Σπύρος Σιαμπλής

Τα πέντε ματς που θα βγάλουν ξανά Ευρώπη τον Παναθηναϊκό

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για το σίγουρο δρόμο της επιστροφής του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μέσω του… εγχώριου και την ανάγκη να το καταλάβουν όλοι.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» εδώ και κάποιο διάστημα, τουλάχιστον σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών σε ό,τι αφορά στα παιχνίδια του για την Super League.

Παρότι οι εμφανίσεις του δεν είναι… θελκτικές στο μάτι των οπαδών του, είναι αποτελεσματικές κι αυτό είναι που μετράει πιο πολύ, στην παρούσα φάση!

Ακόμα κι έτσι, βέβαια, το «τριφύλλι» απέχει αρκετά από το να θεωρεί ότι έχει καλύψει το έδαφος που έχασε από τις καλοκαιρινές αστοχίες του. Και ότι θα καταφέρει, δεδομένα, να πετύχει τον στόχο του που είναι η επάνοδος στα ευρωπαϊκά Κύπελλα τη νέα σεζόν, όταν και θα έχει λήξει η τιμωρία, μέσα από το πρωτάθλημα.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής


Αντιθέτως, αλλού είναι εκεί που θα πρέπει να στοχεύσουν ο Λάζλο Μπόλονι και οι ποδοσφαιριστές του. Άλλωστε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα τους παρουσιαστούν, δεδομένα ο «δρόμος» του Κυπέλλου -στο οποίο κι αναφερόμαστε- είναι πιο… βατός και σίγουρος!

Διεξήχθησαν, λοιπόν, χθες τα πρώτα ζευγάρια της τρέχουσας φάσης της δεύτερης τη τάξει εγχώριας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Με εξαίρεση την σημερινή εκκρεμότητα του ζευγαριού ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος.

Τι είδαμε; Τα μεγάλα φαβορί, βάσει ονόματος, φανέλας αλλά και φόρμας αν θέλετε, όχι απλά να επικρατούν αλλά να βάζουν και πρόωρες βάσεις πρόκρισης.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης και -η μοναδική χθεσινή έκπληξη- Βόλος κέρδισαν τους αντιπάλους τους, χωρίς καν να δεχθούν γκολ, άρα τους θεωρούμε -πλην συγκλονιστικού απροόπτου- άπαντες «περασμένους».

Με τον Παναθηναϊκό αλλά και την Λαμία να έχουν ήδη προκριθεί στην προημιτελική φάση του θεσμού χωρίς ματς, έχουμε δηλαδή σχεδόν… σχηματισμένη μπροστά μας την οκτάδα.

Οι «πράσινοι» μπορεί να έχουν στην επόμενη κλήρωση είτε δύο μεγάλα ντέρμπι, με έναν εκ των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ή Άρη, είτε δύο πιο «εύκολα» ματς, αντιμετωπίζοντας κάποιον από τους Βόλο, Λαμία ή τον νικητή του ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου, πάντως, ο Παναθηναϊκός -ξέρει πως- οφείλει να κυνηγήσει την διάκριση στο Κύπελλο. Όπως προαναφέραμε, το να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος φαντάζει… τουλάχιστον δύσκολο.

Το ίδιο και το να φτάσει στην κατάκτηση του έτερου τροπαίου, έτσι όπως παίζει τώρα, αλλά και κοιτάζοντας το πρόσφατο παρελθόν, θα πει κάποιος. Σύμφωνοι, μαζί του! Είναι, όμως, σαφώς πιο εφικτό, με τα υπάρχοντα δεδομένα…

Για όποιον το έχει λησμονήσει, μιλάμε για πέντε μόνο παιχνίδια, όχι για έναν «μαραθώνιο» με κανονική διάρκεια και πλέι οφ! Πέντε αναμετρήσεις που δεν χρειάζεται καν να τις κερδίσει όλες, θεωρητικά. Πέντε ματς, όμως, που είναι αρκετά για να τον επαναφέρουν στην Ευρώπη μετά από χρόνια!

Η ανομβρία τίτλων οφείλεται, εν μέρει, και στην προσέγγιση του Παναθηναϊκού τα προηγούμενα χρόνια στην εν λόγω διοργάνωση και τους αποκλεισμούς που πέρασαν… άβρεχτοι, ουσιαστικά. Φέτος, ακόμα περισσότερο, δεν νοείται να μην είναι άπαντες «στην τσίτα» όταν θα έρθει η ώρα του πρώτου αγώνα.

Ο νικητής του Κυπέλλου κερδίζει ένα «εισιτήριο» για το νεοσύστατο Europa Conference League της επόμενης χρονιάς και αυτός είναι από μόνος του ικανός λόγος για να υπάρξει η μάξιμουμ προσπάθεια όλων. Το αν αυτή θα είναι αρκετή για να στεφθεί το «εγχείρημα» από επιτυχία, βέβαια, είναι άλλου… παππά Ευαγγέλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x