Euroleague

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ξεχώρισαν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Σάσα Βεζένκοφ και ο «μοιραίος» Κώστας Σλούκας.

Με «αυτοκτονία» στα τελευταία 1:52’ της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 81-79 στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις και έχασε πολύτιμο έδαφος όσον αφορά την συνέχεια στην Ευρωλίγκα.

Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης και Σάσα Βεζένκοφ ξεχώρισαν τουλάχιστον επιθετικά, με τον Έλληνα γκαρντ ωστόσο να αποτελεί αρνητικό πρωταγωνιστή.

Το sport-fm.gr επιχειρεί την αξιολόγηση των παικτών «ερυθρολεύκων» στο ματς με τους Λιθουανούς.

Αναλυτικά (με άριστα το 10):

Νικολαΐδης(-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου και δεν μπορεί να κριθεί.

Χάρισον(4): Ξεκίνησε δυναμικά με έξι πόντους στα πρώτα λεπτά του ματς και από εκεί και πέρα ήταν στάσιμος και άστοχος. Πρόσθεσε επίσης τέσσερα ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Χαραλαμπόπουλος(-): Δεν αγωνίστηκε καθόλου και δεν μπορεί να κριθεί.

Σπανούλης(5): Εννιά πόντοι με τρία τρίποντα και μόλις μια ασίστ. Σε κρίσιμα σημεία που αυξήθηκε η διαφορά ήταν εκεί, όμως γενικά έκανα και κάποια λάθη που κόστισαν σε πόντους.

Σλούκας(5): Κορυφαίος επιθετικά και μοιραίος στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού. Του κόστισε ότι δεν ξεκουράστηκε αρκετά και έχασε το καθαρό μυαλό του σε κάποια σημεία που πλήγωσαν τον Ολυμπιακό. Μοίρασε έξι ασίστ και γενικά βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι.

Μάρτιν(5): Από την στιγμή που το τρικ με τον Έλις δεν βγήκε, ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Δυστυχώς για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση με μόλις τέσσερις πόντους. Δεν μπορούμε ωστόσο να αγνοήσουμε ότι αγωνίστηκε με διάστρεμμα.

Βεζένκοφ(7): Ίσως ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης των «ερυθρολεύκων» σε άμυνα και επίθεση για ένα ακόμη ματς. 11 πόντοι και επτά πολύτιμα ριμπάουντ, βοήθησαν τους Πειραιώτες να πάρουν προβάδισμα σε δύσκολα σημεία.

Πρίντεζης(8): Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού βοήθησε τα μέγιστα επιθετικά, έχοντας 16 πόντους σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και σίγουρα καταλαμβάνει μια θέση στους διακριθέντες της αναμέτρησης. Η συνεισφορά του… έμεινε εκεί αφού στον τομέα των ριμπάουντ και των ασίστ δεν έκανε τίποτα σπουδαίο.

Ζαν Σαρλ(4): Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μπορεί να μην έκανε τίποτα το ιδιαίτερο αλλά έδωσε κάποιες βοήθειες εκεί που χρειάστηκε. Πέντε πόντοι και δύο ριμπάουντ σε 22’, από ένα παίκτη που συνήθως έρχεται από τον πάγκο δεν αποτελεί το πρώτο βιολί.

Τζένκινς(3): Ένα τρίποντο και… τέλος. Ούτε ασίστ, ούτε ριμπάουντ ούτε τίποτα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα 13 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ. Πέρασε και δεν ακούμπησε. «Διασώθηκε» από τις άμυνές του.

Έλις(1): Με διαφορά ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού, βάση των προσδοκιών, στο αποψινό ματς. Αν και ξεκίνησε βασικός, έκανε πολύ γρήγορα δύο φάουλ, έκατσε στον πάγκο. Δύο πόντοι σε εννιά λεπτά ο τελικός φτωχός απολογισμός του.

ΜακΚίσικ(4): Έπαιξε σχεδόν 30’ και πέτυχε μόλις πέντε πόντους. Σπατάλησε κρίσιμες ευκαιρίες για τους «ερυθρόλευκους» και γενικά δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο Μπαρτζώκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x