρ για το 1-0 στη Νέα Σμύρνη πρόπερσι!!! Με κεφαλιά από κόρνερ-σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά και το γκολ με το οποίο είχε ισοφαρίσει πέρυσι (1-1) τη Λαμία για το Κύπελλο!

• Όχι ότι δεν σκοράρει και με σέντρες από αριστερά ο Χασάν! Τόσο το γκολ φέτος στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, όσο και εκείνο πέρυσι στην Τούμπα για το Κύπελλο ήταν από κεφαλιές του σε σέντρες από αριστερά του Βαλμπουενά. Όμως, είναι σαφές ότι βολεύεται πιο πολύ όταν του «γεμίζουν» από δεξιά! Και για να μην λέμε μόνο για τα γκολ με το κεφάλι του Αιγύπτιου-έχει σημειώσει φυσικά γκολ σε σημαντικά παιχνίδια και με την μπάλα χάμω: στο 4-1 με την ΑΕΚ, στο 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου, στο 1-0 με τον Άρη στο Χαριλάου. Γενικά τα γκολ του με σουτ είναι πολύ περισσότερα απ΄ ότι με κεφαλιές (22, έναντι εφτά), αλλά αυτά τα εφτά με κεφαλιές ήταν το ένα πιο πολύτιμο από το άλλο-να διευκρινίσω ότι εκείνο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο μέτρησε ως σουτ, αφού την κεφαλιά του Χασάν έδιωξε ο Πασχαλάκης κι ο φορ του Ολυμπιακού πήρε το ριμπάουντ και με σουτ σκόραρε.

Εφτά γκολ λοιπόν με κεφαλιές που ισοδυναμούν με μία νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (μοναδική του Ολυμπιακού στις τρεις τελευταίες παρουσίες του στη διοργάνωση!), πέντε νίκες στο πρωτάθλημα (μεταξύ αυτών κι εκείνη που έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο πέρυσι, το 2-1 επί του ΟΦΗ) και το γκολ από το οποίο ξεκίνησε η ανατροπή για το 3-2 επί της Λαμίας στο Κύπελλο! Κι αν θέλουμε μπορούμε να βρούμε κι άλλα: Και στα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία έχει σκοράρει ο «Φαραώ», ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει-17 νίκες!



• Με τον ΠΑΣ το γκολ του Χασάν ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας του Ολυμπιακού να φτάσει στη νίκη, σε ένα 90λεπτο που σχεδόν όλα του πήγαιναν στραβά. Η απόδοση δεν ήταν καλή, όμως αν μη τι άλλο υπήρξε κυνήγι του τρίποντου έως το τέλος. Η δε νίκη ασφαλώς κι ήταν δίκαιη, με το δεδομένο ότι είχε έξι καθαρές ευκαιρίες για γκολ, έναντι μόλις μίας, άντε δύο του ΠΑΣ.

• Τρίποντο υπερπολύτιμο, καθώς εκτός των άλλων συνέχισε ο Ολυμπιακός αυτό το φοβερό σερί του με τον Μαρτίνς στον πάγκο να μην χάνει ούτε βαθμό στο Καραϊσκάκη σε επίπεδο πρωταθλήματος όταν αντιμετωπίζει όλες τις άλλες ομάδες εκτός του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟ! Και μπορεί να τις…υποτιμάμε αυτές τις νίκες, μιλάω για τις κόντρα στις λεγόμενες μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά εν πολλοίς κάνουν κι αυτά τα τρίποντα τη διαφορά στην οικονομία της μάχης του τίτλου. Ας δούμε π.χ. ότι η ΑΕΚ έχει φέρει φέτος εντός έδρας 2-2 με το Βόλο κι ο ΠΑΟΚ 1-1 με τον Ατρόμητο. Η δε ΑΕΚ πέρυσι είχε χάσει εντός έδρας 1-2 από την Ξάνθη…

• Ο Μαρτίνς ήθελε από την πρώτη στιγμή επίμονα τον Χασάν στον Ολυμπιακό γιατί πολύ απλά ξέρει τι βοήθειες μπορεί να δώσει αυτός ο σέντερ φορ σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που σχεδόν πάντα επιτίθεται. Με την όσφρηση του γκολ που διαθέτει και την ικανότητα του και στο ψηλό παιχνίδι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε ξελασπώσει. Ακόμη κι ερχόμενος από τον πάγκο.

• Είναι ενδεικτικό ότι ακριβώς ως αλλαγή, όπως έγινε δηλαδή τώρα με τον ΠΑΣ, έχει σκοράρει και τα γκολ με τη Μαρσέιγ (1-0), με τον Ατρόμητο (1-0), με τον Πανιώνιο (1-0), όπως κι άλλα τρία (με την Ντουντελάνζ στο 5-1 και στη Λαμία στο 3-1). Για όποιον δεν το αντιλήφθηκε: ο Χασάν και τις τέσσερις φορές που έχει δώσει νίκες στον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό, τα έβαλε τα γκολ με κεφαλιές με σέντρες που του έκαναν από δεξιά κι ερχόμενος όλες τις φορές από τον πάγκο!!!



Άσχετο: αφού μιλάμε για σέντερ φορ γκολτζή, τέτοιος είναι ασφαλώς κι ο Μήτρογλου, ουσιαστικά ελεύθερος στην αγορά. Ο δε Άρης έχει πρόβλημα στο γκολ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x