Γενικά

FIFA και συνομοσπονδίες: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα»

Με κοινή τους ανακοίνωση, FIFA, UEFA, CAF, Concacaf, CONMEBOL, AFC και OFC ξεκαθάρισαν πως δεν είναι υπέρ της δημιουργίας μίας κλειστής, ευρωπαϊκής λίγκας.

Τα σενάρια περί δημιουργίας μίας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας βρίσκουν αντίθετες FIFA και UEFA, οι οποίες ξεκαθάρισαν για μία ακόμη φορά πως δεν θα αναγνωρίσουν κάποια διοργάνωση τέτοιου είδους.

Την Πέμπτη εκδόθηκε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μαζί με τις έξι συνομοσπονδίες (UEFA, CAF, OFC, AFC, CONMEBOL και Concacaf) στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι «μία τέτοια διοργάνωση δε θα αναγνωριστεί είτε από τη FIFA, είτε από καμία άλλη συνομοσπονδία. Όποια ομάδα ή όποιος παίκτης συμμετάσχει σε αγώνα τέτοιου θεσμού θα χάνει τη δυνατότητα να παίξει σε διοργάνωση της FIFA ή κάποιας άλλης συνομοσπονδίας.

Όλες οι διοργανώσεις θα πρέπει να οργανώνονται ή να αναγνωρίζονται από την αρμόδια ομοσπονδία σε εγχώριο επίπεδο, από την αντίστοιχη συνομοσπονδία σε ηπειρωτικό επίπεδο και από τη FIFA σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συνομοσπονδίες αναγνωρίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην τωρινή του μορφή και η FIFA αναγνωρίζει τις διασυλλογικές διοργανώσεις των συνομοσπονδιών ως τις μοναδικές αυτού του είδους.

Οι αρχές της αθλητικής άμιλλας, τη αλληλεγγύης, των προβιβασμών και των υποβιβασμών είναι η βάση της ποδοσφαιρικής πυραμίδας που εξασφαλίζει την παγκόσμια επιτυχία του αθλήματος. Η συμμετοχή σε παγκόσμιες και ηπειρωτικές διοργανώσεις πρέπει να κερδίζονται στο γήπεδο»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x