sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γιαννούλης ο 12ος: Οι Έλληνες της Championship (pics & vids)

Ο Δημήτρης Γιαννούλης ανήκει πλέον στη Νόριτς και γίνεται ο 12ος Έλληνας που θα παίξει στην Championship. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους άλλους 11!

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έγινε και με τη βούλα ποδοσφαιριστής της Νόριτς, η οποία ανακοίνωσε τον δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ και ο 25χρονος αμυντικός θα γίνει ο δωδέκατος Έλληνας που θα παίξει σε σύλλογο της Championship από καταβολής της, το 2004.

Ανάμεσα στους προηγούμενους βρίσκει κανείς παίκτες με μεγάλη καριέρα στο Νησί, όπως ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καθώς και άλλους που πέρασαν για λίγο, όπως ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης.

Αναλυτικά η λίστα με τους ποδοσφαιριστής από τη χώρα μας που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορίας της Αγγλίας:

Νίκος Νταμπίζας (2004/05, Λέστερ)

Ο παλαίμαχος αμυντικός έπαιξε στην παρθενική σεζόν της Championship, μετρώντας 33 συμμετοχές με τη φανέλα της Λέστερ. Οι «αλεπούδες» βγήκαν 15ες, με τον Έλληνα αμυντικό να επιστρέφει μετά το τέλος της σεζόν στην Ελλάδα και την ΑΕΛ.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (2007/08, Κόβεντρι, 2008/09 Σουόνσι, 2008/09 Κάρντιφ, 2013-2019 Μίντλεσμπρο)

Ο Dimi έφαγε τις... μικρές Αγγλίες με το κουτάλι και ασφαλώς πέρασε και από την Championship. Μέτρησε συνολικά 24 ματς με την Κόβεντρι, τέσσερα με την Σουόνσι, έξι με την Κάρντιφ και εν συνεχεία άλλες 98 με τη Μίντλεσμπρο, με την οποία βρέθηκε και στην Premier League για την σεζόν 2016/17.



Απόστολος Βέλλιος (2014, Μπλάκπουλ & 2016-2018, Νότιγχαμ Φόρεστ)

Δύο... περάσματα από την Championship είχε ο νυν επιθετικός της Άσκολι, που πρώτα έπαιξε για λίγους μήνες στη Μπλάκπουλ ως δανεικός από την Έβερτον (δύο ματς) και εν συνεχεία μέτρησε οκτώ γκολ σε 45 αγώνες με τη Νότιγχαμ Φόρεστ μεταξύ 2016 και 2018.



Κώστας Σταφυλίδης (2014/15, Φούλαμ)

Ο Γιαννούλης δεν είναι ο πρώτος αριστερός μπακ που πέρασε από ΠΑΟΚ και Championship! Είχε προηγηθεί ο Κώστας Σταφυλίδης το 2014, που έπαιξε στη Φούλαμ ως δανεικός από τη Λεβερκούζεν μετρώντας 38 συμμετοχές.

Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (2016-18, Μπρέντφορντ)

Πριν επαναπατριστεί για χάρη του Παναθηναϊκού, ο 23χρονος σήμερα αριστερός μπακ είχε περάσει μία διετία στο Μπρέντφορντ, χωρίς όμως να παίξει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Έπαιξε, τουλάχιστον, σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ (τέσσερα ματς).

Θάνος Πέτσος (2016/17, Φούλαμ)

Ούτε μία συμμετοχή δεν έκανε ο Έλληνας μέσος όταν πήγε στο «Κρέιβεν Κότατζ» στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016/17 ως δανεικός από τη Βέρντερ Βρέμης. Έπαιξε τουλάχιστον στο Κύπελλο, για επτά λεπτά...

Ανδρέας Μπουχαλάκης (2017/18, Νότιγχαμ Φόρεστ)

Ο μέσος του Ολυμπιακού είχε περάσει ως δανεικός από τη δεύτερη αγγλική κατηγορία την σεζόν 2017/18, καταγράφοντας 21 συμμετοχές και δύο γκολ, προτού επιστρέψει και καθιερωθεί στους «ερυθρόλευκους».

Στέφανος Καπίνο (2017/18, Νότιγχαμ Φόρεστ)

Μαζί με τον Μπουχαλάκη πήγε στο Νότιγχαμ και ο Έλληνας τερματοφύλακας, χωρίς πάντως να έχει αντίστοιχη επιτυχία. Μόλις τέσσερις φορές έκατσε κάτω από τα δοκάρια.



Παναγιώτης Ταχτσίδης (2018/19, Νότιγχαμ Φόρεστ)

Ακόμη ένα που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Νότιγχαμ, χωρίς όμως να καταφέρει να καταγράψει ούτε μία συμμετοχή, σε καμία διοργάνωση.

Νίκος Καρέλης (2019/20, Μπρέντφορντ)

Κατά τις... περιπέτειές του μετά την αποχώρησή του από τη Γκενκ, ο Έλληνας επιθετικός πέρασε δίχως μεγάλη επιτυχία από τη Μπρέντφορντ. Μετά από τέσσερις μόλις συμμετοχές, αποχώρησε για την Ολλανδία και τη Ντεν Χάαγκ.

Αντώνης Στεργιάκης (2020- , Μπλάκμπερν)

Ο Έλληνας τερματοφύλακας... υποδέχεται τον Δημήτρη Γιαννούλη, παρότι δεν έχει ακόμα καμία συμμετοχή με τη Μπλάκμπερν. Έγινε μέλος των Ρόβερς μόλις τον Οκτώβριο, αφήνοντας την Σλάβια Σόφιας.



Διαβάστε ακόμα:
Βγήκε από το νοσοκομείο ο Ελαμπντελαουί

Γιαννούλης: «Ήταν όνειρό μου να παίξω σε αγγλική ομάδα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x